Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 23.2.2011 13:57:09
|
|
|
|
bebać
|
ja sam tebe počela sanjat sa tim tvojim slatkišima majke mi,noćas ili preksinoć sanjam ja kod tebe i ti otvori svoj friz onaj veliki kad ono tamo kolača poredanih svakakvih nekakvih k'o u 'Slatkoj Tajni' eto LU i u snove si mi se uvukla sa kolačima
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 26.10.2011 13:24:58
|
|
|
|
Lu
|
Danas je teta-kuharica u vrtiću napravila po meni fenomenalan kolač sa jabukama Moj R. naravno smazao dva Isjeku se jabuke na dno pleha i pospu šećerom, to se zapeče. Umuti se običan biskvit i prelije se preko jabuka, kad se ispeče izvrne se na tacnu da biskvit bude donji a preko jabuka šlag krema od vanilije. Ja probala, mljac
< Poruku je uredio Lu RR -- 26.10.2011 13:25:19 >
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 9:52:09
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: lesica Ovo je kolač moje mame Jabuke očistiš,isečeš na režnjeve i naredjaš po plehu prethodno podmazanom margarinom (ili još bolje stavi papir za pečenje) i ubaciš u zagrejanu rernu da se malo peku-dok ne umutis patišpanj. Patišpanj: Umuti se 6 jaja sa 6 kašika šećera i 6 kašika brašna (prvo jaja,pa dodaš šećer,pa brašno) i pola kašičice praška za pecivo Onda ovu masu preliješ preko jabuka i pečeš dok ne porumeni. Kada se ova kora malo prohladi izvadiš je i okreneš tako da jabuke budu odozgo i baciš šlag preko i gotovo. A moze da se skuva i puding pa se razmuti sa malo margarina pa se napravi kolač sa dve kore(rasečeš na pola) i isfiluje pudingom.
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 9:53:00
|
|
|
|
Lu
|
Pravila sam ga i ja, baš je sočan i ukusan a brzo se i napravi
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 9:54:31
|
|
|
|
lesica
|
Da,da! A naročito je dobar kad se gosti nenajavljeno najave da stižu za pola sata-sat.
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 9:56:01
|
|
|
|
Lu
|
Sa 6 jaja biskvit, jel to ide u onaj veliki pleh od rerne?
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 9:57:01
|
|
|
|
Olga75
|
to moja mama zove srneca ledja i uvek nam je to pravila kao posebnu speciju a sad mi je jasno da je to pravila kad je mrzelo da pravi kolace sa kremom
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 9:57:36
|
|
|
|
lesica
|
Da. I onda ga najčešće rasečem na pola,pa ili puding od vanile bacim preko ili samo slatku pavlaku.
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 9:59:31
|
|
|
|
Lu
|
Ih pa to je onda torta
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 10:00:28
|
|
|
|
lesica
|
Pa da,uz najmanje muke.
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 2.11.2011 13:59:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Didy, evo da nabrljam i svoj recept Potrebno: 3 jajeta (razdvojiti belance i žumance) 6 kašika šećera 1 vanilin šećer 6 kašika brašna 1 prašak za pecivo 4-5 jabuka mali puter+ 4-5 kašika šećera, cimet po ukusu Priprema: Umutiti 3 belanca sa 6 kašika šećera i 1 vanilin šećerom. Umutiti 3 žumanca i mešati sa 6 kašika brašna i 1 praškom za pecivo. Mali puter ugrejati, pa na njemu dinstati 4-5 narendanih jabuka, dodati cimeta i mešati. Kad jabuke omeknu dodati 4-5 kašika šećera i konstantno mešati da se šećer ne bi uhvatio za šerpu. Prvo dodati mešavinu sa žumancetom, pa postepeno mešajući dodati masu belanceta. Izliti smesu u mali pleh i peći na 175C oko 20 minuta. Seći kolač TEK pošto se ohladi (topao će se mrviti) i posuti šećerom u prahu. Prijatno
< Poruku je uredio n i n a -- 2.11.2011 14:00:02 >
|
|
|
|
RE: Jednostavan kolač s jabukama 13.10.2014 22:08:52
|
|
|
|
SunFlower
|
Evo i moje verzije ovog kolaca, svi ga obozavamo, moj sin pogotovo. Najprostiji i najlepsi kolac! Dakle: 4 jaja 4 soljica secera 2 soljice zejtina 4 soljica brasna (ne bas vrske punih, da kolac bude sto meksi) Pleh (onaj pravougaoni, to je ustvari tepsija, nisam sigurna u dimenzije ali mogu da postavim slicicu moje na primer), obloziti papirom za pecenje, malo namazati zejtina preko papira, posuti prezle. 4 srednje jabuke oguliti i iseci na tanke listice, nabacati preko prezli. Najpre jaja umutiti dobro sa secerom, zatim dodati zejtin i brasno. Preliti preko jabuka. Peci na 200 stepeni 20-ak min, proveriti cackalicom da li je gotovo (Mi volimo da korica malko pregori, pa ja pred kraj pojacam rernu). Kad je peceno izvrnuti i posuti prah secerom kad se ohladi.
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa eurokremomRingerajin kuvar: lesica RR
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?