gracia
|
Evo i ja da prijavim svoje iskustvo iz Fronta od pre 10ak dana Manje-vise potvrdilo se sve sto se ovde pisalo. Posle dva vracanja kuci na dan porodjaja, treci put sam dosla sa jakim kontrakcijama, puknutim vodenjakom i ispalim krvavosluzavim cepom. Tako da tog vremena provedenog u pripremi slabo da se secam, gledala sam da sve obavim u pauzama izmedju kontrakcija. Nije bilo nista neprijatno, bila je neka fina sestra, klizmu sam primila pre kontrakcije, onda je steglo, jedva sam izdrzala, i kad se kontrakcija zavrsila samo sam uletela u wc, vise nije bilo vremena ni za sta, dzaba sam pakovala sve ono za dezinfekciju. Srecom, podmetaca za wc solju ima svuda i u velikim kolicinama. Porodjaj je protekao ok, svi su bili profi, porodjajni boksovi su sasvim pristojni. Na odeljenju je vec druga prica, 24rocasovna ludnica. Bebe vriste po citav dan, non stop vizite, svako ti prica drugu pricu, kreveti previsoki, prava umetnost popeti se i sici sa njih sa bebom u rukama i ranom koja boli, bube koje se setaju po sobi nocu, wc papira naravno nema... Tih par dana sam provela kao zombi, u spavacici non stop flekavoj od krvi i mleka (spavacice su im deficitarne, kao i benkice za bebe, kao i brufeni), hvatajuci poneki momenat kad beba zaspi da se istusiram. Babyfriendly je jezivo naporan u tim uslovima, mada je divno imati bebicu pored sebe, a i kad smo stigle kuci, vec sam bila potpuno izverzirana, kao da mesec dana samo to radim. Osoblje je uglavnom ok, mada ih morate vuci za rukav ako hocete da malo vise obrate paznju na vas, ali nemam neke specijalne zamerke. Eto, tu sam ako nekome trebaju jos neke sveze informacije...
|