|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
9.1.2015 22:49:33   
Cipelicka
Cure, je l' je ovo IR? user posted image

OGTT sa 75g GLUKOZE

GLUKOZA pre optrecenja 5,9 mmol/L rf 3,9 - 5,8
GLUKOZA posle 60 min 5,2 mmol/L
GLUKOZA posle 120 min 4,8 mmol/L

INSULIN 7,1 uIU/mL <29,1
INSULIN posle 60 min. 59,4 uIU/mL
INSULIN posle 120 min 46,4 uIU/mL

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1401
19.1.2015 8:36:52   
Ipokrisia
evo stigli i moji rezultati sa 100g glukoze, ne razumem se,poslala sam doci da protumaci,ali meni ovo ne izgleda najbolje, deluje kao da imam Gestacijski... :(

glukoza pre opterecenja 3,9
posle 30min 6,9
posle 60min 9
posle 120 8,4
posle 180 6,3

< Poruku je uredio Ipokrisia -- 19.1.2015 8:39:32 >

(odgovor članu Cipelicka)
Direktna veza do poruke: 1402
19.1.2015 9:26:44   
Ipokrisia
ako neko nesto zna nek javi :)

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 1403
28.1.2015 19:23:53   
aminaimirza
zdravo cure!! kako ste?? evo ja imam par pitanja.. posto vidim da vi svi znate o ovome vise nego ja :( ... naime u braku sam 5 godina, mladi smo se uzeli pa smo uvek razmisljali rano je jos... pa smo se sad malo zamislili jer vec vise od dve godine pokusavamo da dobijemo bebu al od tog nema nista... od skoro sam krenula da idem kod doktora... i evo hormoni su mi u savrsenom redu, i moja dokorka mi predlozi da uradim ogtt na insulinsku rezistenciju...
i dobijem rezultat
insulin 0" 14,7 ref vrednosti 2.6-37.6
insulin 120" 65.7
glikemija 0" 5.0
glikemija 120" 5.1

i jos mi dala da radim privatno ove hormone 2. dan MC
DHEA-S 225 REF vrednosti 35-430
17OH progesteron 4.97 ref vrednosti 0.1-0.8

bila sam kod nje sa ovim rezultatima i uputila me je nekoj prof. Spremovic u Beogradu.... zakazala sam pregled tek 12 marta... pa ajd reko da vas pitam jel koja imala slican probem da znam da se spremim na sve sto me ceka

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 1404
29.1.2015 14:00:34   
World
imas nas dosta sa insulinskom rezistencijom, a i kod tebe je ocigledno to problem.. srecom, ima nas dosta koje smo i dobije djecu nakon sto smo otkrile da je problem u tome... vjerovatno ce ti endokrinolog prepisati siofor (metformin), a usput moras i regulisati ishranu.. ja sam vec dosta pisala o mom problemu, pa uglavnom prvi put sam uspjela pomocu siofora i regulisane ishrane, a drugi put samo ishrana... jako je bitno da ne ides na kojekakve dijete nego iskljucivo da izbacis iz ishrane industrijske preradjevine (slatkise, grickalice, sokove, mesne preradjevine, konzerve i sl.), secer, brasno.. ja sam izbacila i zitarice, jos uvijek se tako hranim i odgovara mi user posted image
ti sebi pronadji sta ti stima, ali je neophodno preradjevine i slatkise izbaciti.. hljeb ako bas moras, pravi svoj domaci.. inace se hranim po LCHF principu, pa izguglaj ako ti nije problem..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu aminaimirza)
Direktna veza do poruke: 1405
29.1.2015 15:59:22   
Lisa Simpson
World koliko ti je dugo trebalo da držiš dijetu pa da user posted image ?

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1406
29.1.2015 16:11:48   
World
oba puta po 2-3 mjeseca, s tim sto ovo nije dijeta, samo sam izbacila sve stetno i trudim se da jedem domacu hranu..

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 1407
1.2.2015 10:18:55   
Lisa Simpson
Devojke molim vas, kada se određuje insulinska rezistencija, koja su vremena dovoljna da se uradi insulin i glukoza da se dobije ok slika-

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1408
1.2.2015 10:29:22   
little_one
Dovoljno je da odradis inzulin na nula minuta, tj prije jela i 2 sata nakon jela. Ja sam uvijek tako radila i to bez glukoze vec sam jela svoj dorucak. Najbolje je jesti nesto sto inace jedes za dorucak da se dobije prava slika jer neka hrana podize inzulin i vise nego sto je mozda normalno.

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 1409
25.2.2015 8:22:27   
bebilule
Drage moje, nakon 4-5 mjeseci siofora juče ugledali user posted image . Ultrazvuk potvrdio, sami početak trudnoće user posted image user posted image user posted image . Gurajte, borite se, koristite terapiju. Meni je siofor regulisao ovulacije i ciklus. Sa 42, nekad 43 i više dana, zadnja dva ciklusa su bila na 30tak. Ljubac za sve i da i vi uskoro ugledate svoje crtice

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1410
25.2.2015 12:25:06   
World
cestitam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1411
4.3.2015 14:09:04   
Sosa Mena
6 nedelja od koriscenja siofora
0' 4.8
120' (nakon jela i terapije) 4.7

Kako vam se cini?

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1412
4.3.2015 14:12:46   
World
ako je ovo secer, ok je, ali znas da ti nista ne znaci to bez insulina?

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 1413
4.3.2015 14:14:59   
Sosa Mena
Nije mi dr trazila insulin samo ovo da uradim. I tsh i vitamin D. Mislis da uradim i insulin?

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1414
4.3.2015 14:18:34   
World
ma da, insulin ti je bitan kod IR, secer uradis samo na taste eventualno..

Direktna veza do poruke: 1415
4.3.2015 14:19:49   
Sosa Mena
Onda cu i to. Cudi me da mi to nije napisala. user posted image Hvala. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1416
5.3.2015 11:00:22   
novanada
Sada koistim gluformin 4 x 500 mg dnevno i eutirox 25mg. Menstruacija mi je kasnila par dana i ponadala sam se, ali ništa user posted image

Direktna veza do poruke: 1417
6.3.2015 7:53:34   
bebilule
Moje mišljenje je da nije dovoljno raditi insulin na 2h. Meni je otkrivena rezistencija tako što je vrijednost insulina bila veća nakon 1h, a spuštala se u normalu nakon 2h. Nemojte trošiti vrijeme bezveze, insistirajte da vam ovaj nalaz urade kako treba i to. Mjerenje glukoze i insulina na tašte, ispijanje 750 ml glukoze (ne znam koliko miligrama ili grama glukoze tu ima, treba provjeriti). Mjerenje obe vrijednosti nakon 1h i opet mjerenje nakon 2h. Meni je tako otkrivena rezistencija, a da sam mjerila samo nakon 2h ne bi je ni primijetili. Rečeno mi je da imam blagu rezistenciju ali da mi je potreban siofor. I nakon 3 mjeseca korištenja ciklusi pali na 3otak dana, a bili preko 40. Pazila sam i na ishranu, isključite šećer, proste ugljene hidrate, sve prerađevine... Ugledala user posted image a na UZ mi rekli da su jajnici čisti, ciste su prosto nestale. Ne znam do čega je, ali mislim da mi je siofor uspostavio ovulaciju. Na prvim folikulometrijama nije bilo ništa, katastrofa, premali folukuli, nakon siofora i regulacije ciklusa počeli su se pojavljivati i veliki, zdravi folikuli user posted image . Takođe, moj dragi je imao malo slabiju pokretljivost, onda je bacio cigare, počeo sa C vitaminom, i evo uspjeli smo. Znači, insistirajte da se ovaj nalaz uradi kako treba, ne gubiti ne vrijeme ni pare. Kad mjere ukupno 3 puta glukozu i inzulin kod nas u RS ovaj nalaz dođe oko 140 KM. Sve ostalo je gubljenje vremena.....to je moje mišljenje i iskustvo. Pozdrav cure i srećno, pazite na ishranu, puno možete promijeniti user posted image

(odgovor članu novanada)
Direktna veza do poruke: 1418
6.3.2015 8:18:45   
World
Moguce je i to, ja sam radila 4 vadjenja i rezultati nakon pola sata i sat su bili bas visoki.. prvi put kad sam radila rezultat nakon 2 sata je bio samo malo iznad granice, ali je to definitivno bio problem.. a siofor i nece bas pomoci ako se ishrana ne promijeni, tako da svaka cast na izbacivanju preradjevina i slatkisa user posted image nekad je dovoljno i to bez siofora, ja uspjela drugi put user posted image
A moze se sa uputnicom uraditi u BL na Paprikovcu, ne znam za ostale gradove...

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1419
10.3.2015 11:00:55   
bebilule
Ej žene, jel koja od vas zabebila dok je pila siofor i jesu li doktori nastavljali ili prekidali terapiju?

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1420
10.3.2015 11:04:05   
World
Jeste dosta zena. Ja sam pila citavu trudnocu, neko pije do 12. nedelje, neko malo duze.. zavisi od rezultata, ali u svakom slucaju ne prekida se odmah.. Odakle si? Gdje ides kod endokrinologa?

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1421
10.3.2015 11:12:34   
bebilule
Ma kad bih ti rekla ne bi vjerovala, ali ne idem kod endokrinologa. Naime, meni su otkrili nedavno IR i to blaži oblik, kao bila sam na granici za terapiju. Znaš kako to ide, kod nas ginekolozi ne šalju endokrinolozima i tako to... Nakon jedno 4 mjeseca ugledala sam user posted image . Naravno, prije toga sam poslala nalaze jednom endokrinologu u SA i rekla je da nastavim sa terapijom koju je propisao ginekolog - 2x500. E sad jedan dr kaže da prestanem, drugi da obavezno pijem do 12 nedelje. Čitala sam dosta, nije dokazano da IR dovodi do spontanog, neki opet misle da može biti glavni krivac. Nije baš da metformin nema nikakve kontraindikacije u trudnoći....Elem, podijeljena su mišljenja koliko sam vidjela.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1422
10.3.2015 11:38:12   
World
Ako si blizu BL, imamo odlicnog endokrinologa, zena koja se prihvatila da vodi trudnice sa IR, u ovom trenutnku vjerujem da ih je proslo bas dosta. Znam da je ona pricala da je imala pacijentkinju koja je imala ne znam ni ja koliko spontanih, a uglavnom tada nisu prepisivali siofor u trudnoci jer nije bio dovoljno ispitan. Ona je odlucila da rizikuje i uz siofor je prvi put uspjesno iznijela trudnocu, bez ikakvih posljedica. Naravno, ako se moze bez, to bi bilo jos bolje, ali znam da ona nikom nije ukinula odmah na pocetku, jer ta prva 3 mjeseca dolazi do najvecih skokova insulina. Mislim da nije bas pametno da na svoju ruku radis bilo sta, bar idi kod nekog privatno ako ne daju uputnicu, nije to bas toliko bezazleno. Koja si nedelja sad?

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1423
10.3.2015 22:39:39   
misika
Drage forumasice,

Vidim da ste aktivne na ovoj temi pa imam jedno polu konkretno pitanje...

Imam 31 god, vise od 3 godine radimo na bebi, a svi nalazi su nam uredni (radila sam sve od hormona pa do hsg i histero)

Naime, prvi put u januaru su mi otkrili nesto, a to je IR, a imam blago mikrocisticne jajnike bez PCOS simptoma.

Ciklusi su mi uredni uvek, kao i ovulacije, folikuli su mi lepi svaki mesec i narastu preko 22-23 pre nego sto puknu, isla sam vise puta na folikulometrije...

Od januara sam na sioforu 850 g jednom na dan i jako se dobro od tada osecam...

Moje pitanje je... Da li ce mi siofor nesto pomoci iako fizioloski problem nije vidljiv... Da li je moguce da mi je zbog insulina i IR bila neprijateljska materica ili losa sazrela jajna celija?

Treba mi neka uteha... user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1424
10.3.2015 22:44:08   
World
A ja sam dezurna na ovoj temi izgleda... user posted image

Je li tvoj muz radio nalaze?

(odgovor članu misika)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Da li vam se svidja
jabudic

ime Jakov?

Da (51%)

Ne (49%)

Ukupan broj glasova: 158

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here