|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Narodni Front
25.4.2012 16:13:29   
mama kukunka
Aleksandar Ristic je mozda dobar dr, ali meni je malerozan..prvi put je bio dezuran kad sam imala spontani, a drugi put me moj dr iz ordinacije poslao na kolor dopler na s prat kod njega jer se nije videla srcana radnja..kad sam videla kod koga sam dosla, znala sam da je missed ab u piitanju..

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 276
25.4.2012 16:17:53   
crazymama
e jbg, MK... bas maler!

kakav li bi meni bio, obzirom da mi se muz zove tako :)?

haha :)

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 277
25.4.2012 16:20:25   
crazymama

IZVORNA PORUKA: Maja31

Ja sam bila u ponedeljak na kontroli, kažem da sam predhodni put bila kod Zage i da dolazim na redovnu kontrolu. Čekala sam do pola devet kada je počela da radi doktorka Dragana Maglić i još neka. Prozove me sestra, izmeri pritisak kad on 140/90user posted image . Ja kažem verovatno je od puta pošto sam krenula od kuće u pola pet. Pošalje me internisti, pa da zakažem ležanje za prvi slobodan dan i da prikupim esbah. Kod interniste mi izmeri 130/80 i prepiše metildopu 2x1, i zakazala sam za sutra ujutru da me prime...... Od tada pritisak mi je dobar 120/80, čak mi je jutros bio i 110/70 ali sam morala popiti metildopu.

majo, ja sam kod te sto radi sa draganom maglic, obe su me gledale danas, druga se zove jela lakicevic, super je... i meni su dale da prikupim esbah u cetvrtak noc, i u petak mi zakazale prijem... ali meni je pritisak 120/80, planiraju malo da laziraju, da me ne bi vratili kuci, jer sam u punom terminu. ej, mozda se tokom vikenda upoznamo na odeljenju :) ako obe ostanemo da lezimo...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Maja31)
Direktna veza do poruke: 278
25.4.2012 16:25:58   
mama kukunka
ja sam bila kod dr Jele Lakicevic, i za nju imam sve najbolje da kazem..mada, kad sam vec usla u 9. mesec, nisam je jurila po odeljenjima ako nije u savetovalistu, nego sam ctg nosila dr koji je vec bio tamo..

Direktna veza do poruke: 279
25.4.2012 16:35:08   
crazymama
e MK, ja i jela smo poznanice iz rodnog grada, malo je starija od mene i bile smo na cao-cao tada, ja zavrsavala srednju, ona studirala medicinu... 1999.godine smo morale da napustimo rodni grad posle bombardovanja i nisam imala pojma kako je ona zavrsila... dodjem u front na amniocentezu, 'ladno zapadnem kod nje... seti se ona mene, kaze sad radi na patologiji u frontu, a zivi u mirijevu... ja crknem od smeha, jer i ja zivim u mirijevu!!! i kaze ona meni tada za sve sto mi treba da je potrazim, ali nisam...
i sad pred porodjaj, moj dr mi kaze kako ide na odmor od danas i da ce da me prebaci kod jele :) do porodjaja!
i u ponedeljak mene jela preuzme, da mi broj mobilnog i sve se dogovaram sa njom... rekla sam joj da mi je sudjena, jer iako je nisam trazila, evo vec drugi put zapadnem u njene ruke... :)

Curt Cobain

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 280
25.4.2012 16:58:20   
Anoniman
Majo, znaš i sama sve što treba o preeklampsiji, posle takve prve trudnoće s pravom će da te pakuju na odeljenje i na najmanji znak pritiska. Samo polako i hrabro. Ja sam veći deo trudnoće provela na patologiji a kad sam bila kući dolazila sam u Front 3 puta nedeljno na uz da prate protoke koji su bili loši i da li se beba razvija. Izbaci so, lezi koji dan na patologiju pa polako, sve će biti ok. I drži se Zage ako ikako možeš.

Direktna veza do poruke: 281
25.4.2012 17:10:49   
mama kukunka
CM, sad pogledah tiker-pa tebi je danas 00 dan!! Ima li naznaka porodjaja?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 282
25.4.2012 17:14:56   
Maja31
Hvala vam na podršci. Ja sam prošlu trudnoću bila kod dr. Jele i dr. Cerovića. On je otišao na bolovanje i nastavile su da me vode dr. Jela i dr. Minja. Obadve su odlične doktorke i njima sam zahvalna što sam izvukla živu glavu. Dr. Draganu tada nisam viđala na odelenju, pa zato slabo znam o njoj.
CM. donosiš li još kakve nalaze ili samo esbah? Možda se i upoznamo za vikenduser posted image
Gae ja sam na dijeti od kako sam ostala u drugom stanju, ništa mi nepada teško samo da bude sve u redu. I meni su protoci u prošloj trudnoći bili mnogo loši, nisam bila od početka u gak-u već kada mi je pritisak bio nenormalan, tek onda sam završila tamo. Zato sada slušam samo njih, od početka pijem Ogestan kapsule, 1 x Utrogestan 200mg vaginalno, 1x i aspirin 100mg. Od ponedeljka metildopu 2x1.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 283
25.4.2012 17:27:30   
crazymama
majo, rekli su mi samo esbah i casicu prve jutarnje mokrace od petka... inace imam uput za porodiliste, imam ctg, imam krvnu sliku, bris, ali to je sve regularno, nista posebno za prijem... ako hoces da se vidimo tokom vikenda, ostavi mi broj mobilnog u privatnoj poruci... mozemo zajedno da ubijamo vreme, ako nas smeste na isto odeljenje... e da, ako si vec skupljala esbah, molim te napisi mi u pp kako si to radila, nesto su mi objasnili, ali nisam bas shvatila...

Curt Cobain

(odgovor članu Maja31)
Direktna veza do poruke: 284
25.4.2012 17:42:17   
Anoniman
Ja sam poslednjih nedelju dana bila u sobi koju vodi Cerović jer je Najbolja Doktorka Na Svetu bila na odmoru. Kad sam se porodila Cerović je sišao u salu da me obiđe i da vidi kako je beba a Najbolja Doktorka Na Svetu me obišla nekoliko puta i pre i posle porođaja iako je bila na odmoru. O trudnoći ništa nisam čitala, niti sam sebi dizala pritisak razmišljajući o tome šta me snašlo, slušala sam moju Doktorku i radila kako mi kaže, da mi je rekla da popijem čašu sone kiseline, na ex bih je popila bez da pitam zašto.

Direktna veza do poruke: 285
25.4.2012 17:59:08   
Maja31
Gae po koliko dana si ležala kada su te primali u toku trudnoće?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
25.4.2012 18:10:54   
Anoniman
Kako kad, najkraće 1 a najduže 16, imala sam 10 hospitalizacija za 6 i po meseci.

(odgovor članu Maja31)
  Direktna veza do poruke: 287
25.4.2012 18:18:59   
Maja31
Ja verujem da ću biti sigurno sedam dana, pošto su 1 i 2 državni praznici. Najgore mi je zbog stvari pošto nisam iz beograda. Usvakom slučaju volim što su oprezni, a ne kao ovi ovde kada sam u predhodnoj trudnoći imala 160/100 zadrže me za vikend, nisu mi ni nalaze uradili do ponedeljka, pa me tek u utorak poslali u gak. I to sam morala da molim da me vozi sanitet hitno....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 288
26.4.2012 9:13:35   
AkiSergic
Sto se tice opreznosti i tu je front najbolji!Meni je u savetovalistu dr.JELA LAKICEVIC u sedmom mes.trudnoce otkrila cistu koja prekriva celu besiku,a svi do tada su me ubedjivali da pred Uz.nisam ispraznila besiku!?Tako da sam u prvoj trudnoci lezala dugo na patologiji,sto zbog ciste koju su punktirali,sto zbog posteljice i manjka pl.vode. E zato sada nisam vodila trudnocu tamo (jer znam da bi me ostavili da lezim),nego sam strogo lezala kuci i koristila utrogestan 3x200mg,zbog bolova,sto sam bila otvorena,i sto je bebac sve vreme bio prenisko glavicom.. I kada sam pre termina (kad sam prestala sa utrogestanom)otisla u front preko veze na prvu kon. tj.cisto da me pregledaju da se ne porodim kuci posto je bila rizicna,bila je nedelja a ja sam bez ijednog bola(sem onog standardnog sto sam imala celu trudnocu)bila otvorena 6 prstiju!I dok su me dole pripremali vec 8 prstiju! I tako sam rodila moju drugu srecu mog Sergeja..jesmo se namucili,nije sve islo tako lako sto bi rekli,ni epi.nije stigao da deluje ali se isplatilo..

(odgovor članu Maja31)
Direktna veza do poruke: 289
26.4.2012 23:43:05   
gracia
Kad vec pominjemo 'baksuzne', e meni je to dr Kikanovic. Uvek se on nekako pojavljivao kad su se lose stvari desavale. Zaobilazim ga u sirokom luku, nadam se samo da se na porodjaju necemo sresti

(odgovor članu AkiSergic)
Direktna veza do poruke: 290
27.4.2012 20:17:16   
pescana
U kom smislu ti je dr. Kikanovic baksuzan?user posted image Meni on vodi trudnocu i zadovoljna sam. Malo je povucen i distanciran, ali prijatan.... i sto je najvaznije vodi racuna o svemu. user posted image

(odgovor članu gracia)
Direktna veza do poruke: 291
28.4.2012 0:17:54   
gracia
pescana, don't worry, zato sam i stavila navodnike, totalno je subjektivno. prosto se namestilo da on bude u ambulanti kad sam imala spontani, ja sam bila jako emotivna i potresena, a on potpuno hladan i prilicno grub, mislim da me nije ni pogledao u oci tokom citavog pregleda. posle mi se opet zadesio slucajno na nekim kontrolama, i tako...sad kad ga vidim, odmah se setim nekih losih trenutaka. vazno je da ti imas ok odnos sa njim user posted image

(odgovor članu pescana)
Direktna veza do poruke: 292
28.4.2012 11:45:52   
pescana
Bas mi je zao zbog tvog loseg iskustva user posted image A on je stvarno neobican, iako imam ok odnos sa njim. Malo objasnjava , u dve reci kaze to sto ima, deluje hladno. I sama sam ocekivala bolju komunikaciju. Vremenom sam prihvatila da je takav, jer sam videla da vodi racuna o svemu.
Zelim ti i sve naaaaaaaajbolje... i da ga ne sretnes dok se bebac ne rodi user posted image user posted image

< Poruku je uredio pescana -- 28.4.2012 11:47:44 >

(odgovor članu gracia)
Direktna veza do poruke: 293
15.5.2012 13:44:37   
gracia
sigurno ste vec negde pisale, ali ne mogu da se setim, jel se na pripremi posle klistira tusiram, da pripremim sta mi treba?
i kako kad je vreme posete, zene izadju, a bebice - one ostanu u sobi?

(odgovor članu pescana)
Direktna veza do poruke: 294
15.5.2012 13:52:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gracia

sigurno ste vec negde pisale, ali ne mogu da se setim, jel se na pripremi posle klistira tusiram, da pripremim sta mi treba?
i kako kad je vreme posete, zene izadju, a bebice - one ostanu u sobi?

Da i da.

Posle klistira se tuširaš. Za vreme posete beba ostane u sobi, cimerke je pripaze za toliko. Onako sečena, šivena, krvava i rashodovana nisam imala neku peteranu želju da sedim dugo ispred lifta i ćaskam... A izlazila sam kad beba spava.

(odgovor članu gracia)
  Direktna veza do poruke: 295
17.5.2012 19:02:23   
xxxyy
Cao svima,

Htela bih da pitam da li neko zna nesto o tome kakav je doktor Slobodan Runic i da li je neko imao iskustva sa njim.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 296
17.5.2012 21:18:09   
mihi
Zar prof. Runić nije u penziji?

(odgovor članu xxxyy)
Direktna veza do poruke: 297
18.5.2012 20:12:28   
Cinderella7
Ima li neko iskustva sa Dr. Radom Vugdelic,ja sam dobila jako lepe preporuke za nju?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 298
18.5.2012 20:53:01   
crazymama
evo mog iskustva iz fronta, tri nedelje posle porodjaja...

otisla sam u pola noci, jer mi je pukao vodenjak, na prijemu se javila u ambulantu br.8, tamo su mi uzeli podatke, pozvali dezurnog dr koji me je pregledao, dali mi spavacicu, svoje stvari sam dala muzu da vrati kuci i sestrica me je povela u porodjajni deo... da naglasim da mi je ona nosila torbu, sto me je iznenadilo, jer su mi govorili da torbu nosis sam... bila je jako ljubazna i rekla mi "taman posla da vi u bolovima nosite torbu!"
gore su me klistirali (prezivi se), nisu me brijali, jer nije bilo potrebe, onda sam isla u wc, pa na tusiranje i moram reci da svaki stid tu nestaje, sve je nekako normalno i nema ustrucavanja... svi su bili jako prijatni i ljubazni!!! sve sestre su mi se obracale sa "duso, mila..." itd.
posle pripreme ide ctg i ultrazvuk... onda na porodjajni sto.
trazila sam epidural, samo su me pitali da li imam krvnu sliku ne stariju od 15 dana... imala sam i dobila sam epidural. anesteziolog dr miketic i njegova asistentkinja sladja su dva DIVNA stvorenja... posebno dr miketic. jako pazljiv, smiren, ljubazan, nemam reci! stalno me je obilazio do kraja svoje smene, cak je dosao da se pozdravi i da me upozna sa kolegom koji je dosao u drugu smenu i da mi pozeli sve najbolje. taj drugi je isto bio ok, ali malo neozbiljan za moj pojam.
da skratim pricu, svi iz porodjajnog boksa sestre, babice i dr su bili jako fini i prijatni i normalni... nisam bila jedina koja se poradjala, ali sve smo imale isti tretman... posto je moj porodjaj trajao 10 sati, smenjivale su se smene i razni doktori i babice, ali svi su bili skroz ok. nemam zamerki! na kraju me porodila neka babica djurovic, a nadgledala je dr natasa karadzov. nikad pre nisam cula za nju :)

e sad, kad vas spuste na odeljenje, druga prica!!
svi vole da pametuju, a vama onako iscrpljenim nije ni do cega, a kamo li da slusate kako vam neko soli pamet... sta god pitate, dobijete arogantan odgovor, uglavnom... retki su izuzeci! ujutru dodje neka lujka i pobaca vam na krevete ciste carsafe i NAREDI da promenite posteljinu i da sve lepo zategnete, jer ide vizita!! svi glume neko ludilo, pedijatrijska sestra vam nece reci nista sto nije u njenom domenu, laktacijska isto, obicne sestre isto... kao da rade na razlicitim planetama, a ne na istom odeljenju... sto se higijene tice, cistacice stalno obilaze, izbacuju smece, brisu dzogerima, nije strasno, ali bube nocu gmizu... wc je podnosljiv.

hrana klasicna bolnicka, ja sam jela, nisam gadljiva.

posete nisu dozvoljene na odeljenju, mozete da izadjete u deo gde su zene na odrzavanju trudnoce, pa da tu sednete sa muzem, ali bebu ne smete da iznosite nigde iz sobe. niti muz sme da ulazi u sobu. ja sam mog svercovala, ali u sustini ne moze. ovo se odnosi na 3.sprat gde su porodilje koje su porodjene prirodnim putem.

sve u svemu, za porodjajno sve najbolje, za odeljenje onako... ne ocekujte bog zna kakav tretman.

Curt Cobain

(odgovor članu Cinderella7)
Direktna veza do poruke: 299
18.5.2012 20:59:58   
Cinderella7
To sam i ja cula za front od svih,porodjaj super,ali posle lezanje na odeljenju-uzasno osoblje... Ja se jos uvek dvoumim izmedju fronta i Misovica... Dakle moze epidural,bez prethodnog pregleda i dogovora sa anesteziologom,ako je krvna slika dobra? Koliko sad u frontu kosta epidural,zaboravih da pitam doktorku svoju...

Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Tara ili Hana??
pisuljica

Napisati u komentar vas odgovor!

Tara (55%)

Hana (44%)

Ukupan broj glasova: 113

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here