Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Yula IZVORNA PORUKA: Tash Macaki, NEMOJ biti uplašena! Smiri se i doji bebu par dana. Ako uletiš u stres izgubićeš mleko, i šta ćeš onda!? Odmori par dana, smisli kojim redosledom želiš da uvodiš namirnice, piši ideje kako misliš da bi to trebalo, i moj savet je da izbegavaš za sada te gotove kašice. Ako će ti biti lakše, bebu u Medlab, 5000din, krv iz vene, neka odrade Specifične IgE na nutritivne alergene. I ja se opet slazem sa Tash. Predlozila bih ti da pocnes sa recimo krompirom ili palentom, znas ono skuvano kao kacamak, samo malo redje i mozes da pomesasa na kraju sa malo svoga mleka i eto ti zitarica. Posle uvedes npr. karfiol, pa blitvicu, pa brokoli, ja sam i tikvice kao drugu namirnicu uvela. Ma videces, sve ce to super da ide. Nema potrebe da se plasis i panicis. Iscitaj temu od pocetka, Tash je puno pisala, sve u detalje, a sada to cinim i ja, pa ces videti gde smo se mi spoticale i kako smo radile. Nista to nije strasno, ako problem vec postoji da ga ignorisemo ne vredi, samo mozemo napraviti gore, i zato je najbolje odmah se prestrojiti, informisati se, adekvatno odreagovati i pomoci detetu. Sve ce oni to da prerastu! Zato strpljenje i sve ce doci na svoje. palentu mislite da sme? a kacamak? (to je valjda isto tj. slicno) a griz? ja sam mislila da pocnem sa sargarepom, jer kazu da nju uglavom sva deca vole, pa onda krompir. onda me ishler posavetova da dam prvo jabuku jer K dva dana nije kakila, sto nam se NIKADA nije desilo. obicno kaki nekoliko puta na dan. to je verovatno od pirinca. ja se bojim da ako joj prvo dam voce nece hteti posle da jede povrce. inace, sledeceg petka idemo na kontorlu i vakcinu. tada cu porazgovarati sa pedijatrom, ali od nje slaba vajda. ona nam je rekla kada je K napunila 4 meseca da moze da pocne da pije sokice, pa onda pecenu jabuku. i utrapila nam da citamo neki casopis, kao eto tu sve pise. a tu pise sve suprotno od onoga sto je ona rekla. tash, nisam iz bg-a. ali videcu po nasim privatnim laboratorijama rade li to.
|