little_one -> RE: ogtt i insulin (1.4.2014 11:18:19)
|
pa dobro terapija ti je minimalna al moze da pomogne, ali da bi radila moras da promijenis ishranu inace se dzaba "trujes" da tako kazem, pokusaj da izbacis za pocetak bijeli hljeb, a da jedes domaci ili neki za koji znas da je od cijelog zrna, da izbacis sve industrijski radjene slatkise, preradjevine generalno i mora da se smanje kilogrami, znam kakva je muka sa kilazom al vjeruj mi da glukofag niti bilo koji lijek istog sastava nece raditi posao ako ne pomognes i ne promijenis ishranu. Inzulin iritiraju aditivi, prazni ugljikohidrati koje unosis u organizam, pojacaj voce, meso, mlijecne proizvode a smanji hljeb, pite, peciva i slicno, slatkise na minimum, ide proljece i ljeto i vjerujem da ce ti samim tim biti puno lakse da uvedes neke promjene u ishranu....ne moraju biti radikalne promjene, al moras da pogledas svoj jelovnik i da procijenis gdje grijesis...isto, redovni obroci imaju puno znacaja u redukovanju inzulina, znaci 3+2 3 obroka i dve uzine, a ne 1-2 obroka kolicinski velika... a dr ti se ne zabrinjava jer zna sta ti je podiglo inzulin toliko, ta kifla prepuna aditiva...meni je uvijek inzulin bio grozan kad bih pojela kiflu i jogurt, a puno bolji kad bih npr pojela kod kuce tipa kuvano jaje sa nekim sirom i mlijekom ili cajem i tako to...razmisli malo pa pokusaj...kile su grozne za rjesavanje sa nama koje muku mucimo sa inzulinom....
|
|
|
|