luna86
|
Evo skupih malo vremena, od mog porodjaja proslo je tacno 2 i po meseca. Taman toliko da se nabujale strasti malo smire. Sto se tice mog licnog iskustva vezanog za GAK Narodni Front, ne mogu reci da sam u potpunosti zadovoljna. Ovo je porodiliste koje sam zelela da zaobidjem i od samog pocetka trudnoce znala sam da u Narodni Front ne idem. Ali, u 9-om mesecu odlucih se bas za to porodiliste jer smo nasli doktora koji bas tamo radi i koji bi me poradjao. Naravno, dogovor je bio da dodjem u bolnicu i da ce me tog dana poradjati ali kako nista nije islo po planu, kontrakcije su pocele dan ranije. Pozvala sam doktora i krenula put bolnice, nakon pregleda, konstatovali su da treba da me zadrze u bolnici, posto tog dana moj izabrani doktor nije bio dezuran, javila sam mu da ostajem u bolnici i on je pozvao svog kolegu da me saceka i da me njegov kolega porodi. Sve se odvijalo jako brzo, sama priprema za porodjaj je isla brzo.. Odradili su brzinski ultrazvuk i ctg, poslali me u salu i doktor se pridruzio, pregledao me i prokomentarisao kako cu se poroditi u roku od sat vremena. Kako se sve odvija kako treba. Naravno, odmah su mi ponudili epidural. Ja sam pristala i posle sam lagano cekala da dodje to vreme. Bez ikakve nervoze ili straha. Zaista bila sam jako opustena i nista me nije bolelo. Mogu da pohvalim babicu, i doktorku anesteziologa, zaista su bile ljubazne. Na zalost zaboravila sam im ime. Doktor je bio mladji, dobro raspolozen, i on je delovao poprilicno opusteno. Dolazio je da me obilazi cesto. Da skratim pricu, moj porodjaj je protekao tesko iz razloga sto zbog necije nestrucnosti da li doktorke koja je radila UZ ili nedovoljno iskusnog mladjeg doktora, koji nisu videli da je beba okrenuta licem prema mojim ledjima a ne prema stomaku, i u tom polozaju jako je tesko izvesti prirodan porodjaj. Naravno poradjali su me vakumom. Takodje mogu da se zahvalim i doktoru smiljkovicu koji se nasao u trenutku kada su doktor i babica uvideli da ne ide nakon vise pokusaja. doktor smiljkovic je odmah nakon prvpg pregleda ustanovio da je beba usla u porodjajni kanal okrenuta licem na dole, i sve sto je u tom trenutku mogao da uradi jeste vakum. iskreno, mislila sam da se nikad necu poroditi. Bilo je toliko napinjaja, pritiskanja stomaka, a oko mene njih 15. sto mi je samo dodatno stvaralo nervozu, jer sam znala da nesto nije u redu. Bebu su izvukli i odmah je zaplakala, ja od silne izcrpljenosti nista nisam uspela da cujem, bila sam presrecna sto se sve napokon zavrsilo. Ali naravo tek je pocelo.. Bebu su odneli u inkubator 5 dana bukvalno nisam imala prave informacije, bila je na kiseoniku, dobijala infuziju i plus imala je sondu u ustima preko koje je dobijala hranu. Bio je to jako stresan period za mene. Gledajuci druge majke sa bebama u mojoj sobi ja sam se samo molila se da sa mojom bebom bude sve u redu. Naravno da ne spominjem koliko je mene rana bolela nakon prestanka dejstva epidorala. Ali je to sve u tom trenutku bilo manje bitno. Drage buduce mame, svaka zena je slucaj za sebe, to treba da znate. U sustini najbitnije je da porodjaj dobro prodje.. a to da li ste u apartanu, ili u sobi sa jos 6 zena i da li imate kupatilo u sobi je najmanje bitno. U mom slucaju se tako namestilo, da li kriviti doktora ili mu se zahvalti sto je na kraju ipak sve proslo dobro. iako se u ovakvim slucajevima porodjaj zavrsava CR-om za koga je u ovom trnutku bilo kasno. Mogu samo reci da sam iskreno zahvalna dr Smiljkovicu koji se nasao tu kada je sve krenulo kako ne treba i porodjaj izveo do kraja. Rodila sam zdravu devojcicu. Naravno, malo se namucila i ona a i ja. Sestre na odeljenju su sve bile jako ljubazne i mladje i starije. Ukoliko imate bilo kakva pitanja a da mogu da pomognem, slobodno pitajte. Srecno svima buducim mamama.
|