Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 11.4.2012 20:58:33
|
|
|
|
Anoniman
|
goco napred! jao bas lepo, sigurno si uzbudjena. ja sam bas bila uzbudjenja pred porodjaj, kada su mi rekli da idem u salu, potrcala sam od srece.
< Poruku je uredio Macaki -- 11.4.2012 21:01:14 >
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 12.4.2012 15:22:33
|
|
|
|
Goca0
|
pa uzbudjena sam ali i malo uplasena sto je i normalno,ma samo da se zavrsi sve kako treba pa posle opusteno
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 17.4.2012 13:45:40
|
|
|
|
aprilija
|
cao svima..hajde da i ja nesto napisem... meni je termin 29.04. i ja sam jako ne strpljiva :))) juce bila kod lekara kaze on neces jos... na ctg nema kontrakcija, zatvorena i tako. a pre neke tri nedelje sam lezala u bolnici zbog krvarenja, pilaposle toga utrogestan (koji sam prestala piti proslog ponedeljka) i nista....znaci li to da stvarno necu jos, tj da je dr bio u pravu..:)) prvo mi je dete, nista ne znam, imam malo strah od nepoznatog, ai plasim se da necu znati poznati prave kontrrakcije. pozdrav
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 17.4.2012 14:21:22
|
|
|
|
PoisonEve
|
Aprilija, znaces itekako Ja sam isto tako razmisljala, mada bila sam otvorena 1 prst dve nedelje pre termina. A onda jedne noci, oko ponoci, dobila sam jake kontrakcije na 2 min, odmah mi je ispao i sluzni cep, dobila sam potrebu da idem u wc iiiii....za par sati rodila sam jednu mini-bubu
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 18.4.2012 0:21:13
|
|
|
|
crazymama
|
ja uopste ne umem da merim kontrakcije, mene kad zaboli stomak to nema vremenski interval... bar do sada nije imalo...
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 18.4.2012 0:48:19
|
|
|
|
Mariya
|
To što imaš sad su verovatno BH kontrakcije.. A kad budeš imala prave, videćeš da će se javljati tačno u sekund, tad ćeš moći da ih meriš
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 18.4.2012 9:29:56
|
|
|
|
aprilija
|
hvala puno..:))) ma svi kazu osetices itekako...:)) za sada jos nista....mada, imam jos 11 dana do termina.... ma procice i to....bas sam nestrpljiva..:)))
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 18.4.2012 9:52:56
|
|
|
|
crazymama
|
takodje :) ja imam jos 7 dana do termina...
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 18.4.2012 12:27:59
|
|
|
|
aprilija
|
crazymama, onda znas kako mi je...:)) sve mislim sada ce...mada cika doca rece nece jos. u petak idem ponovo na kontrolu, pa mozda se situacija promenila....:))) ma samo da sve bude ok, pa kad god....:)))
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 22.4.2012 18:29:32
|
|
|
|
aprilija
|
drage moje, zadnja dva dana se raspdam :)) uzasno me boli kicma, noge, kukovi, s vremena na vreme i grcevi u stomaku, mada mislim da to nije jos uvek ono pravo... blizu je porodjaj??? termin mi 29. ne znam, mislim da ce biti ranije.. sva sam nesto zbunjena>>:)))
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 22.4.2012 20:41:13
|
|
|
|
ana77
|
Osetices kad stvarno krene - ili ce ti puci vodenjak, ili ce ti kontrakcije uci u neki ritam, prosto osetices kad je pocelo :D :D :D! Ja sam ceo dan imala kontrakcije na 10min, a otisla sam u porodiliste kad su postale jos cesce. A sluzavi cep je poceo da izlazi dan pre toga.
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 22.4.2012 21:53:33
|
|
|
|
aprilija
|
dobro, dobro, hvala puno..:)))bice to sve ok....:)))
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 23.4.2012 0:11:57
|
|
|
|
ana77
|
U svakom slucaju zelim ti brz i lak porodjaj :) :) :)!!! SRECNO!!!
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 23.4.2012 8:59:01
|
|
|
|
aprilija
|
hvala ANA77 puno..nadam se i verujem da ce tako i biti...:)) javicu :))) pozdrav veliki...
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 15:13:21
|
|
|
|
pandina
|
Da osvezimo temu, mozda nije pravo mesto, ali i ovde da pitam sta mene zanima. Pre nedelju dana na pregledu bila sam potpuno zatvorena. Jutros, dva dana pre termina, doktor kaze "Stanje nepromenjeno, potpuna zatvorenost". Kaze on:"Hajde malo da podstaknemo, da ne bismo morali kasnije da indukujemo porodjaj" i to podsticanje (dilatacija) trajalo je mozda pola minuta, a ja sam pretrnula koliko me je to bolelo. Ledja mi se potpuno oznojila. Kao nozem u krug odozdo, tako sam se osetila. I onda ce doktor: "E, sad si otvorena jedan prst, pa cemo videti sta ce dalje biti, ako ne bude nista za vikend, dodji u ponedeljak". Zanima me, da li je neko imao slicno iskustvo i da li je bas toliko to bolelo? Kontam, kako cu tek porodjaj podneti?! Da li je mozda bolje da nije nista uradio, pa da se samo otvori, valjda ne bi trajalo u nedogled....Ili je mozda ipak bolje ovako?
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 15:28:05
|
|
|
|
New Mom
|
Nisam imala nasilno ručno otvaranje, ali par njih su rekle (ne znam u kojim temama) da je bolelo jako. Tako da nisi jedina to iskusila. Verovatno je hteo da podstakne da ne bi morala jednog dana na indukciju. Inače je uobičajeno da žena u tom periodu u kom si ti bude otvorena 1-2cm čak par nedelja. Ja sam par sati pred prvi porođaj (na sam VTP) bila kao ti - skroz zatvorena i zacementirana kako moj dr reče, a porodila se sutradan. A što se bola tiče, boli naravno, ali se sve izdrži. Bolje da ti prirodno sada krene nego stimulacija jer ćeš ovako imati vremena da se navikneš na bolove, neće intenzitet odmah biti maksimalan. I ne boj se, sve se posle zaboravi.
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 15:31:51
|
|
|
|
lanajelena
|
Pandina sigurno boli jako ,jesi ti njemu rekla da ti zelis da gledas finale evrovizije
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 15:32:41
|
|
|
|
pandina
|
NM, hvala ti, a ovo me posebno ohrabrilo: Ja sam par sati pred prvi porođaj (na sam VTP) bila kao ti - skroz zatvorena i zacementirana kako moj dr reče, a porodila se sutradan.
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 15:35:48
|
|
|
|
pandina
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Pandina sigurno boli jako ,jesi ti njemu rekla da ti zelis da gledas finale evrovizije Ma, kakvi, Izgubila sam se skroz, zanemela sam. A sad mi se samo vrti onaj deo sa samog kraja Zeljkove pesme "...Jeeeeee brodolooooooooooooooooom"
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 17:07:41
|
|
|
|
Zemunka85
|
Pandina, moja najbolja drugarica, je imala slicnu pricu, kao tvoju sa pocetka. Nju vodi doktorka, koja ima teoriju da porodjaj treba da se ceka u porodilstu :D. Tako da su je 5/6 dana pred termin strpali u Visegradsku. Ona do vece pre termina nije imala ni bolove, ni kontakcije i skroz je bila zatvorena. Dan termina, predvece, sve je to krenulo samo, munjevitom brzinom i porodila se predvece bez prblema. Idealno. Sta je bolje i sta bi bilo bolje, ne znam. Samo prenosim njena iskustva.
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 17:21:55
|
|
|
|
vonavoj
|
ja sam jos bolja,presla sam termin 7 dana,nisu me drzali u bolnici,ali sam svaki drugi dan isla na ctg i pregled..i na kraju kad sam usla u 42gu nedelju,taj 7mi dan su me ostavili...a dve nedelje pre porodjaja sam bila otvorena 2cm i grlic je bio spreman,mek i 0,5-1cm..samo su se cekale kontrakcije kojih nije bilo... i dosla ja u bolnicu bez ikakvih bolova,smestili me,uradili ctg i neki test na indukciju,..to te stave na ctg i daju po nekoliko kapi indukcije kroz infuziju da vide bebine otkucaje u slucaju da moraju da indukuju porodjaj...to se lezi 1,5h ...i pojave se 3 kontrakcije..i to je to...kazu ok,mozes da ides u sobu,neces jos skoro,cekamo jos 2 dana...pa cemo indukovati...to je bilo pola 12.. ali,vraga,posle 15min se pojave kontrakcije na 5 min,u 13h sam vec bila otvorena 4-5 prstiju u 18h se porodila! znaci nikakvih naznaka da ce porodjaj biti taj dan...
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 17:29:05
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ej evo kada vec vidim da kazu zene "presla termin" ovde ti i nema bas termina....Ne racunaju tako,tako da ovde i nema da neko bilo sta predje. Npr meni bi normalno termin bio negde od 9- 13-og septembra a ovde imam foru da se porodim do 18-og normalno.I oni smatraju da to ne postoji jer samo moze se desiti da je pogresan proracun ili da ti je malo poranila ili zakasnila menstruacija. E sada ima i to nesto sto sam cula u bosni nekakvo zamucenje plodove vode kada se predje termin,jer je jedna sto je bila samnom u sobi bila sva u panici i plakala je jer joj je dr. rekao da je presla termin 10 dana,ona se prestrasila tog zamucenja vode i kada se porodila ispostavilo se da je voda bila cista i da je datum pogresit.
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 17:29:47
|
|
|
|
pandina
|
Daj Boze i da sa mnom bude tako. Da kad krene relativno brzo prodje. Kad bi nilo jos i munjevito, extra. Pazi mene sta pisem, kao da to svaka zena ne bi volela.
< Poruku je uredio pandina -- 24.5.2012 17:31:11 >
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 17:35:15
|
|
|
|
vonavoj
|
znas kako,termin se racuna skolski od poslednje ,a nisu nam svima ciklusi na 30 dana...ja znam da nisam presla termin jer imam cikluse na 35-40dana,ali po dr sam presla
|
|
|
|
RE: Prvi simptomi porođaja 24.5.2012 17:40:58
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ovde ti racunaju da si ostala trudna +/- 3 dana od ovulacije,npr meni je bilo proslu trudnocu +/-3 od 8-og aprila i trebala sam se poroditi 8-og januara.Jer ovde racunaju 9mj od ovulacije do ovulacije....znaci i na taj termin imas fore jos 3 dana plus.I jos bonus jesam li tada imala ovulaciju hehehe....a zadnju sam imala 28-og marta.Mada ja sam se porodila 9-og decembra hahaha Ovo je NISTA NI SA CIM
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?