RE: Dnevni san (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje

Poruka

Anoniman -> RE: Dnevni san (13.10.2011 21:50:41)

Marko je sam izbacio drugo spavanje, spava jednom oko podne, po 2 sata.
To je bila misaona imenica sa Lukom, on je cepkao san, i duuugo je spavao dva puta, a onda pred kraj 1x, ali od 14-17h, i onda do ponoći hop-cup po mojoj glavi. Tada sam skroz ukinula dnevno spavanje.
Snelle, možeš ukinuti drugo spavanje ako to želiš. To zahteva par dana kmezanja, i tvoje apsolutne angažovanosti da je animiraš, i strpljenja da izdržite do 8.

Anoniman -> RE: Dnevni san (13.10.2011 21:52:07)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: ivaj

Ja sam Jelenu ''izvezbala'' da spava jednom jer me je jako nerviralo njeno spavanje dva puta od po sat vremena.
Par dana je bilo mucenje,ali posle se navikla.

A što te nerviralo? Mislim, ako joj se spava zar je bitno da li je jednom po 2 sata ili dva puta po sat vremena?
Je l' to zbog noćnog spavanja?

Mislim da nije. I meni više dogovara da spava jednom 2 sata. Za ta dva sata stignem da recimo ispeglam, a za sat ne stignem. Tj za 2xpo sat ne stignem ništa, a za 1x po 2 sata, stignem svašta.

Ana RR -> RE: Dnevni san (13.10.2011 21:54:38)

Pa nemam pojma, ja zbog kućnih poslova nikako ne bih ukidala spavanje, neka spava kako mu se spava. Barem sada tako mislim..

Lu -> RE: Dnevni san (13.10.2011 21:57:31)

Snelle ne mogu sva djeca ići na spavanje u 20h, ja sam rijetka sretnica[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Šalim se, slažem se da je 22h malo kasno ali nije strašno, jedino da pokušaš malo ranije da je uspavaš  (mislim na to drugo spavanje) ako vidiš da joj se tad ne spava nemoj ni da inzistiraš, uglavnom ja bi pratila njen ritam, s vremenom se djeca ustabile sama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Moj R. je sam prestao jedno vrijeme da spava i jednom dnevno i onda počeo opet, to zavisi koliko je bio aktivan taj dan, sad on sam legne kad mu se spava, ja sam opuštena po tom pitanju, jedino nisam za kasno lijeganje naveče.

Anoniman -> RE: Dnevni san (13.10.2011 21:57:57)

Sada ste mali. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kad poraste, pokušaćeš da ga navikneš na ono što tebi godi. Ako ne ide - ne ide, ali vredi pokušati. Realno, Marko nije nesrećan što spava 1x duže a ne 2x kraće. 

Lu -> RE: Dnevni san (13.10.2011 21:59:50)

IZVORNA PORUKA: Tash

I meni više dogovara da spava jednom 2 sata. Za ta dva sata stignem da recimo ispeglam, a za sat ne stignem. Tj za 2xpo sat ne stignem ništa, a za 1x po 2 sata, stignem svašta.

Ih meni bi nekad odgovaralo da spava cijeli dan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Dnevni san (13.10.2011 22:02:26)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Tash

I meni više dogovara da spava jednom 2 sata. Za ta dva sata stignem da recimo ispeglam, a za sat ne stignem. Tj za 2xpo sat ne stignem ništa, a za 1x po 2 sata, stignem svašta.

Ih meni bi nekad odgovaralo da spava cijeli dan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Htedoh reći: ako može oboma da vam odgovara, zašto ne probati? Ako vidiš da ne ide, vratiš dete na staro, ako ide - super.

Brana -> RE: Dnevni san (13.10.2011 22:02:54)

Moj Laki je u zadnje vreme izbacio dnevnu dremku,desi se da ako ustane bas rano odrema popodne,ali ako ustane oko 11h,onda ne spava popodne...

ivaj -> RE: Dnevni san (14.10.2011 11:14:44)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: ivaj

Ja sam Jelenu ''izvezbala'' da spava jednom jer me je jako nerviralo njeno spavanje dva puta od po sat vremena.
Par dana je bilo mucenje,ali posle se navikla.

A što te nerviralo? Mislim, ako joj se spava zar je bitno da li je jednom po 2 sata ili dva puta po sat vremena?
Je l' to zbog noćnog spavanja?

Tash ti je sve rekla.
I bitno je veruj mi.Svaki dan kuvam a za sat vremena ne uspem nista da uradim.I cim ona ustane poslovi zdravo,ta ne da nista da uradim,samo moram njoj da posvecujem paznju.

Druga,jako bitna stvar,imam utisak da smo se forsirale.Npr uspavljivala sam je po pola sata,sto znaci da joj se ipak nije puno spavalo.Nego ja cim zakmezi mislim spava joj se.Ovako sad lepo zaspi za minut. I dobro njoj,dobro meni.
Svasta uspem da uradim za ta dva sata u kontinuitetu,pa cak i da budem sa vama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aster -> RE: Dnevni san (28.10.2011 15:15:50)

Moj miš juče nije spavao preko dana, a izgleda da neće ni danas [sm=zmeden.gif] Do pre 2 dana je lepo spavao od 12- pola 1, pa nekih sat- sat ipo vremena, i samo odjednom se to promenilo. I dalje ustaje oko 7, pola 8. Veseo je, raspoložen... Doduše, uveče baš i nije [sm=smiley36.gif]. Bojim se da mu popodnevna dremka još uvek treba, ipak je još mali.

marijap -> RE: Dnevni san (14.3.2012 14:08:46)

Molim vas za vase misljenje...Moja beba(koja ima 11 meseci) nocu spava od 20,00h,ujutro do 7,popije mleko,i nastavlja da spava do 8.To je super,ali mene brine sto on preko dana ,spava barem 3-4 puta po otprilike sat vremena...da li je to normalno...tako je bilo otkako se rodio,ali to mi nije smetalo tad,posto male bebice i treba da spavaju vise,ali on nije vise tako mali...Ako ga ne stavim da spava on bude uzasno nervozan,i onda mi je lakse samo da ga stavim u krevetic,i zaspi u roku od 5 min...Jel to previse odmora za njega????[sm=smiley13.gif]

Olga75 -> RE: Dnevni san (14.3.2012 14:16:09)

pa kazu knjige da oni sami organizuju svoje spavanje i da negde oko godine spavaju jednom do dva puta a onda izbace i drugo spavanje
on sada spava oko 16 sati ako sam dobro izracunala a u proseku treba u tom periodu da spavaju oko 14 - 15 sati , ako se dobro secam
Zvercica sa tri godine spava oko 12 sati , nekada sat vise , nekada sat manje

*milica* -> RE: Dnevni san (21.3.2012 22:03:23)

Stefan vec godinu dana spava samo jednom dnevno.
Nekad spava sat,nekad dva. a nekad se desi da jedva sastavi i pola sata. ujutro ustaje oko 6, a na dnevno spavanje izmedu 11 i 13h pa sad kad mu se spava. ja pratim njega.
Ima neka dva meseca kako je skroz skratio dnevno spavanje, na pomenutih pola sata. sad i nije problem jer je lepo vreme pa su ceo dan napolju.
U toku zime nam je bilo grozno, nismo mogli napolje, on mi po ceo dan nervozan,visi na rukama ne mogu nista od njega da radim. taman krenem da spremam rucak/peglam/perem sudove sta vec imam on ulazi u dnevnu sobu...

lesica -> RE: Dnevni san (6.4.2012 15:30:40)

Moja L izgleda izbacuje dnevni san [sm=smiley13.gif] Danas je treci dan zaredom kako nece da spava. Evo sad sam definitivno odustala od pokusaja da je privolim da spava,dva i po sata maltretiranja i nista-evo je cila i orna peva uz Branka Kockicu a ja se raspadam.

lesica -> RE: Dnevni san (6.4.2012 21:06:37)

Ohhh da,definitivno je preskocila i danas dnevni san-i eno je,vec uveliko spava od 8.

Anoniman -> RE: Dnevni san (6.4.2012 21:09:29)

Jao mogu da zamislim koliko ti fali to njeno spavanje

lesica -> RE: Dnevni san (6.4.2012 21:11:37)

Ne znam gde udaram... Donela sam odluku ako i sutra i prekosutra bude tako,od ponedeljka cu je ja buditi u 6,pa ce morati da vrati dnevnu dremku. Nemajka ili ne,to joj ne gine od mene [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Dnevni san (6.4.2012 21:17:10)

Samo napred , moja je tek izbacila drugo spavanje , ovo pre rucka je ostalo , sva sreca

*milica* -> RE: Dnevni san (6.4.2012 22:26:31)

Lesice mogu misliti kako ti je kad ne spava preko dana...[sm=zaspan.gif]
Kad se budi ujutro? Mozda bi i bilo dobro da je budis malo ranije ujutro da bi preko dana odremala bar sat vremena.

Anck Su Nmaun -> RE: Dnevni san (6.4.2012 22:32:43)

IZVORNA PORUKA: lesica

Ne znam gde udaram... Donela sam odluku ako i sutra i prekosutra bude tako,od ponedeljka cu je ja buditi u 6,pa ce morati da vrati dnevnu dremku. Nemajka ili ne,to joj ne gine od mene [sm=smiley36.gif]

T je navikla na vrtic i svaki dan budjenje u pola 7, i kad ne ide sama se budi.
Nemoze da isceka da zaspe oko 11h

anuksunamun -> RE: Dnevni san (30.5.2012 21:57:56)

Moja Ana ima sest nedelja ,i pocela je danju da spava po 10-15 minuta,pa se probudi,bude malo budna,i sve tako..nocu spava ko top...ima li neko resenje,ili je ovo samo normalna faza..da ,beba sisa na svaka 2-3 sata u toku dana,a onda nocu ima jedno spavanje od 6 sati u cugu,pa sisa i spavajos tri..pa onda ujutru pocinje agonija :)...upomoc!

anuksunamun -> RE: Dnevni san (30.5.2012 22:00:14)

Ovo traje vec nekoliko dana,a kada je budna,ja je nosam...nije bas raspolozena za ljuljasku.jeđino jos kolica nisam probala

Anoniman -> RE: Dnevni san (30.5.2012 22:22:54)

anuk, takva je i moja una od rodjenja, tu pomoci nema , bar kod nas, spavanje preko dana skoro nista , a nocu super.

anuksunamun -> RE: Dnevni san (30.5.2012 23:11:48)

Uf Ana je imala super partije i preKo dana,ne znam sta je sad[sm=zmeden.gif]moguce da joj prija ovako...

New Mom -> RE: Dnevni san (30.5.2012 23:13:43)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

Moja Ana ima sest nedelja ,i pocela je danju da spava po 10-15 minuta,pa se probudi,bude malo budna,i sve tako..nocu spava ko top...ima li neko resenje,ili je ovo samo normalna faza..da ,beba sisa na svaka 2-3 sata u toku dana,a onda nocu ima jedno spavanje od 6 sati u cugu,pa sisa i spavajos tri..pa onda ujutru pocinje agonija :)...upomoc!

Potpuno isti raspored za Kolju, a takva mu je bila i sestra. Ja sam srećna što noću spava tako, za dan se vremenom navikneš.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>