RE: Krštenje (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Venčanje, krštenje, godišnjice …

Poruka

Maraj -> RE: Krštenje (7.7.2015 18:01:46)

I ja sam krstena u manastiru. Al zbog svih tih tarifa za koje ni ne dobijes racun vec ide popovima u dzep ja cu sutra Boze zdravlja sutra svoje dete krstiti takodje u manastiru.

World -> RE: Krštenje (7.7.2015 19:39:34)

parohija kojoj mi pripadamo ima 2 divna svestenika, nisam cula i od koga da su trazili pare ili da imaju 'tarifu', za krstenje smo dali ne znam ni ja koliko, ali to je bilo ako hocemo, ne pod moranje.. uvijek da koliko ko moze za bilo sta..

vikiveki -> RE: Krštenje (7.7.2015 19:46:20)

World, svaka čast onda za vaše sveštenike[sm=bravo.gif] oni su stara škola...kod nas je skroz suprotna situacija.Još jednom kažem jako mi je žao što nisam znala da dete mogu krstiti u manastiru bez tarife...a i nekako mi je lepša atmosfera u manastiru,bila sam na krštenju kod mog sestrića u manastiru i oduševila sam se

choopa choops -> RE: Krštenje (7.7.2015 20:26:17)

Kod nas je kao kod World [sm=smiley1.gif]

Malo off topic...

A da sam juče umrla ne bih znala ovo za parohijal?! Naime, prije nekoliko godina službu je počeo da vrši sveštenik iz Valjeva, koji je skroz OK, jer je naš ostario pa ne može više. I onda je po Jovanjdanu par godina dolazio da nam sveti kuću i išao po cijelom naselju. Malo je reći da smo svi bili iznenađeni (jeste da je ovdje dosta ateista, ali eto ni mi koji slavimo nismo znali za to?!). Tako je bilo 2-3 godine i više ne dolazi kod nikoga...Eto sad konačno saznah šta je to bilo [sm=smiley36.gif]

Inače, ovdje popovi dolaze po kućama za slave i tu častiš sveštenika koliko hoćeš, nije moranje,nema cifre. Isto ti ni za krštavanje niko ne traži, nego koliko daš, a obično svi dajemo oko 50e.

choopa choops -> RE: Krštenje (7.7.2015 20:28:28)

I btw. mi smo djecu krstili u seoskoj crkvi, i baš mi je zbog toga posebno. Ne kažem da nije lijepo u manastiru, ali ovo mi je nekako...kao bih rekla, intimnija atmosfera...

vikiveki -> RE: Krštenje (7.7.2015 20:45:14)

Da lepo je to kada u crkvi bude samo jedno krštenje,ja sam prisustvovala krštenju u crkvi gde je pored tog krštenja bilo još tri krštenja,pa mi tu atmosfera i nije bila baš lepa.Kako ljudi kažu,svako selo ima svoj običaj tako i ovo, svuda je drugačije.
A za parohijal i te knjižice sam saznala prvi put kada sam došla ovde tj. kada sam se ovde u Srem udala,kod nas u Z.Srbiji isto nije bilo tog parohijala

Maraj -> RE: Krštenje (7.7.2015 20:50:46)

U Beogradu ista situacija. Zakazes krstenje detetu a onda dodje jos 6-7 dece sa roditeljima i rodbinom na kolektivno krstenje! Pa sto onda kolektivno i ne naplate nego svi po 50e

World -> RE: Krštenje (7.7.2015 23:48:09)

i ja prvi put cujem za parohijal.. kod nas svestenik dolazi svake godine da osvjesta kucu, ali to je koliko das.. nije clanarina nikakva.. nekad uzmu nesto, nekad nece nista, kako kad..

mama micki -> RE: Krštenje (8.7.2015 7:38:26)

Ja sam bila u crkvi pre neki dan, crkva u kraju, tačnije hram Svete Petke na Čukaričkoj padini. Sve dogovorim sa popom, zakažem i pitam koliko para treba da odvojim. Onda mi pop kaže da crkva nema cenovnik i da ljudi daju između 4000 i 5000, na šta sam se ja samo nasmejala da bi mi onda rekao: Dajte onoliko koliko je Bog vama dao! E a ja se mislim, Bože oprosti, onoliko koliko nam je Vučić dao, a to je kad primim platu, platim kiriju, račune, vrtić i sve ostalo...ništa.
A onda mi komšinica juče kaže da svi iz kraja zadnjih godna krste decu u manastiru Rakovica jer je najbliži manastir i ne plaća se ništa.
Popovi primaju platu i provereno znam da te pare od krštenja ne idu crkvi već njima u džep i to je ono što me nervira. Ja verujem u Boga, slavim slavu i postim, volim da idem u crkvu i poštujem veru i običaje ali od ovakvih stvari mi se povraća. Znači onaj ko nema da izdvoji 50 E ne treba da krsti dete.

nata11 -> RE: Krštenje (8.7.2015 9:20:47)

Pa ja sam tako skontala Maraj neznam [sm=zmeden.gif]
Kod je isto oko 50 e + daju i kumovi i dede i babe koliko mogu- to je kao cast. Stim da mi pripadamo divnojjj crkvi Sveta Petka iz vremena Turaka i koliko god da kosta tamo bih isla. Tu smo krsteni i ja i muz, tu smo se vencali.

vikiveki -> RE: Krštenje (8.7.2015 9:30:45)

Svako mesto ima nešto drugačije,u suštini znači da to samo zavisi od samog popa tj. parohije,negde se daje parohijal,negde ne,negde ima tarifa za sve a negde je ko koliko da

jess021 -> RE: Krštenje (8.7.2015 12:03:59)

Ja planiram, samo da sve bude u redu, dete krstiti u Beocinskom manastiru. Tu smo krstene i sestra i ja i tu sam pre ove trece vto od igumanije trazila blagoslov. To je zenski manastir.
Divan je, bas u Fruskoj gori, u prolece je prelepo i nekako se unutra bas lepo osecam.

vikiveki -> RE: Krštenje (8.7.2015 15:22:12)

Jess kako se tačno zove taj manastir ili mu je tako ima Beočinski.Pitam jer tražim neki lep manastir u Fruškoj gori u kome bih se venčala a da nije baš mnogo udaljen od S. Mitrovice

jess021 -> RE: Krštenje (8.7.2015 16:30:04)

Viki, sad gledam na netu, Manastir Beocin, tako pise.
Mnogo je lep, svidece ti se sigurno. Od Beocina ima nekih 4-5km do manastira.

Kata90 -> RE: Krštenje (9.7.2015 10:11:42)

Viki,ti bi da se vencas?[sm=smiley1.gif]

vikiveki -> RE: Krštenje (9.7.2015 10:29:24)

Hvala Jess
Da Kato planiram da se venčam u manastiru jer smo venčani samo u opštini,a ideja za venčanje u manastiru mi se baš sviđa[sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Krštenje (9.7.2015 12:47:32)

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Jess kako se tačno zove taj manastir ili mu je tako ima Beočinski.Pitam jer tražim neki lep manastir u Fruškoj gori u kome bih se venčala a da nije baš mnogo udaljen od S. Mitrovice

Viki manastir Beocin je stvarno prelep, ustvari sam manastir nista posebno ali okolina je divna. on ti je oko 32km od SM.
mada meni Petkovica ima posebnu draz, priroda divna, manastir takodje, on ti je bas bas blizu, kao i Sisatovac koji je poslednjih godina dosta sredjivan...
eto, ja glasam za jedan od ova 3...

vikiveki -> RE: Krštenje (9.7.2015 12:58:00)

Bubi,hvala na predlozima,i ja sam čula da je Petkovica lepa...kaže mm da u Fruškoj gori ima baš dosta manastira i da bi nam trebalo dosta vremena tj,vikenda,da obiđemo sve ,da bi se odlučili u koji.Mi smo bili u Privinoj glavi i lep je i veliki manastir,ima čitav kompleks oko manastira...sad ću onda da idem u Petkovicu i Šišatovac ipak su mi bliži...pa ću onda videti,nigde se ne žurim[sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Krštenje (9.7.2015 13:19:31)

da, obidji ta dva, bas su lepi i blizu su ti...
ako dolazis ovih dana javi se da se vidimo, ja sam tu , na par km od oba manastira [sm=smiley1.gif]

vikiveki -> RE: Krštenje (9.7.2015 13:27:11)

Ok,ali ne verujem da ću baš ovih dana jer u toku nam je sređivanje kuće. Ovih dana bi trebalo da krečimo

bubulence -> RE: Krštenje (14.7.2015 9:49:43)

da javim utiske.
poslednja dva dana smo sve izmenili. imali smo neki smrtni slucaj tako da nismo obavili krstenje u selu i slavlje nije bilo u kuci.
samo krstenje je bilo u predivnom manastiru Beocin, gde je jedna divan svestenik krstio moju Masnicu.
rucak je na kraju ipak bio u restoranu...
sve u svemu bilo je jako lepo, mi smo izuzetno zadovoljni i srecni

eca89 -> RE: Krštenje (14.7.2015 10:07:38)

Super bubi, hoćemo sličice Mašice [sm=smiley36.gif]!

bubulence -> RE: Krštenje (14.7.2015 10:09:49)

baci pogled na face [sm=smiley1.gif]
stavicu i ovde kasnije

emicaa -> RE: Krštenje (14.7.2015 10:14:14)

Bubi srećno krštenje,vidjela sam slike.Ema i Marija su predivne [sm=smiley1.gif]

eca89 -> RE: Krštenje (14.7.2015 10:25:42)

Bubi, dine ste sve 3![sm=zz_inlove.gif][sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>