nina26 -> RE: Klomifen (15.3.2011 8:56:30)
|
IZVORNA PORUKA: sandrina 85 E, a sta mi savtujete.... (posto je dr rekao da je ovo kao neki test ovulacije, da idimo kako cu da reagujem) da li da mu trazim pregnyl??? Bojim se da ce on cekati (posto me testira) da mi folikul sam pukne... Ja necu da gubim vreme viise, ja bi pregnyl... Sandrina, pisala sam puno puta o pregnilu i kada treba da se daje i zasto,napisacu ponovo jer prosto ne mogu da verujem da dr ne u tvom slucaju nego kod drugih devojaka daju stop inekciju napamet. Dan pre ovulacije obavezno uraditi hormone E2 i Lh, jer se na osnovu njih vidi kvalitet folikula i kada treba dati inekciju. Vrednost E2 treba biti povisena i tada dati inekciju. U suprotnom, ako se da napamet inekcija dolazi do blokade O, i posle je vam je dzaba raditi i inseminaciju i muckati. Ni ja to nisam znala dok nisam naletela na pravog strucnjaka koji je bio u soku kad je nacelnica jednog odeljenje htela da mi da inekciju bez provere ovih hormona. Pa evo i sada sto sam pocela proceduru za VTO, posle svake terapije inekcijama mi rade obavezan E2!. Znaci pitajte svoje lekare ako vam vec oni sami ne spomenu, ili uradite na svoju ruku ova dva hormona, tako pospesujete vece sanse za T, bilo prirodnim pute ili inseminacijom. Neko je gore rekao da primis obavezno pregnyl jer ce ti folikuli prerasti u cistu- NETACNO. Ja npr, nisam primila inekciju uospte jer mi je nivo E2 bio toliko visok da nije bilo potrebe, a ciste posle nigde nije bilo. Ciste se dobijaju u retkim slucajevima, i to obicno usled nepravilnog davanja pregnyla znaci kada daju vece jedinice od dozvoljenih, takodje i od samog klomifena mogu se dobiti ali opet je to sve individualno.
|
|
|
|