choopa choops -> RE: Krštenje (29.8.2016 0:44:36)
|
[sm=smiley13.gif]Ja baš budem tužna kad čitam da su u nekim parohijama takvi sveštenici?! Kod nas stvarno nisu, mi jesmo mali grad, ali svi sveštenici koje ja poznajem su savim Ok i skromni ljudi. Normalno, ima i među njima raznih, ali ne mislim da je ijedan od njih loš. Prosto neko nekome više odgovara, nekome ne. Recimo ima taj jedan (šašavi [sm=smiley36.gif]) sveštenik koji se vozi na motorinu, ima neku ribu opasnu i tako. I sad se svi kao snebivaju kao jaooooooooo sveštenik pa tako, sramota!!! A on je skroz opušten i kul lik. I baš je dobar. Kad se krstio naš kumić, on je bio u službi i lijepo smo se sa njm sve izdogovarali, može li ovako ili onako dok se nismo uskladili. Isto tako i naš paroh! Ekstra čovjek! Koliko puta je se samo zalagao da pomogne bolesnoj djeci, organizovao pomoć za slanje kad su bile poplave i td. Onda naš stari pop. Isto ljudina! Kola svi voze neka skromna, ne znam nikoga da vozi neko bijesno auto...I svi odreda žive skromno. Igorm prilika znam jednu popadiju, i uvijek gleda kad im kupuje da kupi nešto jeftino, djeca naslijeđuju garderobu jedno od drugog, bez obzira na pol i td. A recimo baš smo nedavno razgovarali o tome sa prijateljima iz Njemačke. Ona je pravoslavna, a on katolik. On kaže da kod njih ako pripadaš katoličkoj crkvi, moraš mjesečno da plaćaš naknadu. I ovdje je isto tako ja mislim. A nikad nisam čula da se neko žali zbg toga?! Jednostavno, ako ne želiš da pripadaš i plaćaš, onda se "iščlaniš". Kao nei hobi [sm=smiley36.gif] Kod nas, u našoj opštini, kod pravoslavaca toga nema. Ako hoćeš da daš prilog, daš, ako nećeš ne moraš. Niko te ne tjera. Jedino za svijeće moraš. Ne znam...Bilo bi lijepo kad bi rekli da možete da date koliko hoćete, a sad to što imaju cjenovnik...ne znam, nisam pametna [sm=zmeden.gif] U svakom slučaju, vama srećno krštenje, a biće to sve na kraju kako treba ja mislim [sm=bravo.gif]
|
|
|
|