Olja28 -> RE: Prvi simptomi porođaja (26.10.2016 23:01:40)
|
Magdi, kako si prošla? Pretpostavljam da je do sad bebac u narucju :) Ja sam prosla prilicno lose. U cetvrtak sam se javila u bolnicu i poslali me da lezim na patologiji jer je bila 41.nedelja. U petak ujutru mi pukao vodenjak, u pola 6. Kontrakcije i dalje na 3min, dezurni doktor ne zeli da dodje da me pregleda. Sestra me posalje u 7 u radjaonu. Do 11h otvorena 1,5cm. Ukljuce mi indukciju, ali opet otvaranje slabo. U 14h otvorena 2cm. Molim doktoricu da me salje na carski ali ona nece. U 17h otvorena jedva 4cm a bolovi na svaki minut, rasturaju me. Dobijem epiduralnu i popusti bol ali otvaranje i dalje presporo. U 19:30 me posalju da malo hodam, da se otvorim[sm=zmeden.gif] U 20:15 legla ponovo na sto, i beba pocinje panicno da se trese. Ctg pokazuje otkucaje srca preko 200, aparat pisti a ja placem. Skupili se svi oko mene, doktorica govori hitni carski, beba ima tahikardiju. Druga doktorica mi dodaje dozu epidurala a treca me prevlaci na sto. U roku od 30sek se stvaram na operacionom stolu i molim ih da ga spase, placem kao kisa. Osjecam kako me rezu iako bez bola, ali osjecam, cujem ih kako govore da je omotana pupcana vrpca oko vrata. Rezu vrpcu i cujem najljepsi plac na svijetu. Onda i ja ponovo placem, ovaj put od srece. Hvala Bogu, sve se dobro završilo. Zbog svega toga je pokupio infekciju ali su je brzo sanirali, a ja se sada oporavljam od reza i sutra idemo svojoj kuci. Konacno[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|