Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama (21.12.2011 23:11:10)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Šema je prikazana tako da su namirnice nabrajane od onih koje retko prouzrokuju alergijske reakcije do jako alergenih: pirinač, krompir, šargarepa, repa, grašak, paškanat, kelj, kupus, brokoli, karfiol, jabuka, kruška, banana, zob, pšenica, soja, piletina, ćuretina, teletina, junetina, riba, paradajz, citrično voće, jagode, maline, kupine, med, kravlje mleko, kozije mleko, mlečni proizvodi, jaja, školjke, kivi, kikiriki. Dakle, pored ovog spiska, identično napisanog stoji strelica od gore ka dole, i gore piše da su retki alergeni, a dole da su česti alergeni. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Da, to je to, tako sam bar svuda citala otprilike svi su tako razvrstali namirnice prema sklonosti ljudi da na njih reaguju alergijama. Ali, eto, neko reaguje i na njih, a ne reaguje na nesto trece, npr. na jagode, ili kikiriki. Ma, nemam pojma vise, a cini mi se da necemo nista dobiti time sto cemo razbijati glavu, osim glavobolje i to u najboljem slucaju! Ja se ubih mozgajuci i sekirajuci [sm=smiley13.gif] Prerasce oni to, a sta ne prerastu, pa Boze moj, zivece sa tim, vazno je da nem anekih ozbiljnih poremecaja, a alergija je uvek bilo i bice, i ljudi zive sasvim dobro sa tim alergijama. Pogotovu sto se alergije na namirnice lako daju kontrolisati, jednostavno ne jede tu hranu i cao. Sta ce ljudi koji su alergicni na raznorazne polene i slicno? Samo da nadjem bar nekoliko namirnica za koje sam 100% sigurna da mu ne smetaju i mi smo na konju, posle cu polako pokusavati sa ovim koje su sumnjive ili to mogu da budu. Samo da mi dete pocne da jede bilo sta sto nije mleko.
|
|
|
|