marija andrijana -> RE: Odgovorom do ProxeedPlus-a (17.4.2011 18:35:37)
|
Odlicna tema za nas koji ovako veliku muku mucimo! Pre, sada vec, pet godina smo mm i ja doneli odluku da bi mogli imati decu. Da smo zreli i spremni, a i da oboje to jako zelimo... medjutim... Prosle su 2 godine od tada, kada smo shvatili da to izgleda nece ici tako lako i tada smo saznali za problem. Nekrospermija uzrokovana varikocelom. Stres! MM je operisao varikocelu i dobio 2 antibiotika da pije. Kontrola - spermogram dg. oligoastenospermija. Dr rekli, sve ce to uskoro da dodje na svoje i nisu mu dali nikakvu terapiju, jos gore, nisu mu zakazali nikakav naknadni pregled. Narednih god dana smo lutali od urologa do urologa, trazili terapiju, misljenje, savet, ali smo dobijali njihove vizit karte iz privatnih klinika i poziv da im se tamo obratimo. (eminentni strucnjaci i profesori nasih najvecih klinika) Sve to vreme, nikakvog pomaka nije bilo u spermogramu. Dosli smo do dr. kod koje i sada mm ide i napokon, posle god ipo dana dobio je prvu terapiju - klomifen+ezerex+vit c - rezultat katastrofalan, i ono malo pokretnih je stalo i pojavili su se leukociti. Naredna 3 meseca je ostavljen bez terapije da se ponovo stanje vrati na svoje - rezultat najbolji do tada, ali i dalje oligoastenospermija! To najbolje za nas znaci da se primakao donjim referentnim vrednostima. Tada dobija novu terapiju profertil + ezerex i rezultat 0! Svega 2% pokretnih. Uzas! Za sve to vreme sam ja pretrazila sebe uzduz i popreko i Bogu hvala, sve je ok. HSG Ok. U februaru i martu radjene dve IUI, ali, na nasu veliku zalost, bez uspeha! Sada planiramo novi odlazak kod urologa i nadamo se da ce dobiti adekvatnu terapiju. Ja navijam da proba jos i proxeed, jer je to jedino ostalo, a zao mi je sto od starta nije sa tim i zapoceto. Jedno je moje misljenje, a drugo je sta dr kazu. Nekako im uvek verujes. Jedino se jos tome nadam. Ne znam sta vise da radimo! U sve smo verovali i ocekivali da ce bas to imati efekta, da ce se plivaci rasplivati, da cu ja biti jedna od onih koja ce napisati da se desilo cudo ili da mi je IUI uspela iz prvog... ali... Evo nas danima u depresiji, jer ne mozemo da se oporavimo od poslednjeg rezultata i pokusavamo namaci snege za dalje borbe.
|
|
|
|