|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
19.11.2009 13:26:07   
Kleopatra
IZVORNA PORUKA: pdada

e moje cure sta se meni desilo,ja tako trazeci po internetu nadjem da ko pije klomifen ili neke druge hormonske tablete dobija rizik da dobije tumor te jajnika te maternice te grudi,ja sam se od jutros toliko isplakala,da je moja svekrva zvala i moju doktoricu i jos jednog starog doktora,da me sad toliko blam sto je zvala moju doktoricu,ne znam kako cu se sad pojaviti kod nje.ukucala ja na googlu potpomognuta ovulacija i sad citam redom i nadjem pod tim jednim naslovom hrpu izjava naucnika koliko su rizicne te tablete,kad se nisam srusila sa stolice,kao doktori niko ne spominje taj rizik.zeza moja svekrva mene kaze mi cemo tebi iskljuciti taj internet pa da ne istrazujes toliko,samose nasekiras i places bez veze

Dobrodoslauser posted image
Zaista nemas razloga za paniku,klomifen je zaista dobar lek ja sam ga pila tri puta i nikad nisam imala neka nezeljena dejstva ,a da ne pricam o posledicama,i sva tri puta su mi narasli folikuli i popucali.Pricala sam sa mojim dr.o klomifenu i on kaze da se lek zaista pokazao kao dobar u mnogim slucajevima,a zamisli koliko bi zena imale tumor da ga stvarno izaziva.Ne razmisljaj o tome jer ako tako nastavis za svaki lek ces naci nesto negativno.

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 351
19.11.2009 13:51:09   
zvezdica009
kleopatra a jesi dobijala pregnil za pucanje ili su sami pukli? koliko si imala folikula ? ja sad prvi put to pijem i nije mi bas jasna procedura. u ponedeljak treba da odem da mi vidi koliki su folikuli i koliko ih ima. neko kaze da je pregnil obavezan a ovde sam citala da neke devojke nisu primale. zbog cega su ga tebi dali da pijes ? meni kaze moja dr da imam mali broj folikula pa kao da proba sa klomifenom da bude vise i boljeg kvaliteta user posted image ovulacije imam i trakice su pokazale da imam, valjda cu uspeti da user posted image sa ovim cudom od klomifena user posted image

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 352
19.11.2009 14:40:00   
Kleopatra
Zvezdice dobijala sam pregnil sva tri puta a kod nekih se desi da sami puknu medjutim moj dr nije hte da rizikuje jer kaze da moze da se desi i da ne puknu nego sami po sebi nestanu.Inace ja sam ga pila zbog ovulacije jer je nemam a treci put sam pila pred inseminaciju,a da sto se tice folikula imala sam ih po 5-6 inace super odreagujem na klomifen ali sta se desi posle to niko ne zna ne dolazi do trudnoce bar kod mene ali nemoj to da te obeshrabljuje jer znam devojke koje su uz pomoc klomifena ostaleuser posted image .A procedura ti je jednostavna pijes pa ides na folikulometrije dok folikuli ne narastu i onda pregnil i na mucenje.
Uf bas sam se raspisala.
Zelim ti oduser posted image da uspesuser posted image

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 353
20.11.2009 17:16:55   
pdada
cure kupila ja taj klomifen,za dva tri dana treba da dobijem,ako mi se nebi sta ispomjeralo od straha i nervoze pa rekla mi doktorica kad dobijem pa odmah sutradan da pocnem da ga pijem 5 dana po 2 tablete,pa dseti dan na folikulometriju. Pa sta bude,zao mi je sto sam ono onako pisla ali ja sam veliki panicar,do prije tri godine su me tako reci hvatali da mi krv izvade ili inekciju dadnu,ha ha,mada sam se sad vec i na to navikla,inace imam nizak pritisak pa ti je kod mene malo malo infuzija ili zbog bubrega,ili zuci,imam toliko nalaza da bih mogla penziju da ganjam,ha ha. a osjecaji mi se smjenjuju te s4e bojim te se radujem,sve se nadam,luda sto posto

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 354
23.11.2009 7:26:37   
zvezdica009
pdada bice to ok..ja sam moje popila, sad treba da idem da mi vidi folikule,
nista nisam osetila kao i da nisam pila tablete, malo me probada u predelu jajnika ali to me i inace probada kad je ovulacija, nista strasno..javicu vam sta je bilo na folikulometriji, popodne treba da idem...

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 355
23.11.2009 10:30:02   
zvezdica009
danas u 15h imam zakazano user posted image nesto me strah, bojim se da nemam puno folikula, stvarno ne osecam nikakve promene u jajnicima niti sam se naduvala kao zaba niti bilo sta drugo user posted image osecam se skroz normalno, kao i da nisam pila nikakve hormone user posted image drzite mi pesnice drugarice da imam bar nekoliko folikula, mene panika hvata da mi je O vec prosla a tek mi je 8 dan user posted image lupam i ja gluposti ali od silne zelje svasta istripujem user posted image

Direktna veza do poruke: 356
23.11.2009 11:08:33   
cipiripi
ne moras nista da osecas, ne moras da se nadujes... user posted image
bice sve ok videces user posted image

to da li se neko naduje, da li oseca pulsiranje..sve je individualno...ja sam osetila kad sam imala jednu jajnu celiju, kad sam jos pokusavala prirodno, a kada sam primala terapiju u sklopu vto gde sam ih imala 12 nista nisam osecala... opusti se user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 357
23.11.2009 11:46:15   
dejana007
ne znam dal da verujem u uspeh terapije s klomifenom. bas na ovom sajtu ima anketa i najveci broj ispitanih nije ostao u drugom stanju koriscenjem klomifena.....

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 358
23.11.2009 13:29:47   
pdada
ej zvjezdice drzim ti fige i jedva cekam da se ponovo javis da vidimo kako je bilo,navijam za tebe,ja sam toliko nervozna ovid dana da mi je srce pocelo da preskace kao i kad mi je mama umrla prije 2 godine,danas po pravilu treba da dobijem,pa cim dobijem sutradan treba da pocnem da pijem klomifen,jos sam i razdrazljiva,sve me smeta,stalno mi se place,i jos vise sam nervozna od tog preskakanja srca,a znam da mi preskace od nervoze,sve je to na bazi zivaca.ove sedmice sam tri puta popila bromazepan da se smirim,jer svojom panikom samo sebi jos gore radim.a znam da ne smijem,jer moram da pijem taj klomifen i da se opustim i da se nadam naj boljem.

Direktna veza do poruke: 359
23.11.2009 13:31:57   
pdada
ja malo brkam kad odgovaram,nikako ne znam potrafiti da naslov odgovora bude za onoga kome pisem ali nadam se da ce se clanovi snaci

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 360
23.11.2009 14:13:25   
dejana007
zvezdica i ja jedva cekam da cujem tvoje iskustvo. nadam se da ce sve biti o.k user posted image
pdada, sto se tice preskakanja srca uzmi bedoxin. pijem ga vec nedelju dana ujutru i uvece i bolje mi je. jeste na nervnoj bazi. napetost + strah+ neizvesnost+ nestrpljivost.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 361
23.11.2009 16:11:29   
zvezdica009
drugarice evo me, bila sam na folikulometriji i videla je nekoliko folikula (nije mi rekla broj user posted image ) samo je rekla da ima jedan od 25 mm i da ce taj da pukne ovih dana. sutra treba opet da idem pa cemo videti. u medjuvremenu da mutimo...ja brinem jer sam citala da su ostale devojke imale puno folikula a ja imam samo jedan bedan user posted image  kako to da se nije stvorilo vise ? uopste nisam zadovoljna doktoricom jer nije imala strpljenja da mi sve izdetaljise nije mi cak rekla ni debljinu endometrijuma user posted image  a ja se nista ne razumem i nemam pojma da li je sve to ok. posto sam ja za vikend imala dosta onog sekreta sad se pitam da li je mozda to sto je ona videla ustvari zuto telo a ne folikul ? danas mi je tek 8 dc a meni vec toliki folikul user posted image zar ne bi to trebalo da bude malo kasnije ? nece da mi da pregnil nego kaze da cemo videti da li ce doticni folikul sam puci.

pdada i ja sam na ivici nervnog sloma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 362
23.11.2009 16:50:05   
cipiripi
izvini sto cu malo cudno reagovati, ali koliko ja znam folikul ne ide do 25mm.... user posted image
a pogotovo i ako ode nema sanse da moze da saceka do pucanja nekoliko dana...taj ce puci u toku noci ili nestati...
ja mislim da posto vec imas takav odnos sa dr da trebas da je promenis jer je jako vazno da u takvim momentima imas nekoga ko ce da te razume i sve ti objasni...
nije ti dala neki izvestaj?
ako vec vidi da je 25mm ali opet kazem nemoguce da je folikul a kamoli zuto telo...sto odlaze stop inekciju      user posted image user posted image user posted image

nista mi nije jasno....

to koji ti je dc  nema veze, nekima je O u toku menstruacije...

a ako si pila klomifen nema sanse da je toliki posle 5 dana...ti si maltene zavrsila sa klomifenom i on je vec 25? ili gresim?

Direktna veza do poruke: 363
23.11.2009 17:08:41   
zvezdica009
da cipiripi, ni meni nista nije jasno user posted image  juce sam zavrsila sa klomifenom i danas mi je folikul 25mm, ja sam mislila da on raste do 22 ali mi ona kaze da moze biti i veci, zavisi kako kod koga. dala mi je sliku sa tim folikulom user posted image  a ne znam sta ce mi ta slika, na njoj isto pise samo velicina folikula 25.5 mm. mislite da mogu da zatrudnim sa takvim folikulom ? meni to jako sumnjivo, nista mi apsolutno nije jasno.
samo mi je rekla da mi ovulacija izgleda bude ranije i da je zato tako porastao. rekla je LEP folikul od 25 mmuser posted image  a ja u soku user posted image  i da, ne znam da li sam vam to napisala da mi je klomifen dala da poveca sanse za oplodnju jer je inace samnom "sve u redu", kako je onda moguce da bude 8 dc toliki folikul, zna li neko user posted image

< Poruku je uredio zvezdica009 -- 23.11.2009 17:12:04 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 364
23.11.2009 17:10:05   
zvezdica009
nemam para za nekog drugog dr a sad mogu da idem jedino kod nje user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 365
23.11.2009 17:38:51   
cipiripi
gde zivis?
sto ne ides u front ako si iz bg?
imam ja preporuku za drzavnog dr. ako ti treba . user posted image

Direktna veza do poruke: 366
23.11.2009 17:40:11   
cipiripi
kupi u apoteci lh trakicu i popiski se na nju..one nikad ne varaju, ista je kao testic za trudnocu, ako ti je ovluacija pokazace ti dve crtice.. user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 367
23.11.2009 17:45:06   
zvezdica009
trazila sam lh trakice ali ih sad nema user posted image  inace, svakog meseca su mi pokazivale ovulaciju izmedju 10 i 15 dana ciklusa, nekad bude 11tog dana nekad 13tog, tako da verujem da jeste ovulacija, i ona sama kaze da je on porastao toliko jer imam redovne ovulacije, ali mi nije jasno zasto mi nije dala pregnil da pukne nego ceka da pukne sam od sebe? i da li uopste ta velicina folikula moze u sebi nositi zdravu jajnu celiju ?

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 368
23.11.2009 17:46:59   
cipiripi
jel si radila hormone?

Direktna veza do poruke: 369
23.11.2009 18:03:11   
zvezdica009
nisam, rekla je da ne treba da radim jer imam ovulacije na 26 dana, nikad ne kasni uvek stigne u dan, mada sam ja trazila da radim ali ona mi je samo uradila sve brisove i pap i to je sve ok

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 370
23.11.2009 18:07:00   
cipiripi
pitam te to zbog hormona estrogena.
on pokazuje kada je jajna celija spremna, puna tj kvalitetna.
znam to zbog moje vestacke oplodnje, pre vadjenja folikula 3 dana su mi uzastopno vadili estrogen dok nije dosao do odredjene ref. vrednosti koja pokazuje da su spremni. user posted image
neznam sta da ti kazem...
jel imas one providne sluzi na gacama?
to ti je isto znak ovluacije..

Direktna veza do poruke: 371
23.11.2009 18:07:45   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: zvezdica009

nisam, rekla je da ne treba da radim jer imam ovulacije na 26 dana

ovo ne razumem user posted image

Direktna veza do poruke: 372
23.11.2009 18:11:50   
zvezdica009
cipiripi imam sluz sve ukazuje na to da je ovulacija, a ona kaze da se hormoni rade samo onda kada su menstr. neredovne i kad jako kasne ili ih uopste nema, s obzirom da je kod mene sve to ok ona nije htela da radim hormone. razumes, ja sam htela ali ona kaze nema potrebe za timuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 373
23.11.2009 18:21:08   
cipiripi
menjaj ti doktorku, bar bih ja to tako uradila.
moja meni nista nije htela da radi dok nisam uradila hormone i celioskopiju.
nije htela bez veze da me muci sa terapijama dok ne vidi da li je sve ok.
i ja sam pila klomifen 2 x zaredom u sklopu inseminacija i nista nisam uradila sa tim.
radila sam 4.11 vto nista nije bilo ni tu.
izvadili su mi 12 zdravih jajnih celija, 4 mi vratili nazad, a 3 zamrzli.
kod mene je sve ok, muz ima smanjen br spermica, ali to u vto nije bilo bitno jer su uspee da se oplode najboljom icsi metodom..zasto nije uspelo...bog zna...
sad pijuckam cajeve..ona terapija od Tesica ako si cula...
cekam do februara ako sa tim nista ne napravim bar cu malo ojacati organizam i idem da ubacim ona 3 zaledjena eskima.

jedno znam a to je da je najgore kad nemas poverenja u svog doktora i umesto da ti on sve objasni trazis odgovore na netu...a svi smo mi individue i terapija nije ista za svakoga i ne podnosi je svako isto.

nadam se da razumes sta ti pricam... potrazi jos neciji savet. ako nemas novca dacu ti kontakt od extra drzavnog lekara . user posted image

user posted image

Direktna veza do poruke: 374
23.11.2009 18:53:55   
zvezdica009
cipiripi hvala ti na savetima i ja isto mislim, ne mogu da objasnjavam za dr ali ona nam je rod i iz tog razloga za sada idem kod nje, ali svakako da cu je promeniti cim budem mogla. ne znam da li ce nam sad uspeti sa ovim klomifenom ali pokusacu da iskuliram pa kako bude, ti si bas pozitivna i od srca ti zelim da sto pre ostanes trudna i da se ne mucis vise. ja nisam isla ni na insemenaciju , ni na sta, ovo je prvi put da probam neku terapiju hormonsku, nekima je uspelo, nekima nije user posted image  gajim nadu pa valjda bude nesto, sa ili bez klomifena sve jedno mi je, samo nek bude sto pre

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here