Ivanka 75 -> RE: Dete odbija da jede (20.4.2019 1:20:35)
|
Ljiso, nista na silu. Ivka je docekala polazak u skolu jela samo krompir, sir, punjene paprike i paradajz 😊 Povremeno kobasice, kad joj dune. Od voca jabuke i banane. Svezu sargarepu i dalje obozava, kuvanu ne, ne zna ni ona zasto 😅 Ja se nervirala, kljukala, pasirala hranu (da da, postaal sam majstor za guste corbe u kojima ima svakojakog povrca) samo da bi jela. I zacudo, jela je te corbe, i sad ih voli. Svima sam rekla da je puste i ne sile da jede ono sto ne voli tj nece. A mislim da je to i bio problem, baba i deda bi hteli da ona bude ješno dete, kad ono, ona buntovnik na jelu. A onda, negde pred predskosko carobno pitanje, A sta je to? Kupus. A da li ja to jedem? Jesi elad kad si bila mala. Mogu li da probam? Samo izvoli... I tako je krenulo... Kupus obozava, kiseli, svezi, zacinjen, samo koren u ruke i idi napolje. Krastavac jede ceo, samo opere. Paprike isto, kisele, sveze... Sad jede ukvalno sve, a do pre 3 god izbiracica. Sveze mleko fuuuuuuj! Sad pije po pola litra dnevno. Jagnjetina njam njam. Grozdje obozava, sedne pa vadi semenke, uziva. Lubeniceeeeeee, sljive, kajsije, breskve, nismo mogli prosle god da nakupujemo koliko je trazila. Sve to dodje na svoje mesto. Jeste stresno, ja sam kad je imala oko 3 god rekla ma necu da se nerviram, sta voli to i jede. I kad sam ja tako odlucila sve je islo mnogo lakse, niko nije bio pod stresom. Bitno je da se sva hrana nalazi na stolu, da bude ponudjena, ako hoce uzece je, i kad hoce uzece je, Ljiso, ne nerviraj se. Spremi ono sto voli. Iva nije jela keks do 3 godine, keks i mleko neeeee, sve bebe to jedu samo moja ne, sad je ovako, Ivka sta bi da veceras, plazmu i mleko... A posle toga pojede jos bar 2, 3 parceta hleba sa necim. Nema pravila, samo ne nervirati se.
|
|
|
|