|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
18.2.2011 14:53:00   
1111a
merimice a kad je ovulacija po dr.eug. cula sam za tu metodu ali neznam nista o tomeuser posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1626
18.2.2011 15:02:46   
Merimica
ja sam sad neko veče izračunala.
imaš među tetama ovulacija po Dr Eugenu
pronađi post koji je napisala Lilly RR 01.09.2009
devojka je lepo objasnila kako da izračunaš besplatnu verziju za nareednih 12 meseci
ne znak kako da ti napravim link, pa te molim da sama nađeš na toj temi
javi kako je kod tebe, meni se ne poklapa sa pravom ovulacijom, uopšte 

M+M=??????

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1627
18.2.2011 15:31:51   
1111a
nasla sam post od lily rr ali tamo neumem da se snadjemuser posted image
nemaa veze ja u to ionako ne verujem. mislim da mozes ostati trudan samo kad imas ovulaciju  i js
ali najbolje se sexsati svako
drugo-trece vece...i na dane kad je ovulacija
nisam za ono navali kad je ovulacija pa posle nista do sledece ovulacije....mislim da ne treba tako

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1628
18.2.2011 15:33:19   
bebabeba
O Caja,ljubim te sreco, bash mi je zao,ali nesmeno gubiti nadu bice znam uskoro kod svih nas:-)
Ja idem sutra na folikumetriju da vidim shta se deshava.Hocu da pitam i zashto sam na 23 jednog jutra prokrvarila i toliko,posle do dan 28 kad je stiglauser posted image ,nisam imala bash nishta.

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1629
18.2.2011 15:43:50   
sandrina 85

IZVORNA PORUKA: Merimica

ja sam sad neko veče izračunala.
imaš među tetama ovulacija po Dr Eugenu
pronađi post koji je napisala Lilly RR 01.09.2009
devojka je lepo objasnila kako da izračunaš besplatnu verziju za nareednih 12 meseci
ne znak kako da ti napravim link, pa te molim da sama nađeš na toj temi
javi kako je kod tebe, meni se ne poklapa sa pravom ovulacijom, uopšte 

Ni meni se ne poklapa, meni kaze da mi je O dok imam user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1630
18.2.2011 15:56:02   
Merimica
sandrina, ja sam čula da su mnoge žene baš za vreme user posted image  ostale user posted image
pa probaj ako možeš, ako vam nije  gadno

M+M=??????

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 1631
18.2.2011 16:19:17   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: 1111a

maki pa nema veze mozemo ovde da pisemo i o simptmima...ipak je sve vezano za klomifen
draga ne mogu da se preseljavam  na druge teme.
ajde samo mi reci imas li neki simptomcic
u svakom sucaju ja se ne opterecujem...pricam i pristupam svemu ovome skroz hladno

Draga, nemam nikakve simptome...nikada nisam ni imala neke posebne simptome osim nadutosti i bol u kicmi...i to od prvog ispijanja Klomifena. Reci cu ti ja ako nesto bude

Sandrina, meni je Dr preporucio isto od samog pocetka 2x50mg i to obe tabletice ujutro. Nisam ih nista oset___ila...nema posebnih simptoma osim sto moze da ti poveca temperaturu, i slaba nadutost...Funkcionises skroz normalno. Nemoj da se opterecujes time puno, svaki lek kao sto znas ima svoje propratne pojave kako dobre tako i lose. Misli samo o tome kako ce ti ovaj ciklus biti povecana sansa za trudnocom, imaces vise lepih folikula...Ja sam za ova 3 ciklusa koliko sam ga pila imala 2 uvek na oba janika, ali moze da se desi da budu i vise. Kada ides na folikulometriju?

IZVORNA PORUKA: bebabeba

Ja idem sutra na folikumetriju da vidim shta se deshava.Hocu da pitam i zashto sam na 23 jednog jutra prokrvarila i toliko,posle do dan 28 kad je stigla ,nisam imala bash nishta.

Draga, meni se ovo desilo po prvi put u zivotu proslog ciklusa. 3 dana pred menstruaciju sam imala krv neverovatne crvene boje-jako lepa boja na gacicama. Prvo sam pomislila da je stigla ranije a onda vise niceg nije bilo. Onda sam se jako ponadala da je to mozda znak za user posted image i taman kada sam htela da kpim test, dosla je. Dr je rekao --da to nije nista-- Medjutim, pijem i neke cajeve za sterilitet, a tog meseca sam imala i HSG pa je mozda to razlog...ko ce ga znati.user posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 18.2.2011 16:23:52 >

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1632
18.2.2011 16:39:45   
caja 2
Da vam se javim pocela sam krvariti,vadila sam betu koja je< 2 a referetne vrijednosti su od<5........user posted image user posted image user posted image biohemijska trudnoca i to cemo vidjeti koliko ce trajatiuser posted image jer ako bude duze od 6 dana opet i opet kiretaza....da bar ode sa user posted image sve..........user posted image user posted image vama drage moje zelim svu srecu ovog svijeta.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1633
18.2.2011 20:48:18   
Contesa
Oprostite sto uopsteno komentarisem, ali mislim da nije potrebna kiretaza uvek i uvek.....bilo da je biohemijska trudnoca i najnormalniji spontani, jednostavno zena prokrvari najnormalnije, pa makar i prolongirano, i obilnije uz jake bolove, ako bas hocete. Sve je bolje od vise kratne kiretaze, za koje nema potrebe. Na kraju imate prekiretiranje kao nus pojavu i pojedine sindrome, o kojima pojedine gospodje komentiraju na Forumu.
U USA se QD, kiretaza uz dilataciju cerviksa smatra kao vise retka dijagnosticka pojava, a ne kao nesto na sta se na Balkanu gleda kao prva i jedina opcija. Smatram, da se treba ostaviti da zena normalno iskrvari, da joj se da vremena, da se prirodno sanira uz monitoring, a samo u situacijama u kojima se mora, da se onda uradi ova opcija, za koju nisam definitivno, kao prvi izbor na primer.

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1634
19.2.2011 8:08:55   
Magdalena80
Na folikometriji mi je posle terapije klomifenom, 11 dc gineklog video folikul 22 mm i endometrijum 6 mm. Da li je neko moze da mi kaze da li su ove vrednosti dobre. Meni se cini da je folikul veci nego sto bi trebalo, a da je endometrijum tanji. Hvala u napred

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1635
19.2.2011 9:17:21   
1111a
magdalena ja mislim da ti je to dobro....ali nemoj se opterecivati ..nekada bude sve knjiski pa izostane trudnoca a nekad izgleda da nije dobro  a ipak bude user posted image .....trebala si pitati doktora.
ja vam jos danas pisem... sutra putujem... u pon ili utorak cu da kupim internet , pa se onada pisemo polovinom sledece nedelje.
ako imadnem srca da uradim testuser posted image user posted image user posted image
zelim da nam svima uskoro dodje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magdalena80)
Direktna veza do poruke: 1636
19.2.2011 9:34:58   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: Magdalena80

Na folikometriji mi je posle terapije klomifenom, 11 dc gineklog video folikul 22 mm i endometrijum 6 mm. Da li je neko moze da mi kaze da li su ove vrednosti dobre. Meni se cini da je folikul veci nego sto bi trebalo, a da je endometrijum tanji. Hvala u napred

Mislim da je endometrijum mali, tanji nego sto bi trebao da bude...a folikul veci... Folikul je vec dovoljno veliki da pukne, a ako ti je ovulacija npr. za koji dan 2-3 moze prerasti potrebnu velicinu. Moj Dr mi je rekao da folikul treba da bude od 18- 23,24 mm sve ispod toga i preko toga ne valja. A endometrijum je pretanak da bi primio jajnu celiju, dobra vrednost je iznad 8mm. Kada ti je obicno  ovulacija?? Ne bih da te obeshrabrim, ali kao da postoji neki disbalans izmedju folikula i endometrijuma. Sta ti je Dr rekao?? Kada ponovo ides na folikulometriju?? Da li si jos neki put bila na folikulometriji i kakve su tada bile vrednosti??Jesi li proveravala hormone??

< Poruku je uredio *Maki* -- 19.2.2011 9:36:26 >

(odgovor članu Magdalena80)
Direktna veza do poruke: 1637
19.2.2011 9:48:50   
1111a
oplodjenaa jajna stanica putuje jajovodom 3 dan....znac materica i endometrijum ima jos sanse da se pripremi.....odn da endometrijum zadeblja

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1638
19.2.2011 9:52:51   
*Maki*
1111a, pa ako se to uzme onda ce biti ok. Koliko se endometrijum zadeblja dnevno, zna li neko? user posted image

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1639
19.2.2011 10:16:05   
1111a
ne znam tacno...ali za 3 dana ce se sigurno zadebljati

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1640
19.2.2011 12:39:54   
marija andrijana
Dva meseca sam uspesno izbegavala, ali sad, posle ne uspele prve IUI , dr mi je rekao da nece da me vidi ukoliko ne pijem klomifen.

obzirom da sam prosli ciklus (bez stimulacije) imala 2 lepa folikula 1 od 22mm i 1 od 19 i E 12mm; a i mesec pre IUI sam izbacila 4 folikula, isto bez stimulacije, ali su bili malo manji, E 9mm, ali nismo ispratili do kraja O...  opet sam korigovala mog docu. Pijem po 1 dnevno od 3 dc (on rece 2), jer mislim da bi te 2 bile previse.... i mislim da sam u pravu.

Svasta nesto me stigne od leka, ali se ohrabrim sa ciljem i pregrmim sve!

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1641
19.2.2011 12:42:20   
Ana RR
Marija, nije previše dve tablete dnevne, to je standardna terapija. Neko će ti reći da piješ po dve ujutru a neko jednu ujutru i jednu uveče. To već zavisi od lekara.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 1642
19.2.2011 12:49:25   
*Maki*
Marija, kako bez stimulacije imas vise folikula? Zbog cega?? Jesu li ti u redu hormoni??

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1643
19.2.2011 12:52:58   
marija andrijana
ma znam, pije se 2x1
nego, ovaj dr je sa fronta, a moja dr kaze da za pocetak krenem sa po 1x1 jer imam prirodno dobru ovulaciju, a da ce ta 1 dnevno podstaci jajnike da naprave jos koji vise folikul. Takodje, kaze da, ukoliko se ne napravi vise dobrih flikula, onda imamo mesta da naredni mesec povecamo dozu. Maximalna dnevna doza je 150mg tj 3 tablete, ali je to pred VTO.

Svideo mi se njen stav i objasnjenje, pa sam ga odmah prihvatila. Ne zaboravimo da je dr iz fronta, posle hsg-a, ne prativsi ni jedan mesec moju O, rekao da odma pijem klomifen. Secas se, caskale smo o tome, nekoliko stranica pre.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1644
19.2.2011 12:54:28   
marija andrijana
da, hormonski status mi je odlican.
ima vise folikula, ali je jedan vodeci!

Direktna veza do poruke: 1645
19.2.2011 12:55:20   
Ana RR
Da, sećam se. Pa super onda, volim kad su doktori obazrivi i rade posao kako treba user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 1646
19.2.2011 13:00:50   
marija andrijana
da! to jeste.

jedva cekam cetvrtak da odem na folikulometriju, da vidim sta je ovo cudo napravilo.
tad mi je 10dc i rekli su mi tada da dodjem.

navijam za ovaj mesec...
evo i jednacine

klomfen kod mene + zapoceta 3. kutija profertila kod mm = user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1647
19.2.2011 13:05:08   
Ana RR
Pa to mora biti dobitna kombinacija user posted image

Direktna veza do poruke: 1648
19.2.2011 13:09:18   
1111a
meni je doktor rejao da se pocinje sa najblazom terapijom...tjs 1 tableta dnevno. pa ako ne dodje do ovulacije onda se sledeci mesec povecava...ja idem u front  i moram da trckaram za dr j....... da bi cula sta mi kaze..u prolazu naravno...kad mi je radio laparaskopiju dosao je usobu kad se jos nisam razbudila od anestezije i saopstio mi je rezultate....kad sam dosla sebi uopste se nisam secala sta mi je rekao...naravno posle ga nisam nasla...a sledeci put me se nije ni secao...ja stvarno nemam srece da nadjem dobrog doktora u bg

Direktna veza do poruke: 1649
19.2.2011 13:10:45   
Ana RR
Zato ja nikad nisam išla kod državnih lekara.. nemam ja živce za njih.

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Ime
snowwhite7

Da li je bolje

Mihailo (35%)

Mihajlo (65%)

Ukupan broj glasova: 40

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here