RE: Klomifen (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 21:09:18)

Pozdrav devojke! Nova sam na ovoj temi. Malo sam čitala šta se ovde piše, pa reših da vam uputim par pitanja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kad ste koristile klomifen, koliko vam se folikula stvaralo, otprilike?
Ja treba u sledećem ciklusu da koristim klomifen 5 dana pa me zanima broj jer u prošloj stimulaciji gonalom pred IUI imala sam ih previše tako da mi zbog toga možda nije uspela...

bebica30 -> RE: Klomifen (16.3.2011 21:44:25)

ej koliko si imala gonalom?ja bih ga probala...
ja nisam u ljubavi sa klomifenom, jer mi stanjuje endomentrijum ali sam ovaj mesec bila na fermani sto je veoma slicno klomifenuu ali ne stanjuje endometrijum....sa oba sam imala dva vodeca folikula....i dosta manjih...

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 21:51:02)

Ja sam primila 10 gonala  od 75 iu i imala sam po tri vodeća folikula na oba jajnika! Moglo je komotno da se radi IVF... To je bilo preterano-problem je nastao zato što sam ja u svom gradu radila stimulaciju a uz sam telefonom saopštavala doktoru koji nije u Srbiji i tako sam prošla bez uspeha...

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 21:53:17)

Nadam se da će mi klomifen dati bolje rezultate u smislu jednog ili dva folikula... razmišljam i o IUI u nestimulisanom ciklusu...

bebica30 -> RE: Klomifen (16.3.2011 21:56:02)

e pa onda cu ja gonal sl mesec obavezno....
nego da ti kazem za ne stimulisani ...tu je problem sto ne mozes da kontrolises folikule ja sam probala u martu prosle godine...imala sam iz prirodnog sve ukupno oko 11 folikula....na dan folikumetrije malo pre pregleda su pukli svi....tako da nisam ni odradila iui...e sad jedno ako si utvrdila i tacno ti uvek pucaju recimo na taj i taj dan...

bebica30 -> RE: Klomifen (16.3.2011 21:56:27)

da li gonal ima nuspojave?kontam da se daje u stomak u vidu inekcija?

nina26 -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:07:21)

IZVORNA PORUKA: Lola 56

Pozdrav devojke! Nova sam na ovoj temi. Malo sam čitala šta se ovde piše, pa reših da vam uputim par pitanja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kad ste koristile klomifen, koliko vam se folikula stvaralo, otprilike?
Ja treba u sledećem ciklusu da koristim klomifen 5 dana pa me zanima broj jer u prošloj stimulaciji gonalom pred IUI imala sam ih previše tako da mi zbog toga možda nije uspela...

Dobrodosla i ovde [sm=bravo.gif]
Ja sam jedan mesec koristila klomifen, i imala sam dva vodeca na oba jajnika, one manje ne racunam. Ne znam stvarno da li je Gonal jaci od klomifena pa si ti imala vise folikula ili je nesto drugo u pitanju. U svakom slucaju i ako si imala puno folikula, nisu verovatno bili svi vodeci?

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:07:23)

Daje se u debelo meso ili u ruku, možda može i u stomak, ne znam. ja nisam ništa čudno osećala, sve mi je bilo ok. Ne peče kad se prima.
Što se tiče pucanja folikula to nisam nikad proveravala. sad sam radila prvu IUI i to 16.dc
Ako si se odlučila da probaš gonal možeš da razmisliš i o fostimonu-to je lek iz iste grupe samo je jeftiniji duplo! (naravno ja sam koristila fostimon, nego sve govorim gonal da bi društvo znalo o čemu se radi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) A šta ti je doktor preporučio kao stimulaciju?

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:14:27)

Nina, hvala na dobrodošlici!
Bilo je po pet -šest  folikula na oba jajnika, a po tri su narasli oko 18mm tako da mi doktor nije smeo dati pregnil pre IUI da ne bi bilo svašta! Možda nije jači, ali ja sam ga uzimala 10 dana(tako mi je rekao dr kad sam mu se javila posle petog , da treba da primim još pet-šest, a posle je došao do zaključka da je to bilo previše!) Ovog puta ću raditi kombinovano! Opet na istom mestu IUI, samo ću u svom gradu privatno da radim pripremu,tj stimulaciju i folikulometrije kod jednog ginekologa!

bebica30 -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:19:04)

jaci je gonal  od klomifena sigurno koliko znam on se daje za vto i csi
ja sam isprobala klomifen, femaru(ovaj mesec) i prosli menopour, merional, superfakt...ako ne uspem ovaj mesec, dalje ne znam ali bih probala gonal ako se odlucim za sl iui ako bude bilo potrebe
ti si lola bas imala fine folikule..nije mi jasno sto nije uspelo, sta ti kaze lekar?jel spermogram u pitanju? mi smo prosli mesec imali 140 miliona, a sad cak 210 miliona posle obrade...ako sad ne ostanem trudna skocicu sa mosta, i pocecu da izvozim muzevu spermu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:25:51)

Spermogram je bio super. Ne znam zašto nije uspelo_to ni meni nije jasno-matematika je tu bila jasna. Na uz pre IUI neposredno, video je da su dva-tri folikula pukla što valjda znači da je došlo do ovulacije, meni su jajovodi prohodni, endometrijum je bio super... ja jedine moguće razloge vidim u tom broju folikula, gripu koji sam imala na samom početku stimulacije ili u malom stresu oko posla...  nisam pametna, a doktor nije obrazlagao neuspeh već je samo rekao da li pokušavamo opet IUI ili IVF...
Moj izbor je još jedna IUI pa videćemo!
Tebi bebice držim palčeve da ugledaš dve crte!

bebica30 -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:44:36)

a jesi li proveravala da li ima jajnih celija u folikulima?
ja nisam ali doktor kaze da ne veruje da je u tome problem...bem li ga....niti imam problem, imam milione plivaca a ja nista...uzas...hvala ti na zeljama i ja tebi isto zelim naravno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:49:06)

Očigledno, da problema nekih uvek ima!
Neću ni da proveravam ima li jajnih ćelija u folikulu ili ne! Idem na IUI a posle ću da vidim kako sam prošla! Biće nešto sve dok se ne dignu ruke!
Ti imaš sreću što imaš čemu i prirodno da se nadaš! Kod mene je u igri donor...

bebica30 -> RE: Klomifen (16.3.2011 22:53:55)

stvarno??? nisam znala....mada nema tu mnogo garancije kao sto vidis....nadam se vec 4 godine.....tako da cu najverovatnije da nosim materijal u banku pa nek donorisu mozda nekom pomogne....samo jos da mi se mm slozi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anoniman -> RE: Klomifen (16.3.2011 23:00:45)

Kod nas u Srbiji još nisu odredili gde će da bude banka polnih ćelija...
Odakle si ti? (država je dovoljna)
Nemoj da budeš toliko bez optimizma! Poznajem dosta parova kod koji se nije znao razlog sterilieta pa ipak na kraju svi imaju decu, dosta njih čak je do dece došlo i prirodnim putem! Osmwh na lice!

*Maki* -> RE: Klomifen (17.3.2011 0:01:33)

IZVORNA PORUKA: nina26
Ja ni jednog trenutka nisam bila sarkasticna, samo sam cinjenicama odgovorila na tvoju prvu poruku, posto si cvrsto branila svoje stavove i nisi dala mesta drugom misljenju. Kako god i ja sam htela da pomognem, ucinilo mi se da si me prozvala, pa nisam htela da ispadne da lupam gluposti ovde i da lazem ljude. Ako sam zvucila sarkasticna, izvinjavam se, u svakom slucaju ne moramo vise da komuniciramo.
Pozdrav i tebi.
Izvinjavam se adminu za off topic.

IZVORNA PORUKA: *Maki*
Ja ne poricem to o cemu ti pises nego ti pisem sta moj dr.kaze.

Ninocka, ja ne kazem da ti nisi u pravu,jesi.Svaki dodatni nalaz je dobro uraditi.Nego kazem da se stanje folikula moze proceniti i na osnovu ultrazvuka.Meni je dr par puta gledao jel folikul kvalitetan,ukljucivao je tamo nesto sto je prikazalo boje...i onda je rekao evo vidis ovo ukazuje da je folikul kvalitetan.Nista drugo ne kazem.
Koliko sam ja upoznata Pregnyl ne moze da naudi strasno,vec da samo koristi da se jajna celija sto bolje sazri i oslobodi se na vreme,a to je najbitnije,zar ne?

Koliko ti jos prostora treba za tvoje stavove? Ako jos jednom procitas ono sto sam napisala,shvatices da se ja ustvari slazem sa tobom samo sto sam iznela i misljenje svog lekara i njegovo misljenje smatram ispravnim takodje.

Prihvatam izvinjenje i isto se izvinjavam ako sam te necim uvredila.Pozz

nina26 -> RE: Klomifen (17.3.2011 9:25:38)

IZVORNA PORUKA: Lola 56

Spermogram je bio super. Ne znam zašto nije uspelo_to ni meni nije jasno-matematika je tu bila jasna. Na uz pre IUI neposredno, video je da su dva-tri folikula pukla što valjda znači da je došlo do ovulacije, meni su jajovodi prohodni, endometrijum je bio super... ja jedine moguće razloge vidim u tom broju folikula, gripu koji sam imala na samom početku stimulacije ili u malom stresu oko posla...  nisam pametna, a doktor nije obrazlagao neuspeh već je samo rekao da li pokušavamo opet IUI ili IVF...
Moj izbor je još jedna IUI pa videćemo!
Tebi bebice držim palčeve da ugledaš dve crte!

Lola, a jel si proveravala imunoloske faktore, ASA, itd ? Mogu da ti posaljem na pp sta sam ja radila, jer mi se cini da je kod tebe sto se tice O i folikula sve idealno a opet ne dolazi do T.
Moje vidjenje situacije je, da ti je verovatno dao previse Gonala, pa da je doslo do hiperstimualcije i zato ti nije na kraju dao Pregnyl ako se dobro secam sta si napisala.
Sobzirom da je spermogram ok kao sto kazes, tvoji jajovodi prohodni, znaci sve funkcionise sto se tice "mehanike" :), ja bi se okrenula ka imunoloskim faktorima, oni znaju cesto da prave problem, a retko ko ih ispituje.

nina26 -> RE: Klomifen (17.3.2011 9:26:55)

I ovo sto je rekla bebica, da proveris da li ima j.celija u folikulima je jako bitno. Ako nisi vec uradila, proveri Anti-Mullerian Hormon (AMH) i Inhibin B.

sandrina 85 -> RE: Klomifen (17.3.2011 9:32:28)

Cao devojke [sm=smiley31.gif]
Lola 56 dobrodosla u temu, zelim ti [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif]
Ja cu jos malo da se spremam, idem da vidim da li mi je klomifen ista napravio... Sanjala sam da nism odreagovala [sm=smiley29.gif] prolupacu....[sm=smiley36.gif]

*Maki* -> RE: Klomifen (17.3.2011 11:55:33)

Sandrina duso moja, to znaci da ce biti obrnuto. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nemoj nista da brines,moras da odreagujes na klomifen.Javi sta se desava [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bebica30 -> RE: Klomifen (17.3.2011 12:07:03)

ma da ova bebica pametuje drugima a ni sama nisam proverial jajne celije hehehehe
kako vama to u srbiji proveravaju nesto detaljnije?
sto se tice imunoloskih provera, jel moze neki detalj, sta je to?

*Maki* -> RE: Klomifen (17.3.2011 12:46:39)

Pa verovatno si proverila hormon FSH koji je bio u redu pa je tvoj lekar smatrao da su rezerve tvojih jajnih celija u redu.To se proverava detaljno kada je FSH visok.Inace ne postoji nijedna metoda,mozda postoje neke analize koje rade geneticari,da se proveri da li u folikulu zaista postoji jajna celija ili ne i kakav je njen kvalitet. Eto ja sam napisala sta je moj dr meni o tome rekao kad sam pitala, ne kazem da ne morate raditi dodatne analize, da opet ne bude zabune.Nego hocu da kazem da lekar zna kad se sta radi i zbog cega,i kada su potrebne dodatne pretrage,jer nije kod svake zene isti problem.Uradite sve ono sto vam doktor predlaze.Kiss [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nina26 -> RE: Klomifen (17.3.2011 14:02:45)

IZVORNA PORUKA: bebica30

ma da ova bebica pametuje drugima a ni sama nisam proverial jajne celije hehehehe
kako vama to u srbiji proveravaju nesto detaljnije?
sto se tice imunoloskih provera, jel moze neki detalj, sta je to?

Bebice ima puno toga, najbolje je opisano u temi "imunoloski faktori i vto" mislim da se tako zove, ja sam odatle najvise naucila, i sobzirom da retko ko od lekara hoce da to uradi, jer kao mlada si zdrava si ne treba ti to, ja sam uradila sama i posle kad sam odnela svi su u fazonu super sto si i to uradila [sm=jezicek.gif]Ja sam vise i zbog vto uradila sve to jer sam htela da udjem mirne glave u proceduru.
Ja cu ti predloziti sa cim da pocnes, kao sto je meni jedna devojka ovde ( koja je sama sebi otkrila dijagnozu i posle mesec dana ostala T prosto da ne verujes a oko nje su sve bili strucnjaci,pa ti vidi):
1. AMH i Inhibin B
2.kompletna antifosfolipidna antitela(antikardiolipinska antitela(ACA),LUPUS,BETA2GPI)
3.D-Dimmer (stanje prokrvljenosti)
4.ASA (antispermatozoidna antitela)

Da ti ne bih pisala ovde sve sta je sta, posto nije odgovarajuca tema, idi tamo gde sam ti rekla, sve je lepo objasnjeno pa ako ti bude sta trebalo postavi pitanje pa cu odgovororiti ako znam[sm=smiley1.gif]

sandrina 85 -> RE: Klomifen (17.3.2011 16:39:08)

Sandrina duso moja, to znaci da ce biti obrnuto. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nemoj nista da brines,moras da odreagujes na klomifen.Javi sta se desava [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Obrnuto jeeee [sm=sloncek.gif] imam folikul od 17.5 mm na levom i 15.5mm na desnom jajniku... i jos gomilu manjih... U ponedeljak idem opet, dr mi ne radi sutra... A u nedelju da imam odnos... Kaze ovaj ciklus ne treba pregnil, moramo da vidimo da li se sve odvija kako treba... a onda sleeci cemo videti, a ne zatrudnim!!!!
Ljubim vas, joj kako sam srecna [sm=bravo.gif]

nina26 -> RE: Klomifen (17.3.2011 16:54:09)

IZVORNA PORUKA: sandrina 85

Obrnuto jeeee [sm=sloncek.gif] imam folikul od 17.5 mm na levom i 15.5mm na desnom jajniku... i jos gomilu manjih... U ponedeljak idem opet, dr mi ne radi sutra... A u nedelju da imam odnos... Kaze ovaj ciklus ne treba pregnil, moramo da vidimo da li se sve odvija kako treba... a onda sleeci cemo videti, a ne zatrudnim!!!!
Ljubim vas, joj kako sam srecna [sm=bravo.gif]

Bravo Sandrina [sm=bravo.gif]
Sta kaze za endometrijum kako on napreduje ?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>