RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


majared -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (17.3.2011 16:08:08)

Moja sveki krompirusu kada se zapece prelije zagrejanom vodom i uljem, vrati da se jos zapece pa prelije pavlakom i jajima (ako ima sira ili kajmaka stavi) i ponovo zapece




majared -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (17.3.2011 16:10:39)

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

ma Verus znam kako je na poslu a pričati o hrani [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

a sutra otvaram temu o čudotvornom bijelom luku [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Sta je to sa Bosancima i belim lukom???? Nikad se nisam više najela belog i crnog luka od kako sam sa mm




bokicans -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (17.3.2011 16:14:57)

IZVORNA PORUKA: liliana

Moraču probati ovako.
Ja pravim sa mo sa sirom ili kiselim mlekom, jajima, spanačem ili zeljem, a savijam u rolnu. Ovo mi tvoje baš nekako izgleda  da je lepo


I ja pravim u rolnu pa u krug, ali sama razvlacim kore.Kada je razvucem  ,posipam je sa sirom i jajima koji su pomesani i u to dodam malo praska za pecivo,To ustvari na jugu Srbije zovu banica.Ali moze i zelje sa svim tim,ili umesto toga,Ja volim i onaj obican zeljanik,"gologlavnik"brasno,jaja,kvasac ,soli ,zelje ,mladi sir,ulje, sve se pomesa pa u rernu:[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




mikica sa -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (17.3.2011 23:46:55)

IZVORNA PORUKA: liliana

Moja sveki krompirušu pravi sa rendanim krompirom. Ja, bre, volim sve te vaše bosanske stvari...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


kao što kaže moja zemljakinja vučko, ne može od rendanog, to nije to... to je više kljukuša nego pita.




mikica sa -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (17.3.2011 23:47:44)

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

najveći problem zeljanice je oprati zelje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   a najjednostavnija je, najbrže se peče, (ne treba duže od 30 minuta) i mimo bureka i buredžika najukusnija


sve su pite pitice a burek je pitac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mikica sa -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (17.3.2011 23:49:26)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ovde kod nas po pekarama ima samo sa rendanim krompiram, ali stvarno to nije to.

Ma bežim ja iz ove teme [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



uh,moja Ana, otkad sam trudna jedino što mi se traži je krompiruša a vučko mi baš izvuče mast, što bi rekli kod nas. tako da sam, ni manje ni više, završila s glavom u zamrzivaču i odmrznula tri mala zvrka i eno ih u rerni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




eni26 -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (17.3.2011 23:56:19)

[sm=kuza.gif] bezim odavde [sm=smiley36.gif]




Lu -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (18.3.2011 7:20:00)

 
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

ja ga s rendanim krompirom ne bih pojela za državu čini mi se , nije to to moraju biti kockice

E pa ja pravim isključivo sa rendanim, mene ta s kockicama izmori kad jedem, ispadaju kockice[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
I uvijek za krompirušu razvlačim tijesto...a pravim je jednom u tri mjeseca, doduše sad u postu češće[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (18.3.2011 7:21:38)

A jel jedete pite sa kupusom, kiselim ili mladim?




MERYEN -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (18.3.2011 7:35:29)

Obozavam pitu sa krompirima i pitu sa kupusom kiselim naravno i zeljanicu i sve to sa domacim razvijenim korama,mmmmnjam,njam,samo sto ne mesim cesto!




eni26 -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (18.3.2011 11:28:15)

Pravi li neko sa kuvanim krompirima...mmmm...




usamljena -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (26.3.2011 12:06:35)

U mojim neuspelim pokusajima pravljenja pite jedna mi ipak uspe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pilece filete iseckam na sitne kockice, luk iseckam u seckalici(znaci bude bas sitno), stavim vegetu, biber, malo ulja i malo kisele vode. Bude stvarno super




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (26.3.2011 13:37:02)

Ja sam izmislila neki svoj recept.Kupila sam praziluk,iseckala,prodinstala ga,dodala malo vegetu,malo biber.Kada se to lepo izdinstalo,dodala sam pavlaku(moze i obicna,ali ja sam stavila sa seckanom paprikom).Mnogo mi se svidja.




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (28.3.2011 9:19:55)

Zene, a kako pravite smesu za domace kore? Ja se ubih al mi nesto ne ide. Il' budu debele, il' budu tanke al' popucaju[sm=smiley13.gif]. Pozdrav.




Olga75 -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (28.3.2011 9:58:36)

Pcelice , ja samo zamesim brasno i vodu sa malo ulja i to onda razvlacim po stolu , nisu lepe kao kupovne




mikica sa -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (28.3.2011 10:03:24)

Pčelice, kao što kaže Olga, samo brašno, voda, malo soli i ulje. Ali, da bi se jufke lijepo razvlačile jako je bitno da ih namažeš uljem i ostaviš jedno pola sata, nakon toga se supe razvlače i ne pucaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (28.3.2011 18:31:00)

Hvala na odgovoru. Probacu opet, pa naucicu nekad, ima vremena.[sm=jezicek.gif]




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 12:57:20)

Moram da napravim pitu s jabukama i suvim grozdjem, jel pravi to neko i kako ?
Da li se kore prelivaju sa secerom i vodom ili ne , jel imate neki recept




soni -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 12:59:19)

pravila sam pitu sa visnjama i grizom i prelila uspinovanim secerom.. kao kamen [sm=smiley36.gif]

trebala sam obratiti paznju da cim pocnu klobuci skidam sa vatre..prekuvala sam [sm=zmeden.gif]




Olga75 -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 13:04:48)


IZVORNA PORUKA: ribizla

Moram da napravim pitu s jabukama i suvim grozdjem, jel pravi to neko i kako ?
Da li se kore prelivaju sa secerom i vodom ili ne , jel imate neki recept

samo izrendas jabuke , dooobro ih ocedis , poredjas po kori , rasporedis suvo grozdje , poseceris i najbolje jestaviti i malo griza preko da upije sok koji ce jabuka pustiti , kad sve slozis pomesas malo vode i ulja ( maloo ) i time premazes gornju koru . Kad je gotovo i iskljucis pecnicu izvadis pitu , pokrijes je mokrom krpom i vratis lernu ( ne volEm rernu [sm=smiley36.gif] )
ako ces da rolas tanke kore sve isto samo ne mazes uljem i vodom nego izvadis i pospes prah secerom kad iseces
tako bar ja radim [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 13:06:50)


IZVORNA PORUKA: soni

pravila sam pitu sa visnjama i grizom i prelila uspinovanim secerom.. kao kamen [sm=smiley36.gif]

trebala sam obratiti paznju da cim pocnu klobuci skidam sa vatre..prekuvala sam [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley36.gif]
onda necu da ekperimentisem s tim prelivima , poslusacu Olgu [sm=smiley1.gif]
hvala vam devojke




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 13:09:02)

nisam razumela ovo rolanje tankih kora [sm=zmeden.gif] jel to po 4 poprskane kore za jednu pitu




Olga75 -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 13:11:52)

pa kad pravim sa tankim korama ja if rolam , stavim dve kore , par kapi ulja i onda fil , srolam ( volEm [sm=smiley36.gif] ) i redjam u tepsiju , od pola kile tankih kora bude jedno 5 - 6 rolni , ako su bas jaaako tanke kore onda stavis tri , poredjas ih uzduz u tepsiju i mozes da pravis razlicite u isto vreme , ja obicno o jednom trosku tako pravim sa : jabukom , visnjama , bundevom , orasima i slatkim sirom




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 13:14:56)

pravicu i to jednog dana , danas nije taj dan iako je bas dobra ideja , pogotovo taj slatki sir [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek, buredžici, i sl) (13.5.2012 16:33:36)

Super je ispala , samo sam stavila malo vise secera al nedelja je , danas ga jedem kasikom [sm=smiley36.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>