|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
4.11.2014 9:29:09   
little_one
Koliko hoces, i sama sam medju njima. Pogledaj malo gore moj sadasnji nalaz inzulina, i to bez lijekova. Najbitnije je da uz lijekove promijenis ishranu, da izbacis preradjevine, secer, i da se zdravo hranis. Ja sam ostvarila dvije trudnoce prirodnim putem, World isto tako, evo i majeno se javila...i jos mnogo zenica sa ovog foruma. Procesljaj temu od pocetka pa ce ti sve biti jasno. Drzim fige, radite na tome, svaki drugi dan i bice rezultata user posted image

(odgovor članu novanada)
Direktna veza do poruke: 1376
4.11.2014 10:21:10   
leptirica26
user posted image user posted image joj i ja se nadam de ću se pridružiti ženicama koje su to uspjele aBd. Svega se pridržavam, dijete i lijekova, trebam na kontrolu kod endokrinologa al čekam da odbijem user posted image , Jesu li se vama na trepiji regulisali ciklusi? meni kasni ccc uh što me to nervira user posted image user posted image

Strpljenje je moć.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1377
10.11.2014 9:17:23   
leptirica26
Drage zene kako ste , imal sta novo kod vas?
Molim Vas ako ima neko da odgovori, da li se imale problema sa tankim endometrijem? Ja idem na folikuometrije al nista se ne mjenja ccc stoji 4 mm , a danas mi je skoro 43 dc...
a inace sam na terapiji Sioforom, dr je povecaal dozu prije par dana, na 500 mg dnveno
Hvala Vam punooo

Strpljenje je moć.

(odgovor članu leptirica26)
Direktna veza do poruke: 1378
28.11.2014 21:49:41   
aminaimirza
zdravo.. radila sam ogtt test i ovo je rezultat
0" 5.3
120" 4.2
nije opsiran kao i kod vas.. ali da li mi neko moze nesto reci iz ovoga??user posted image ovo mi je prvi put da ovo radim... i ne razumem se...

Direktna veza do poruke: 1379
1.12.2014 9:58:08   
bebilule
Je li ovo vrijednost insulina ili glukoze?. Nedostaje podataka. OGTT se radi tako što se mjeri i insulin i glukoza na tašte, pa na 1h i tek onda na 2h (najmanje).

(odgovor članu aminaimirza)
Direktna veza do poruke: 1380
1.12.2014 10:00:07   
bebilule
Zaboravih napisati, meni se napokon nešto počelo dešavati. Nakon 2 mjeseca terapije sioforom 500 mg ovaj mjesec imala folikul od 21 mm i to 15 dc, danas idem da vidim je li pukao. Endometrij bio troslojni 15 mm user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1381
2.12.2014 20:23:01   
aminaimirza
ja msm da je to glukoza jer mi je danas stigao rezultat na kome pise insulin 0'' 16.9
i to opet u ponedeljak moram da vadim nalaze i ope da cekam sedam dana jer se to salje za uzice..jer nam je u najbliza laboratorija... desilo se da mi je stigao drugi papir na kome pise poslali se praznu epruvetu.. a ja sa tim nemam nista nego osoblje iz laboratorije u bolnici... poludela sam.. i sad ope moram da cekam user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1382
2.12.2014 22:04:59   
World

IZVORNA PORUKA: bebilule

Zaboravih napisati, meni se napokon nešto počelo dešavati. Nakon 2 mjeseca terapije sioforom 500 mg ovaj mjesec imala folikul od 21 mm i to 15 dc, danas idem da vidim je li pukao. Endometrij bio troslojni 15 mm user posted image user posted image user posted image

user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1383
14.12.2014 17:28:52   
leptirica26
Drage zenice, metforminke. Kako ste? Zanima me da li ste I u kojoj mjeri mijenjale rezim ishrane Nakon sto ste uspjele zatrudniti? Mi smo I docekali user posted image ali sada mi se gadi npr piletina I neko povrce koje Sam prije jela , . Maloprije Sam na pravila integralnu picu hahahaha od razevog brasna. Sad mi se to jede hahaha hvala vam

Strpljenje je moć.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1384
14.12.2014 18:31:04   
World
hej pa cestitam na user posted image user posted image

ja sam se trudila da izbjegnem slatko i preradjevine i dalje, jelo mi se tijesto, pa sam davala sebi oduska ponekad.. user posted image
u prvoj trudnoci sa pila siofor pa mi se svakako sve gadilo, a u drugoj nisam, pa sam malo vise brljala..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 1385
15.12.2014 7:49:35   
Misha i Ljisha
user posted image cestitam jupiiiiiiiiiiiii...

Istog sam misljenja kao World, nemoj bas slatko a s vremena na vreme daj sebi oduskauser posted image . Meni je dr ukinuo siofor cim su mi se pojavile dve crtice, odnosno ja sam ih nekako nesvesno zaboravljala jedno vreme, pa ugledali dve crtice i dr kaze "odlicno sto ste zaboravljali da uzmete lek"user posted image . Naravno sve smo pratili i proveravali.

Malo je bilo nezgodno pred kraj jer mi je termin bio u januaru a krenule slave, svinjokolji i td pa sam imala malko povisen pritisak.user posted image No nista strasno.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1386
15.12.2014 9:22:42   
leptirica26
drage hvala Vam puno puno. Meni je ujutro najgore, probudim se gladna, a svaka pomisao na hranu mi onako gadi se ccc, isto tako mi je bilo kad sam tek krenula sa Sioforom, gladan si, a nemogu da jedem, pa se bukvalno natjeram, evo jutrs sam sat vremena doručkovala, isto kakvo razmaženo dijete. Nemam nagon za povraćanjem ali gadi mi se hrana. Jedino uživam u kafi :D, a što se tiče slatkog, ma to i ne bih jela svakako, samo mi se jede tijesto, tako nešto. Juče sam u toj pici uživala imam osjećaj ko nikad u životu user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1387
22.12.2014 10:51:42   
Sosa Mena
Drage moje, da li sme da se radi ogtt i insulin u slucaju da si prehladjen? Imam kijavicu, a trebam sutra da radim pa ne znam da li smem.

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1388
22.12.2014 17:09:44   
little_one
Nema razloga zasto bi smetao, to se mjeri glukoza i hormon inzulin, oni nemaju veze sa prehladom. Ne bih nikad to povezala barem.

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 1389
22.12.2014 19:22:52   
Maraj
Ja mislm da mozes raditi. Samo da ne jedes nista od 6 navece, prehlada nema veze sa testom

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1390
22.12.2014 20:02:48   
Sosa Mena
Hvala zenske.

Na netu sam nasla da su zene pisale da ima veze, ali sam zvala lab i rekli su da nema.

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1391
22.12.2014 21:39:02   
Maraj
Ma da naravno da nema taj test samo meri kojom brzinom raste odnosno pada nivo glukoze u krvi nakon odredjenog vremena. Curenje nosa i sl.nema veze sa testom

Direktna veza do poruke: 1392
24.12.2014 0:00:19   
Anoniman
kada sam ja u dnevnoj bolnici radila, pitala sam za isto to jer sam bila prehladjena i vratili su me. rekli su mi da secer moze biti povisen za vreme prehlade. pa da se ne desi da dobijam neku terapiju, a mozda nije realno stanje stvari.

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 1393
24.12.2014 7:25:29   
Maraj
Boze prvi put cujem za to. Mozda... sve je moguce...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1394
24.12.2014 14:46:59   
Sosa Mena
OGTT (sa 75g glukoze)
5.8 (4.1-6.4)
30' 8.1
60' 6.4
90' 5.4
120' 4.9

Insulin
0' 10.11 (2.6-24.9)
30' 55.41
60' 68.06
90' 54.84
120' 23.54

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1395
24.12.2014 22:45:50   
Maraj
Soso meni tvoji rezultati deluju ok mada nisam nesto kompetentna

Direktna veza do poruke: 1396
24.12.2014 22:47:44   
Sosa Mena
I dr kaze da je dobar samo me malo buni insulin. Al bolje mi je da ne mozgam.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1397
24.12.2014 22:51:14   
Maraj
I mene je bunio moj a dr mi rekla da ne trazim problem bez problema da me je kso ok. Tsko isto meni tvpj deluje ok. Vazno je da pada

Direktna veza do poruke: 1398
24.12.2014 22:53:50   
Sosa Mena
Hvala Maraj. user posted image
Sutra uz stitne. Jos to da prezivim.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1399
24.12.2014 22:55:38   
Maraj
Zaboravih da ti kazem. Iako mi je dr rekla da je sve ok ja sam ipak iz ishrane izbacila ugljene hidrate u toku stimulacije i nakon

Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Bebisiterka

Koliko godina ima vasa bebisiterka?

20-25 (28%)

25-30 (14%)

30-35 (15%)

35-40 (8%)

40-50 (11%)

preko 50 (24%)

Ukupan broj glasova: 87

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here