|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krštenje
12.8.2014 16:50:42   
tijatija
Joko ja sam rodom iz SU a tu sam udata pa malo znam, a ja se nisam srela sa tim slucajem jos... Moguce da ima ali nisam bila, ja sam moju decu krstila u crkvi a nije mi na pamet palo da to mozemo kuci da obavimo ...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 651
13.8.2014 0:23:16   
Azra_
Šerpi neka vam je srećno krštenje!

Meni to sa sveštenicima i krštenjima nikako nije jasno. Zapravo, ni oni sami nisu doneli neka pravila koja će važiti svuda.

Ja sam imala želju da dete krstim u Ljubostinji. Tamo mi je rečeno da ne može, mogu samo deca iz te opštine. Da bi se dete krstilo u manastiru koje pripada niškoj parohiji, rekli su nam da nam treba dozvola našeg sveštenika. A onda, moja sestra, bez ikakve dozvole krsti dete u manastiru... Koliko nepodudaranja.

Na kraju, ja kažem, pa dobro, nije bitno, neka dete bude kršteno pa gde bilo, i odemo u crkvu i tamo nam sveštenik onako opušteno kaže ˝a ne, vi po adresi stanovanja ne pripadate ovoj crkvi!˝ Tada mi je već bilo loše, kao da sam u nekoj opštinskoj kancelariji gde se nagađam sa službenicima. Dete smo krstili u drugom gradu, krstio ga jedan divan sveštenik...tako je ispalo.

Eto Šerpi, ispada da dete može krstiti sveštenik iz drugog grada, i to u crkvi gde služi.

< Poruku je uredio Azra_ -- 13.8.2014 0:26:08 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 652
13.8.2014 0:27:03   
serpica
tako je Azra,ali ja nisam mogla da idem u drugi grad nego je on dosao kod nas a i jednostavno htela sam kod kuce.
I da,hvala :-*

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 653
13.8.2014 0:35:14   
Azra_
Naravno, ako je već moglo tako, razumem... Znam za dosta primera krštenja kod kuće. Baš skoro moja drugarica krstila dete čim su izašli iz porodilišta. Mali je jedva preživeo. :-( Sveštenik je bez problema došao kući kod njih i krstio ga.

A opet, ja od svega na krštenju našeg deteta pamtim pesmu hora koji je pratio sveštenika i ceo ambijent crkve iz IX veka. Sva se i sada naježim.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 654
1.9.2014 8:03:47   
emicaa
Mi se konačno dogovorili da 16. Maja sledeće godine krstimo Teodoru i da se vjenčamo u crkvi user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 655
1.9.2014 8:29:04   
serpica
Emice pa neka vam je sa srecom user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 656
1.9.2014 8:47:06   
emicaa
Hvalaaa,uh ima još čekati do tada a ja kao malo djete,još malo pa ću početi tražiti haljine nama dvjema user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 657
1.9.2014 12:04:46   
Klarita
Emicee, super i bas lepo! Ja bih bila nestrpljiva kao malo deteuser posted image

Serpi, prelepe su slicice, idem na FB da gledam, pretpostavljam da tamo ima josuser posted image
Razmisljamo u septembru da krstimo Nikolaja. Klaru smo krstili u manastiru Naupare i njega cemo. Nisam trazila nikakvu dozvolu i ne pada mi na pamet da trazim, Boze svasta. Sta to znaci bre? Resila sam da krstim dete i popo iz moje parohije ce mi kaze gde cu i kako cu...uz duzno postovanje, ali mrs bre bando jedna. Ko zna popa iz moje crkve (sosa menin dobar "prijatelj"user posted image ) razume zasto ovako pisem.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 658
25.9.2014 11:02:01   
Klarita
I kako je opcija Uredi davno istekla, da dodam samo da u nedelju krstimo Nikolaja u manastiru Naupare i bas sam user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 659
25.9.2014 11:04:35   
big mum

IZVORNA PORUKA: Klarita

I kako je opcija Uredi davno istekla, da dodam samo da u nedelju krstimo Nikolaja u manastiru Naupare i bas sam user posted image

Pa nek vam je sa srećom,živi i zdravi bili.Vole vas puno vaša teta Muser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 660
25.9.2014 11:05:52   
serpica

U ovu nedelju??? user posted image znaci nista od kafice kod nas user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 661
25.9.2014 11:10:32   
anita

Neka Vam je sa srecom.
Klarita a gde se bese nalazi ovja manastir user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 662
25.9.2014 11:13:35   
vonavoj
user posted image user posted image za krstenje!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 663
25.9.2014 11:23:26   
Mala Elena
Ne znam gde ja taj manastir...? Bas lepo, mi cemo E oko njene prve godine, posebno krstenje , posebno rodjendan .user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 664
25.9.2014 11:35:45   
anita
IZVORNA PORUKA: anita

Neka Vam je sa srecom.
Klarita a gde se bese nalazi ovaj manastir user posted image

Klarita nasla sam gde je manastir. Prelep manastir a i na prelepom mestu. Bila sam pre par godina tamo.user posted image

< Poruku je uredio anita -- 25.9.2014 11:38:51 >

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 665
25.9.2014 11:36:33   
Anoniman
user posted image cestitamo, i cekamo sliciceuser posted image user posted image

(odgovor članu anita)
  Direktna veza do poruke: 666
25.9.2014 11:53:40   
Klarita

Neka Vam je sa srecom.
Klarita a gde se bese nalazi ovaj manastir user posted image

Klarita nasla sam gde je manastir. Prelep manastir a i na prelepom mestu. Bila sam pre par godina tamo.user posted image

Kum se tamo krstio, pa je imao zelju da tamo krsti K, pa je onda svog sina tamo krstio, pa evo sad ce i N, pa dace Bog da krsti jos svoje i moje deceuser posted image

Hvala svima user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 667
16.10.2014 13:23:11   
Misha i Ljisha
Mi cemo da krstimo D na Sv Petku. Ne znam da li sam pisala ali ona uvek ljubi ikonu Sv Petke, gde god odemo, bukvalno samo tu ikonu, malu ikonu koju je dobila sa 11 meseci je pocela odmah da ljubi i mm ij a odlucili da je krstimo eto na taj dan. Inace rodjena je na Bogojavljenje. Moje Bozije dete kako je ja zovem. Ja nemam pojma kakvi su obicaju ovde kod nas u Vojvodini. Sta se kupuje kumi? Sta mi sve treba za krstenje? Nas Gospodin je bio veoma zauzet pa mi nije nista rekao samo je rekao "Moze moze nema problema"user posted image Ajte mame pomagajte.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 668
16.10.2014 14:52:34   
Klarita
MiLj, je l' u crkvi Sv Petke?

generalno, nosi se crkvi/manastiru nesto tipa brasno, zejtin, secer, peskir i prilog po zelji (kod nas u crkvi ima tarifauser posted image ali smo i K i N krstili u manastiru i daje se prilog samo)
Kumi kupis onoliko koliko zelis, a li sam ja recimo kumu kupila peskir (to je kao neki obicaj, pa kako sam kad je krstio K kupila svilanit peskir, i sad sam) i sako (kad je krstio K, kupila sam mu kosulju...kumi onda kozmetiku, sada novcanik. Ali kod nas je obicaj da se kupuje poklon kumovima i za prvi rodjendan deteta, e onda sam im kupila monine torbice, kako su za K rodjendan vec imali dete, njemu sam uzela kucu sveznalicu, sada garderobu u dogovoru s kumom. Za rodjendan cu opet nesto komadno dugotrajnijeuser posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 669
16.10.2014 16:24:35   
emicaa
Auuu pa ja da ovo sad nisam pročitala ne bih ništa kupila našoj kumi user posted image .Nama će naša vjenčana kuma krstit Teodoru jer kuma kao i da nemamo,pisala sam već o tome.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 670
16.10.2014 17:42:03   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Mi cemo da krstimo D na Sv Petku. Ne znam da li sam pisala ali ona uvek ljubi ikonu Sv Petke, gde god odemo, bukvalno samo tu ikonu, malu ikonu koju je dobila sa 11 meseci je pocela odmah da ljubi i mm ij a odlucili da je krstimo eto na taj dan. Inace rodjena je na Bogojavljenje. Moje Bozije dete kako je ja zovem. Ja nemam pojma kakvi su obicaju ovde kod nas u Vojvodini. Sta se kupuje kumi? Sta mi sve treba za krstenje? Nas Gospodin je bio veoma zauzet pa mi nije nista rekao samo je rekao "Moze moze nema problema"user posted image Ajte mame pomagajte.

MiLJ, mi smo Emu krstili u manastiru sv. Petke. tada su nam rekli da se manastiru daje samo prilog, nista od poklona. svecu smo uzeli kod njih i doneli peskir za krstenje. kumu nismo nista kupili, nismo znali da treba... ovde se ne kupuje pa nismo bili upuceni ali sam kasnije cula da se kupuje pa mi je bilo bzvz... uglavnom kazu ide kosulja ili posteljina... sada za moju devojcaku slavu (Miholjdan 12.10.) nam je bio svestenik i nesto smo pricali o krstenjima i kaze da vise nece moci da se krsti i vencava u manastiru, oni sluze samo za molitve.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 671
16.10.2014 17:45:11   
Sosa Mena
MLJ za krstenje ti treba belo platno ili peskir i sveca. To kupuje kum. Sto se tice darivanja kuma to je tvoj izbor. Neko daruje neko ne.

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 672
16.10.2014 17:47:53   
Sosa Mena

IZVORNA PORUKA: serpica

Drage moje RR-jke cast mi je da vam kazem da je mog junaka krstio suprug nase drage Sose Mene,tim cinom uneli su radost u nas dom i ucinili nas jos ponosnijim roditeljima,hvala im do neba. Takodje hvala RR jer da nije bilo nje ne bih upoznala divnu zenu,andjela,Sosu i njenu devojcicu Manju.
Krstenje je obavljeno u krugu porodice,i malo je reci da sam dirnuta.user posted image

user posted image
user posted image
user posted image user posted image

Ja tek sad ovo vidim. user posted image
Serpi nama je bila jos veca cast. Hvala Bogu pa cemo sledece godine krstiti jos jednog calana ove divne porodice. user posted image

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 673
16.10.2014 17:56:46   
Bibilib
Cestitam od srca na krstenju i slike su vam prelepe.. Mi jos uvek nismo odredili datum ali bice sigurno pre prvog rodjendana...

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 674
17.10.2014 21:32:12   
Misha i Ljisha

MiLj, je l' u crkvi Sv Petke?

Ne, daleko nam je. Mada bi bilo lepo da bude tamo al sta sad da se radi. Gospodin mi je danas rekao da kuma treba da kupi litru ulja, litru crnog vina, belo platno i svecu i 800 din je uknjizenje da je krstena i to je to. Ako hocemo jos nesto niko nam nece branitiuser posted image .

E ja imam problem sad kako da obucem D. Po prognozama bice vrlo hladno, ima neku lepu strikanu haljinu, i ima hulahopke koje idu uz nju i cizmice Uggsice moze bar u crkvi posle nije bitno. Samo da joj ne bude hladno. Gledala sam haljine u fazonu za krstenje, bele ali meni sve to tanusno i letnje, morala bi obavezno jaknu i sto slojeva, tako da nece biti u belom. sta sad da se radi.

Kumu cemo da ponovimo. Idemo ona i ja u ponedeljak u soping. Rekoh da budemo prakticne pa da joj uzmemo sta ona zeli i sta njoj odgovara. I njenim sestricama cemo uzeti neke sitnice.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here