RE: Krštenje (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Venčanje, krštenje, godišnjice …

Poruka

MicinaMama -> RE: Krštenje (12.6.2012 13:36:11)

Divne su vam slike sa krstenja...mi cemo ako Bog da na leto krstiti obe devojcice i mi cemo se vencati.Tako da cemo praviti slavlje svadba-krstenje.Napravicemo nekakvu kombinaciju.

red3lilu -> RE: Krštenje (12.6.2012 13:52:10)

Uhh, mi smo u dilemi kada krstiti decu, sve smo odlagali sad pa onda, i evo mali puni četvrtu ove godine. Mi se nismo ni u crkvi uzeli, nisam htela jer sam bila trudna, bilo mi malo bezveze..Evo uskoro dolazi i drugo dete, pa sve razmišljam da obavimo to u jednom... E sad dolazi onaj drugi momenat, trošak, koga pozvati, ako ćeš samo kumove babe i dede će se uvrediti... i tako u krug[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Krštenje (12.6.2012 14:02:05)

IZVORNA PORUKA: nina26
Ksenci, da pripomognem malo[sm=smiley1.gif]

za taj deo znam, ali mislim da kumovi sve to biraju. mi smo zapravo mislili da pokrijemo mi te troskove jer ne zelimo nikog da opterecujemo, zato i jesmo izabrali za kumu sestru mm. ali ne znam da li se ovde kupuju pokloni kumovima (koliko znam u srbiji se to radi) i tako to.
videla sam da i u npr. prenatalu ti setovi za krstenje krecu od 300 e pa na gore. kumovi obicno kupuju i krstic bebi.

nina26 -> RE: Krštenje (12.6.2012 19:08:46)

kumovi obicno kupuju i krstic bebi.

e da krstic sam zaboravila, a to je neizostavni deo[sm=smiley1.gif]

pa pitaj sveki, mogu i ja moju ako ti je bzv,da li treba da kupite i vi nesto kumovima?

a onih pozivnica imas stvarno prelepih, ima tih radnjica bar ovde milion pa mozes da biras[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Krštenje (12.6.2012 19:51:30)

ma drugarica se ponudila da napravi pozivnice, al treba da smislimo sta. a da se nije ponudila, otisli bismo ovde odakle cemo naruciti i bombonjere pa bismo tu odabrali nesto. ma, nije frka, sad cu da pitam mm. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dusha -> RE: Krštenje (7.8.2012 14:15:22)

E sad , da li sam omasila temu, ili nisam...
U svakom slucaju, pomagajteee :) Krstenje nam je za nekoliko dana, valjda su i svestenici na godisnjim odmorima, pa smo tek pre neki dan uspeli da zakazemo! Elem, da li ste nesto kupovale kumovima bebe? Ako jeste, sta ? :) Sta god da mi padne napamet, vec smo kupili, ili mi nekako glupo deluje. Ja ne volim ni da kupujem poklone tipa "nek stoji, trebace/nosice (zlato) jednog dana", a obrni okreni, sta god da mi padne na pamet je tog tipa :)

Anoniman -> RE: Krštenje (7.8.2012 14:21:10)

Pa kažu platno ili zlato.... Iskreno mi smo kumu kupili košulju, a kuma kad je mene krstila, ja je pitala, ona se useljavala trebalo joj nešto za kuhinju, i to je i dobila.

Anoniman -> RE: Krštenje (7.8.2012 15:27:49)

I mi smo kumu košulju.

liliana -> RE: Krštenje (7.8.2012 15:45:19)

Mi smo isto kumu košulju kupili kad je Tinu krstio, a pošto je istog dana krstio i MM (istog dana-isti kum je krstio Tinu i njenog tatu, onda smo mu kupili i majicu kratkih rukava (bilo je leto, i košulja je bila kratkih rukava), a pošto kum nije oženjen, ja sam njegovoj devojci kupila neku onako baš fensi majičicu.
[sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Krštenje (7.8.2012 23:30:50)

Koga pozvati na krstenje..stvarno mi se ne pravi mini svadba a kako god da okrenem ispadne puno ljudi[sm=zmeden.gif]..ne mogu da napravim valjanu selekciju..kako ste vi,koga ste zvali i koliko ljudi ste imali odprilike?

Anoniman -> RE: Krštenje (7.8.2012 23:33:22)

Uf mi smo spojili prvi rođendan i krštenje, pa je to stvarno bio cirkus [sm=smiley36.gif]

Ali kad sam se ja krstila, najuža familija-mama, brat, baba i kumovi [sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Krštenje (7.8.2012 23:34:51)

Mi planiramo da to obavimo samo uz prisustvo naših roditelja i kumova, i da posle zajedno odemo u restoran na ručak. Ne želim da pravim opšte narodno veselje.

Olga75 -> RE: Krštenje (7.8.2012 23:38:01)

na zvercicinom krstenju su bili samo bas najblizi : kum i kuma ( moj brat i R sestra ) moja mama , snajke , R roditelji i brat sa detetom i kumin momak , znaci sa nama 12 plus Marija [sm=smiley1.gif]

zoća -> RE: Krštenje (7.8.2012 23:41:13)

moj Mihajlo još nije kršten,Kaća i Teodora su krštene kada su napunile godinu dana

red3lilu -> RE: Krštenje (7.8.2012 23:42:42)

Samo najbliži mog muža su 12+[sm=smiley36.gif]... mene muka hvata, nismo se ni venčali u crkvi, a kamoli dete krstili... joj, najviše me kandilo plaši[sm=smiley13.gif]... mene kad ošine taj miris istog momenta se izvrnem u nesvest[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Krštenje (7.8.2012 23:43:09)

Moja deca nisu krštena, i dok se ja za to pitam, neće ni biti. [sm=smiley1.gif]

liliana -> RE: Krštenje (8.8.2012 11:02:42)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Koga pozvati na krstenje..stvarno mi se ne pravi mini svadba a kako god da okrenem ispadne puno ljudi[sm=zmeden.gif]..ne mogu da napravim valjanu selekciju..kako ste vi,koga ste zvali i koliko ljudi ste imali odprilike?

Na Tininom krštenju su bili moja mama i brat, roditelji od MM i braća sa porodicama ( 2 brata+2 snahe+3 dece) kum i njegova devojka. Dakle, 13 njih, MM, ja i Tina.

coka11 -> RE: Krštenje (13.8.2012 13:32:45)

Mi planiramo da krstimo dete početkom septembra, u manastiru Krušedol na Fruškoj gori. Biće prisutam samo najuži krug porodice. Da li za kuma možemo da uzmemo sestrinog muža, odnosno teču? Nešto mislim, pa što da ne, on nije krvno srodstvo. Šta mislite?

coka11 -> RE: Krštenje (13.8.2012 13:34:56)

ups Fruška Gora :) malo sam omanula

vonavoj -> RE: Krštenje (13.8.2012 13:40:25)

IZVORNA PORUKA: coka11

Mi planiramo da krstimo dete početkom septembra, u manastiru Krušedol na Fruškoj gori. Biće prisutam samo najuži krug porodice. Da li za kuma možemo da uzmemo sestrinog muža, odnosno teču? Nešto mislim, pa što da ne, on nije krvno srodstvo. Šta mislite?

sve zavisi od popa,moj suprug (teca) ove godine nije mogao da krsti sestrinog mladjeg sina,jer smo se vencali prosle godine,a pre 2 godine je krstio starijeg..[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Krštenje (13.8.2012 13:44:57)

I mm i ja smo ateisti, ali pošto su naše porodice izrazito religiozne, Nevena je, kao i nas dvoje, krštena u pravoslavnoj crkvi. Naš rezon je bio sledeći: nama to nije smetalo da se razvijemo u ateiste, neće ni njoj smetati da postane šta god želi u životu a kupiće svima malo mira u kući. na krštenje smo zvali, moje i roditelje mm, mm sestru i zeta, i sa kumom i nama bi to bilo devetoro odraslih i beba da moja sveki nije na svoju ruku i bez da ikog od nas pita ili bar obavesti pozvala svog brata, snaju i dvoje im dece [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Krštenje (13.8.2012 13:46:24)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

IZVORNA PORUKA: coka11

sve zavisi od popa,moj suprug (teca) ove godine nije mogao da krsti sestrinog mladjeg sina,jer smo se vencali prosle godine,a pre 2 godine je krstio starijeg..[sm=smiley36.gif]

A ja sam bez problema krstila dvoje svojih sestrića, isto kao što je njihovu mamu krstila moja baka, mene moja tetka a moju baku njena tetka.

isidora88 -> RE: Krštenje (13.8.2012 14:26:26)

ja sam bas u problemu sta raditi,mm ima staro kumstvo tj.kuma koji je kumstvo predao svojoj cerki i sad ona treba da bude mateji krstena kuma. problem je sto ja nju ne podnosim, bile smo se zakacile jos dok sam ja bila trudna jer je ona ocekivala da ce ona dati ime mom detetu,naravno ja sam joj rekla da o tome odlucujem ja i da moze da mi kaze predloge, ali da vec imam ime u planu, ona se naljutila bla,bla... uglavnom nismo je videli do matejinog prvog rodjendana i tada je jedva dosla jer je mm zvao hiljadu puta zbog njegovih roditelja jer bi se oni naljutili na nas i mislili da smo mi krivi sto nije kuma dosla.
od tada se nismo ni culi ni videli,znaci oko 9 meseci i ja ne zelim da ona bude kuma mom detetu, a kmstvo kao ne valja raskidati,a i citav haos bi izbio da ga posle 100 i nesto godina bas ja prekinem [sm=smiley29.gif]
ima li neko savet sta da radimo,zelimo da ga krstimo ali ja tu kumu stvarno ne podnosim,a i mm je ne mirise bas nesto

liliana -> RE: Krštenje (13.8.2012 19:29:48)

Isidora, kod mene zu kraju je ovako: Ako neko ima staro kumstvo, a želi nekog drugog za kuma, mora otići kod starog kuma i pitati ga da li se on ne ljuti da taj neko drugi bude kum. U današnje vreme, obično se ne ljute...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: Krštenje (13.8.2012 19:37:46)

ova kuma bi se smrtno naljutila,a da ne pricam o familiji mm,ja bih ispala vestica[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>