janajana -> RE: Krštenje (12.9.2016 10:27:48)
|
Mi smo planirali bili na Veliku Gospojinu da je krstimo, ali se iskomplikovalo oko love, pa smo spojili sa proslavom rodjendana, koji je bio u subotu. Imam samo reci hvale za popa koji je u nasoj parohiji, na stranu to sto crkva ima svoju taksu, sto se tice popa on je bio u fazonu da je do njega bilo bi koliko imate date, ili nemate svejedno, bitno je da se dete krsti. Retko gde kuma/kum citaju molitvu, ja znam da sam je kad sam ja bila kuma citala molitvu u Rakovickom manastiru, i nigde posle to nisam videla i prosto sam se iznenadila kad je pop zamolio kumu da cita molitvu za dete. I sve je proslo super osim zalivanja vodom [sm=smiley36.gif] nasta je M pocela da place a do tada se blesavila [sm=smiley36.gif]. A u popa je gledala sve vreme dok je citao [sm=smiley1.gif]. Inace, sa krstenjem D smo imali popa koji bio malo pripit jer je bio Uskrs, i pri tom je mom detetu zaboravio da isece kosu [sm=zmeden.gif] Sto se tice cene u Zarkovackoj crkvi 4.000din, crkvenjak kaze da u najeftiniji, a kad sam mu rekla da mi je pop Milorad naplatio 5.000din on je samo slegnuo ramenima, u fazonu sta da vam kazem, cena je oduvek 4.000, tako da je pop sebi stavio 1.000 u dzep i imao propuste. I da sada mi je rekao da obavezno dete dovedem na prvi prices, sto mi prethodni nije isto rekao, tako da cu da i D da vodim u nedelju.
|
|
|
|