Azra_ -> RE: Krštenje (25.8.2013 0:47:23)
|
Ma meni je malo muka... Ja verujem to je moj izbor, ali nam od crkve napraviše administraciju. Prvo kad smo mm i ja hteli da se venčamo u crkvi, bilo je određenih problema zbog toga što je on katolik, i odustali smo... Mada, kasnije sam čula, da je to od crkve do crkve, od sveštenika do sveštenika. Još jedna nelogičnost, ali eto... Prošle godine na leto smo hteli dete da krstimo u Ljubostini. Divan manastir, i iz nekih naših ličnih razloga, hteli smo baš tamo... Objasnile nam monahinje da to nije moguće jer je dete rođeno u drugoj eparhiskoj oblasti(ako sam dobro zapamtila). Jako je bila blaga i ljubazna, rekla da to nje do nje, da je takvo pravilo i da ga moraju poštovati... Malo razočarani, odustali... Skoro pokrenusmo priču o krštenju deteta. Hteli smo Ljubostinju, ok, ne može... Krstićemo ga u crkvi. Hteli smo Sabornu crkvu, a tamo nam kažu da po mestu, tj. ulici rođenja, dete pripada Svetinikolskoj crkvi koja je inače nekih 500m odatle!!! E pa...[sm=hudicek1.gif] Moj je izbor da verujem, takođe lični izbor da krstim dete, crkva je jedna,tj.svaka je ista-trebalo bi da bude, pa zašto onda ne mogu da izaberem gde hoću dete da krstim???
|
|
|
|