Anoniman -> RE: Ishrana dece starije od dve godine (5.6.2011 22:47:15)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Evo copy iz teme Ishrana deteta od 1-2 god: IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Lu RR Moj je savjet držati se reda,doručak-ručak-večera i dva međuobroka oko kojih ja ne pravim frku to jede kad poželi ali ova tri glavna nikada ne preskačemo i tako je naviknut. U potpunosti se slažem sa ovim. Nekada užina, nekada ne, i tu nema problema, ali tri glavna obroka ima svaki dan! IZVORNA PORUKA: nnaaddaa I Milos voli supu i corbu .. pogotovo ako unutra ima mrkve .. (nekad hoce cak i prstima je vadi odozdo ) I Luka obožava šargarepu u supi, ali mu je ja zgnječim viljuškom, i onda ne može da je vadi! I Luka obožava slaninu, obožava šunku, obožava kobasice, čak i ljut kulen rado uzme iz tatinog tanjira. (hajde da naglasim za naredne čitaoce, Luka sada ima 3,5 godine), međutim, kada god da pitaš šta želi da jede, reći će "Viršle!" . Od salami najviše voli GALA pileći parizer, i zaista je predivan, svi ostali su . Voli paštetu sa šunkom, po nekada i paštetu sa povrćem, a i paštetu sa tunjevinom. Jedno vreme je jeo isključivo sir, uz sve (uz doručak, uz ručak, uz večeru), sada neće, jedino ako mu stavim na sendvič, pa ugrejem sendvič u mikrorerni da se sir otopi. Još bih dodala da rado jede kuvano jaje, kajganu i jaje na oko, moče. Od kuvanih jela najviše voli pohovano i španać, takođe voli boraniju, ali onu široku pa je moja baka po mađarskoj kuhinji pravi malo slatku, pasulj obožava, sve vrste supa i čorbi (recimo paradajz čorbu jede isključivo ako mu stavim malo šećera u nju, drugačije ne, ali ni ja je ne jedem bez šećera)... U principu jede sve, ali ovo nabrojano nikada ne pravi problem. I da, obožava sve vrste testa, i uvek me zamoli da mu malo testa ostavim praznog, i to pojede posle ručka. Vidite ovde, sa leve strane stoji JELOVNIK ZA MART 2010, u PDF formatu je, pa ne mogu da ga ubacim ovde. Za svaki mesec, na sajtu vrtića izlazi mesečni meni za vrtić, pa možda vam to pomogne sa idejama: KLIK
|
|
|
|