|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
14.1.2011 12:48:35   
nina26

IZVORNA PORUKA: Zzvoncica

Nina draga... Trckaram ja za njim, ali donekle ga i razumem... Kad stisnu problemi sa svih strana nije bas lako "opustiti se" i uzivati... No, ovog smo puta bili jako vredni, pa se valjda s pravom nadamo .... A ako ne... pa uvek ima onaj "sledeci mesec", zar ne?

Razumem ga u potpunosti, ne znam koliko vi pokusavate ali meni posle 2god vise nije do "muckanja" uopsteuser posted image
A taj sledeci mesec uvek radja nove nade user posted image

(odgovor članu Zzvoncica)
Direktna veza do poruke: 1226
14.1.2011 16:44:26   
Zzvoncica

IZVORNA PORUKA: nina26

Nina draga... Trckaram ja za njim, ali donekle ga i razumem... Kad stisnu problemi sa svih strana nije bas lako "opustiti se" i uzivati... No, ovog smo puta bili jako vredni, pa se valjda s pravom nadamo .... A ako ne... pa uvek ima onaj "sledeci mesec", zar ne?

Razumem ga u potpunosti, ne znam koliko vi pokusavate ali meni posle 2god vise nije do "muckanja" uopsteuser posted image

Sad smo u pokusaju par meseci, ali imamo "bogatu istoriju" prethodnih slucajeva (2 spontana, pa vanmatericna, pa smrt ploda u 23 nedelji)user posted image Otud valjda i deo otpora prema svemu sto "mora" da se uradi....

Vrlina je postupati u skladu sa sobom. Biti zadovoljan sada. Ne u ime buducnosti i od secanja na prošlost, nego zbog ovog trenutka. Vrlina je biti potpuno živ.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1227
14.1.2011 17:52:27   
nina26

Sad smo u pokusaju par meseci, ali imamo "bogatu istoriju" prethodnih slucajeva (2 spontana, pa vanmatericna, pa smrt ploda u 23 nedelji)user posted image Otud valjda i deo otpora prema svemu sto "mora" da se uradi....

Ajao, bas vas je poteralo, nadam se da je to sad iza vas...
Jel si radila neke genetske testove zbog gubitka ploda ?

Direktna veza do poruke: 1228
14.1.2011 18:55:52   
Zzvoncica
Posle pauze od gotovo 3 godine, koliko mi je trebalo da se ja saberem, prvo sam promenila lekara... Pa sa ovim novim krenula od pocetka... Sve sam moguce i ne moguce analize odradila... Svacega je tu bilo, ali sad smo ok. Pospesujemo sanse klomifenom i pregnylom i "muckamo"... I naravno, ocekujemo najbolje...user posted image

Vrlina je postupati u skladu sa sobom. Biti zadovoljan sada. Ne u ime buducnosti i od secanja na prošlost, nego zbog ovog trenutka. Vrlina je biti potpuno živ.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1229
14.1.2011 20:25:52   
mia.ivana
Evo mene cure! Da vam se prvo zahvalim na potpori, stvarno ste super i žao mi je da se nisam prije uključila...
Bila sam jučer na pregledu i pokazalo se da sam super odreagirala na klomifen, ima ih cak 5 ali samo je jedan veći (18mm) te je rekla da je taj dominantan!!! Vidim da ste vi dobivale pregnil inekcije, ali ja nisam dobila nista....user posted image Kako da znam dali je puknuo!?
Rekla je da sad dva dana navalimo i dobila sam utrogestan da ga pijem od 18 dana do 28 te da bi nakon tri dana trebala dobiti ili ne!!! Nadam se da neću dobiti user posted image !!!!

Direktna veza do poruke: 1230
14.1.2011 21:30:32   
Zzvoncica
mia.ivana ni ja nisam prvi put posle Klomifena dobila pregnyl... Slicno kao i ti, dobri folikuli, ima ih dovoljno, pa navalite.... Medjutim, posto taj mesec nismo nista uradili, sledeca tura Klomifena bila je uz Pregnyl... Mozda ces i ti tako... user posted image

(odgovor članu mia.ivana)
Direktna veza do poruke: 1231
14.1.2011 21:57:35   
nina26

IZVORNA PORUKA: mia.ivana

Evo mene cure! Da vam se prvo zahvalim na potpori, stvarno ste super i žao mi je da se nisam prije uključila...
Bila sam jučer na pregledu i pokazalo se da sam super odreagirala na klomifen, ima ih cak 5 ali samo je jedan veći (18mm) te je rekla da je taj dominantan!!! Vidim da ste vi dobivale pregnil inekcije, ali ja nisam dobila nista....user posted image Kako da znam dali je puknuo!?
Rekla je da sad dva dana navalimo i dobila sam utrogestan da ga pijem od 18 dana do 28 te da bi nakon tri dana trebala dobiti ili ne!!! Nadam se da neću dobiti user posted image !!!!

Mia.Ivana nema potreba za PRegnylom , ako su ti folikuli sazreli i narasli dovoljno pa ce puci sami, i meni je tako bilo, ali naravno pratio me je Dr na UZ non stop. Jako ti je bitna i vrednost endometrijuma, nadam se da ti je rekla kolika je vrednost.
Mali me buni ova terapija sa utrogestanom, jer on se daje drugi dan od ovulacije i pije se dok ti ne stigne user posted image . Pretpostavljam da ti je rekla da je O 17dc pa onda 18dc uzimas utrogestan.
Budi pozitivna samo i baci se na posao user posted image

(odgovor članu mia.ivana)
Direktna veza do poruke: 1232
14.1.2011 21:58:33   
nina26

mia.ivana ni ja nisam prvi put posle Klomifena dobila pregnyl... Slicno kao i ti, dobri folikuli, ima ih dovoljno, pa navalite.... Medjutim, posto taj mesec nismo nista uradili, sledeca tura Klomifena bila je uz Pregnyl... Mozda ces i ti tako... user posted image

Zzvoncice podseti me u kojoj ste vi fazi ?? Ne mogu sve da ispratim user posted image

Direktna veza do poruke: 1233
14.1.2011 22:40:16   
mia.ivana
zzvoncica hvala ti draga na odgovoru, nisam znala da to tako ide hvala ti...

nina26 hvala i tebi draga! Bila sam 11 dan na pregledu i sad nam je na cekanju hocemo li uspjeti ili ne!! Sto se tice vrednosti endometrijuma nista nije ni spomenula!!user posted image
Utrogestan sam sad prvi put dobila.Rekla  je da pocnem 18 dan i da pijem 10 dana te tri dana nakon toga bi dobila M ako ne ostanem trudna!!user posted image I da na kraju ultrazvuka je otkrila polip, tako da ako ne ostanem sad trudna moram vaditi!!! Luda sam vise! A izmedu ostalog imam i miom već 6 godina koji miruje i sva sreca izvan maternice je ,tako da ne radi problem za trudnocu!!! Ja sam totalni baksuz!!! Ali ipak se nadam da cu ostatiuser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1234
15.1.2011 0:02:00   
Zzvoncica

Zzvoncice podseti me u kojoj ste vi fazi ?? Ne mogu sve da ispratim user posted image

Mi smo jos uvek u fazi "muckanja"user posted image Treca tura Klomifena, sa Pregnylom... Folikula bilo masala 5... (22, 22, 18,16) primila pregnyl od 5000, muckali dan pre toga i taj dan... pauza jedan dan, pregnyl od 1500, opet muckali isto vece... Sutra mi je red za jos jedan Pregnyl, i naravno za "muckanje" koje mozda padne i veceras....user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1235
15.1.2011 2:34:41   
bebabeba
Ja sam sada drugi mesec na klomifen.I prvi put i sada uzimam po 2 tablete na dan pocevshi od 5dan ciklusa.Prvi put sam bila na pregled 13tog dana i imala sam 2 folikula ,ali nishta, nisam ostala u drugom stanju.Doktorica mi je rekla da se ta dan cuvamo za da sperma bude jaca i da kremeno u akcii sledeceg dana.Od iskustva mi recite Koliko cesto treba da imam odnose u te dane,jer citala sam da treba vremena i sate da se sobere kvlitetan materijal kod mushkarce.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1236
15.1.2011 11:03:27   
*Maki*
Nama je Dr rekao jednom dnevno, tj. dan pre ovulacije pa pet dana naredna posle ovulacije. user posted image

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1237
15.1.2011 12:21:01   
Zzvoncica
Izgleda da se Klomifen svuda daje razlicito.... Ja sam ga pila uvek od 2dc, po 2 dnevno... Na prvu folikumetriju isla 10dc, pa onda svaki drugi dan... A sto se odnosa tice, nama je lekar rekao da do primanja Pregnyla "muckamo" svaki drugi dan, a onda tih par dana svaki dan....

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1238
15.1.2011 18:55:49   
mia.ivana
Ja sam isto kao i bebabeba pila od 5 dana pa do 9 i 11 dan na pregled, samo ne dve nego jedna tableta!! A receno mi je kad sam bila na pregledu da sada dva dana "trosim" dragog, a onda svaki drugi dan!user posted image  

Direktna veza do poruke: 1239
15.1.2011 20:29:17   
nina26

IZVORNA PORUKA: bebabeba

Ja sam sada drugi mesec na klomifen.I prvi put i sada uzimam po 2 tablete na dan pocevshi od 5dan ciklusa.Prvi put sam bila na pregled 13tog dana i imala sam 2 folikula ,ali nishta, nisam ostala u drugom stanju.Doktorica mi je rekla da se ta dan cuvamo za da sperma bude jaca i da kremeno u akcii sledeceg dana.Od iskustva mi recite Koliko cesto treba da imam odnose u te dane,jer citala sam da treba vremena i sate da se sobere kvlitetan materijal kod mushkarce.

Bebabeba, prvo Dr treba da ti kaze tacno dan kad ce biti 0, na osnovu UZ i analize hormona. Sto se tice ucestalosti odnosa pre i posle O, Dr upravo tako kazu, dan tacno pred 0 i u naredna dva dana jer kao j.celija zivi 12h. Ali, skoro sam nesto procitala sto me je malo zabrinulo, gde kaze da je tih 12h samo u teoriji, a da je u praksi manje, pogotovu ako zena nema dovoljno sluzi,plodove vode (kao ja npr), spermatozoidi se istrose na putu do j.celije i ne mogu da prezive duze od 2h. To je problem i kod losih spermograma, sto je isto i kod nas slucaj.
Ne znam sta vi mislite o tome, ali po meni je logicno...

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1240
15.1.2011 20:30:50   
nina26

Izgleda da se Klomifen svuda daje razlicito.... Ja sam ga pila uvek od 2dc, po 2 dnevno... Na prvu folikumetriju isla 10dc, pa onda svaki drugi dan... A sto se odnosa tice, nama je lekar rekao da do primanja Pregnyla "muckamo" svaki drugi dan, a onda tih par dana svaki dan....

I ja sam Zzvonice isto kao ti, i mislim da je sasvim ok davati od 2,3dc, malo mi je kasno 5ti dan, ne znam moje misljenje samo user posted image

Direktna veza do poruke: 1241
15.1.2011 20:50:56   
bebabeba
Hvala Nina26na tvoj odgovor.Ja sam bila na kontrolu samo na 13tok dana.Dr je bila toliko zadovoljna sa naodom da je rekla da ne treba da imam druge kontrole,da spored golemina folikula treba da imam O naredni dan i da od taj dan pocnem 2 puta na dan za da uhvatimo taj razmah od 12sati.No to je nemoguce bash svaki naredni dan po 2 puta jer i ja i moj muz idemo na posao u smenama.A i neznam dali moze da se reproducira tako zdrave spermatozoide redom za redom:-)))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1242
15.1.2011 20:58:21   
nina26

Hvala Nina26na tvoj odgovor.Ja sam bila na kontrolu samo na 13tok dana.Dr je bila toliko zadovoljna sa naodom da je rekla da ne treba da imam druge kontrole,da spored golemina folikula treba da imam O naredni dan i da od taj dan pocnem 2 puta na dan za da uhvatimo taj razmah od 12sati.No to je nemoguce bash svaki naredni dan po 2 puta jer i ja i moj muz idemo na posao u smenama.A i neznam dali moze da se reproducira tako zdrave spermatozoide redom za redom:-)))

Samo jednom si bila na folikulometriji?? Pa jel ti rekla koliki ti je to folikul i koliki ti je endometrijum, jer jedno bez drugog ne ide+hormoni. Vise pricam kao pokvarena ploca, ali se bas user posted image kad cujem da tako olako ti samo kazu muckaj ti...
Pa meni je da vidis koliko su neki Dr neozibljni, jedna poznata Dr htela da mi da Pregnyl kad mi je endometrijum bio 5mm!!!
Sad kad treba i koliko cesto, ja sam vise za dan pre O, u oci i dan posle, to je to, pa sta Bog da :)
U pravu si nije tako dobro 2puta, pogotovu ako mu sperma nije bas najbolja, a i ako jeste opet ne savetuju 2X.

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1243
15.1.2011 21:15:17   
bebabeba
Nina26,kad sam bila pre 6 meseca na pregled,to sam uradila jer duze vreme imam ciljne odnose a trudnoca ni je bila,moja Dr je videla da imam vodenu cistu ali da zato nema folikul.Tada sam pila Cyclo-Progynova nekoih 5 meseca i bilo je sve ok,bilo je folikula,nije bilo vishe cista no ni trudnoca.Tada mi je dala Klomifen ali samo to,nishta drugo ne pijem i kako sam rekla 2 puta na dan,5 narednih dana , od 5ti dan ciklusa.Bila sam na 13tok dana i rekla mi je da imam 2 folikula po 18cm.Ona je rekla da treba da folikul pukne negde naredni dan i to je to ,nisam uradila nishta drugo.Nemam nikakve analize za hormoni samo pregled na eho.Sad sam vec drugi dan na klomifen po drugi put i opet treba da imam kontrolu na 13tg dana.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1244
15.1.2011 21:27:29   
nina26

Nina26,kad sam bila pre 6 meseca na pregled,to sam uradila jer duze vreme imam ciljne odnose a trudnoca ni je bila,moja Dr je videla da imam vodenu cistu ali da zato nema folikul.Tada sam pila Cyclo-Progynova nekoih 5 meseca i bilo je sve ok,bilo je folikula,nije bilo vishe cista no ni trudnoca.Tada mi je dala Klomifen ali samo to,nishta drugo ne pijem i kako sam rekla 2 puta na dan,5 narednih dana , od 5ti dan ciklusa.Bila sam na 13tok dana i rekla mi je da imam 2 folikula po 18cm.Ona je rekla da treba da folikul pukne negde naredni dan i to je to ,nisam uradila nishta drugo.Nemam nikakve analize za hormoni samo pregled na eho.Sad sam vec drugi dan na klomifen po drugi put i opet treba da imam kontrolu na 13tg dana.

Hm...kad folikul dostigne velicinu od 17mm, on od tada raste svaki dan u proseku 2 do 2,5mm, a puca kad naraste oko23,24mm. U tvom slucaju bi bilo to 15,dc otprilike. Zbog te ciste koje si imala, ok nemas vise to je super, ali bi trebalo pod obavezno uraditi pre O, hormone LH i E2, da bi se se utvdio kvalitet folikula, jer znas da oni mogu lepo da narastu i ti mislis super imam O, a unutra mucak, tj prazno.
Uradi ti na svoju ruku kad ti ona bude rekla tipa, sutra prekoustra ti je O, ti dan pre izvadi ova dva hormona da vidimo kvalitet.

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1245
15.1.2011 21:28:45   
nina26

Hm...kad folikul dostigne velicinu od 17mm, on od tada raste svaki dan u proseku 2 do 2,5mm, a puca kad naraste oko23,24mm. U tvom slucaju bi bilo to 15,dc otprilike. Zbog te ciste koje si imala, ok nemas vise to je super, ali bi trebalo pod obavezno uraditi pre O, hormone LH i E2, da bi se se utvdio kvalitet folikula, jer znas da oni mogu lepo da narastu i ti mislis super imam O, a unutra mucak, tj prazno.
Uradi ti na svoju ruku kad ti ona bude rekla tipa, sutra prekoustra ti je O, ti dan pre izvadi ova dva hormona da vidimo kvalitet.

I naravno pod obavezno da ti prati endmetrijum, kad dostigne velicinu od bar 8mm, to je to spremna si za O!! Trazi da ti kaze vrednosti, moras biti nekad dosadna boli te uvo user posted image

< Poruku je uredio nina26 -- 15.1.2011 21:29:37 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1246
15.1.2011 21:39:57   
bebabeba
Puno ti hvala na sovete nina26:-),ali ja moram da imam uput da proverim te hormone znaci da mora da trazim od nje,ne mogu na svoju ruku,to se radi preko alaliza krvi tako?A za endometrijum obavezno cu pitati

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1247
15.1.2011 23:04:45   
Zzvoncica
Sto rekla Nina, bas se nerviram kad vidim da neki lekari olako shvataju nas "problem"....user posted image Moja prethodna dr. je bila sva u stilu "mozes, a i ne moras"... I ja naravno NE MORAM !!!!... Te sam sve one "normalne analize" odradila tek posto sam pocela da idem kod ovog dr-a. Meni danas red za bocu br.3... I iskreno, malo mi je muka citav dan...user posted image Rano je za bilo kakvu pricu o user posted image ali, mucnina verujem prati i klomifen i pregnyl... Sad idem pod tus, pa na "muckanje"....

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1248
15.1.2011 23:41:38   
nina26

Puno ti hvala na sovete nina26:-),ali ja moram da imam uput da proverim te hormone znaci da mora da trazim od nje,ne mogu na svoju ruku,to se radi preko alaliza krvi tako?A za endometrijum obavezno cu pitati

Nema na cemu draga, ni ja nisam znala nista, dok nisam sama krenula u istrazivanje user posted image
Pa mozes da uradis ova dva hormona i privatno, ne znam gde zivis, i nisu nesto skupi, a ako nisi u mogucnosti, onda joj to nabaci onako kao u fazonu znate cula sam... znas kako su oni sujetni user posted image

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1249
15.1.2011 23:42:53   
nina26

Sto rekla Nina, bas se nerviram kad vidim da neki lekari olako shvataju nas "problem"....user posted image Moja prethodna dr. je bila sva u stilu "mozes, a i ne moras"... I ja naravno NE MORAM !!!!... Te sam sve one "normalne analize" odradila tek posto sam pocela da idem kod ovog dr-a. Meni danas red za bocu br.3... I iskreno, malo mi je muka citav dan...user posted image Rano je za bilo kakvu pricu o user posted image ali, mucnina verujem prati i klomifen i pregnyl... Sad idem pod tus, pa na "muckanje"....

Izdrazi jos danas, i posle odmaraj i cekaj svoju user posted image . Zelim ti uspesno muckanjeuser posted image
xaxa, navijamo kao da smo u zivom prenosuuser posted image

Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here