Olga75 -> RE: Princes krofne (8.3.2011 16:35:16)
|
IZVORNA PORUKA: ribizla 500ml mleka sa 13 kasika secera prokuvati , dodati 2 pudinga od vanile , skuvati dok ne bude gusto . Izliti na tacnu , ohladiti , tacnu pre toga pokvasiti Puding posuti secerom da se ne uhvati korica U serpicu sipati 200ml vode , 200ml ulja , malo soli , kad provri sipati 200gr brasna , skloniti sa ringle i mesati . U posudu za mucenje sipati to iz serpice mutiti i dodavati ja ja , jedno po jedno 4- 5 kom , zavisi kolika su jaja , masa treba da bude takva da se lepi za prste . Onda umutiti pavlaku i staviti u frizider . U tepsiju staviti pak papir , pre nego sto stavis papir pokvasis tepsiju da papir ne seta U zagrejanoj rerni , moja se raspada pa mi je zagrejana na 225 , a na nekoj boljoj moze manje stepeni sipati profiterole onom dres kesom , oblikovati kao male pusice .. Vazno je da kad se stave u rernu , ne otvarati ! Staviti puding u posudu , mutiti 1-2 min , staviti 150gr margarina ili putera , mutiti 1-2 min , dodati pavlaku iz frizidera u smesu i BLAGO promesati , najbolje rukama Puniti princeze isto dres kesom samo manjim nastavkom i posuti prah secerom
|
|
|
|