Anoniman
|
Iz teme "Ishrana deteta od 2god pa na dalje" IZVORNA PORUKA: Anoniman Sada već jede SVE! Negde smo pričale da šampinjoni idu tek 12-te godine, ja sam ih Luki dala pre nego što sam saznala tu informaciju. Za doručak i večeru ide svašta od navedenog: viršle, paštete, sve vrste salami, domaće šunke, slanine, sira, namaznih sireva, margarin, jaje (kuvano, kajgana, a najviše voli na oko, pavlaka... i pije uglavnom jogurt, ređe čokoladno mleko. Za ručak apsolutno sve, a najomiljenije mu je: pasulj, pohovano sa španćem. Salate: voli kisele salate, npr kiseli krastavci i kiseli kupus. Jedva čekam da krene sveža salata, prošle godine baš i nije bio ljubitelj, pa me zanima šta će biti ove godine. Voće: omiljene su mu banane, i imao je fazu kiselih jabuka i mandarina, koje je na moju tugu prošla. Zanima me šta će da kaže na breskve, kajsije, šljive, dinje, lubenice, prošle godine nije bio oduševljen ni jednim od navadenog, ali je zato jeo jagode kao lud... Moj svekar spominje već neko vreme penjanje po drvetu i jedenje trešanja i višenja, mene ta ideja ne fascinira, prvo jer to nije oprano ako je sa drveta, koliko god da ih nije prskao, pa onda jer je koštica u sredini, i na kraju zbog toga što su teške za stomak. Jel preuveličavam? Jao kada će već jednom lepše vreme??? IZVORNA PORUKA: Lu RR Ovako je bilo prije vrtića; doručak:jaje umućeno sa vrhnjem i kruha izmrvim u to šnita nutele nesqik sa mlijekom ručak:kuhanje sve moguće varijante povrća,mesa,tjestenine itd... večera:nešto iz frižidera a najčešće domaći proizvodi kao slanina,čvarci,kobasica bez jakih začina koju smo napravili baš da on može jesti,ponekad jede paštetu ili salamu napravim topli sendvič u tosteru ili palačinke, za desert dobile nesqik čokoladne kuglice. Između obroka u malim količinama jede slatkiše,valjda se zasiti sa ovim obrocima,obično pojede milchsnite,pinguin,monte,čokoladicu Sada u vrtiću doručkuje i ruča,onda mu popodne dam naš ručak a za večeru samo slatko,palačinke ili nutelu i popije napitak. IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja zaboravila voće,pojede ga u vrtiću ponekad,a kod kuće obavezno uvijek je na stolu i onda zajedno jedemo. Obožava jabuke,banane i naše domaće grožđe koje je jako slatko,neće ništa što je imalo kiselo a nadam se da će se to promijeniti. A Tasha te trešnje i Višnje su od tvog tate? Pa reci mu da ih nešprica,ja naše voće kao i povrće nedam špricati pa koliko ostane ostane. IZVORNA PORUKA: Anoniman Kod svekra (mm tate). Ne šprica ih, ali ne znam kako bi se dete od 3god popelo na drvo (i zašto... ali to je već druga tema), i kako će da ih jede kada imaju koštice, a ja ga znam - neće ih pljunuti... sve u svemu, ne sviđa mi se ideja. IZVORNA PORUKA: Lu RR A ti se kao nisi penjala po voćkama Ma daj pa neće se popeti na vrh drveta i neće biti bez nadzora,nemoraš odmah uključivati svoju vizualizaciju, možda će ga djed samo podignuti da dohvati a o košpicama ćete se već dogovoriti,kako se pljunu,budi sretna da ti dijete jede voće i to sa grane,koliko djece voće vidi samo u supermarketima Evo ja ću svog Roka sama da popnem na jabuku samo nek jede IZVORNA PORUKA: Anoniman Ja se nikada nisam popela na drvo. I bila bih mnogo srećnija da deda ubere te voćke i na tanjiru, bez koštica ih da detetu.
|