Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 10:52:02
|
|
|
|
Jeca*
|
olga, meni je mama davno rekla, ako dete nece da jede osim *** daj mu onda da jede to sto hoce. Znaci, pravi joj krompir kako zeli i uz krompir pokusaj da joj podvalis jos nesto, pa polako. Moj rodjeni brat je godinu dana jeo iskljucivo PUTER I HLEB I KRAŠ EKSPRES. Ma svaki dan jedno te isto. Prolupali smo. Ali mama ga je pustila i jednog trena mu se smucilo i malo po malo poceo da jede sve. Danas jede sve i kao od brega je odvaljen (ima 25 godina). Znaci...polako i nek bude po njenom a ti polako to koriguj da ne primeti. DEca su opasna
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:06:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ne radim tako kao većina. Jede kad je gladan. To ne znači da može da preskoči obrok, niti znači da može da večera u 16h, ali nema satnicu za obrok. Dakle, nekad se probudi u 7 i hoće odmah da doručkuje, nekad neće do 8, 8 i 30. Nekad hoće da ruča u 14h, nekad u 16, zavisi koliko je spavao i šta i koliko je užinao. Večera...nekad tik pred spavanje, oko 20h, a nekad sat vremena ranije. Ali meni to uopšte nije problem, ni ja nisam uvek u isto vreme gladna, i nekada mrljavim, kao i on. Ali on jede apsolutno svaku namirnicu. Desi mi se da mu sipam ručak kad se probudi, i on uzme zalogaj i kaže da neće. Ja ga pustim pola sata, i onda mi sam traži da jede. Ne znam...ne opterećujem se toliko hranom, zdrav je i prav, ješan, bucmast...i ako izmrljavi ceo dan, neće mu biti ništa, a neće imati averziju prema hrani. I ima faze kad hoće testo svaki dan, kad hoće krompiriće svaki dan...ja mu pravim, ali uz ono što sam naumila za taj dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:17:58
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: prolece Čitam vase priče i shvatam da je moja ćerka, prava krofna. Ima 16 meseci 13.5 kg i 80 i neki cm (nismo je skoro merili, sa nepunih godinu dana imala je 80cm) Moj R je 12 mjeseci imao 13-14 kg a sad sa 4 god. 20. Djeca poslije navršene godine, u prosjeku za godinu dobijaju koliko su do godine za mjesec, znači 1-1,5 kg.
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:29:32
|
|
|
|
Jeca*
|
Nedjo, pa razmisljas isto kao i ja. Kad sam rekla da je rucak uvek u isto vreme to ne znaci da cu ga buditi. Ako ustane subotom u 16h jesce kad ustane. Ali vodim racuna da neki red postoji. E sad, juce je celooooo popodne grickao jafu. Kako prodje uzme ...i i to mi je ok, to mu je sad ukusno i slatko.
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:33:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa to i mislim, ja ga opušteno ponekad pustim da jede slatkiše popodne, iako znam da će zbog toga slabije večerati. Nije ljubitelj slatkiša, retko traži čokoladice, i onda mu dam kad traži. Jako, ali jako sam pazila prvih 18 meseci, i zato sad neću da ga primoravam da jede ništa što ne želi, i puštam ga, vrlo često, da izmišlja i izvoljeva. Jeco, Neša nekad neće da jede kad se probudi popodne, i po sat-sat i po ne bude gladan...na to sam mislila
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:34:07
|
|
|
|
Jeca*
|
ma sto su stariji vise zezaju, znam sve! pa sinovi su nam vrsnjaci
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:36:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma da, i obojica piju na flašicu Ma, to su meni sve slatke muke, nek je on meni živ i zdrav, neka deca odrastu na keksu i mleku, a on jede i povrće, i meso, ma sve. Pa ako će nekad da me zeza, neka ga.
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:37:41
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Nedjo, pa razmisljas isto kao i ja. Kad sam rekla da je rucak uvek u isto vreme to ne znaci da cu ga buditi. Ako ustane subotom u 16h jesce kad ustane. Ali vodim racuna da neki red postoji. E sad, juce je celooooo popodne grickao jafu. Kako prodje uzme ...i i to mi je ok, to mu je sad ukusno i slatko. Kod nas je ručak u 12, a poslije ručka spava, sad nekad spava nekad ne, uglavnom kad ustane poslije dnevnog spavanja, jede čoko kuglice, nesquik, sa mlijekom (kao užinu) to sam traži i poslije toga nekad jede jabuku, kolače ili slatkiše a večera oko pola 7...
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:39:01
|
|
|
|
minavb
|
Uvek sam pricala da mu necu davati slatkise i grickalice, ali iz ove prespektive, neka jede sta god, samo neka jede.
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:39:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Lu, ja na glavu da se postavim neću ručak završiti u 12
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:46:43
|
|
|
|
Jeca*
|
luka doruckuje oko pola 9, kao i u vrticu. Onda je uzina pre spavanja (vockica neka). Spava od pola 12-12 do 14-15h...pustim ga vikendom da se odmori koliko želi. Onda je ručak. Užina popodne obično oko 17h...zavisi kad on zeli i sta gricka, i vecera je oko 20h. I naravno mlekce pre spavanja ali cini mi se sve manje kolicinski
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:48:01
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Lu, ja na glavu da se postavim neću ručak završiti u 12 Kod mene je već gotov Znaš kako, mm jede prvi obrok u 12 (osim kad je kod kuće vikendom), tako je navikao na poslu (nezdravo ali eto) a R. u vrtiću doručkuje u 8.30. a ruča u 11.45, tako da sam se i ja prilagodila njima
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:48:57
|
|
|
|
Lu
|
Jeco a kad Luka ruča u vrtiću?
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:49:48
|
|
|
|
Jeca*
|
posle spavanja. Tamo ih bude u 13:30 i rucak je u 14:00
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:51:28
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR posle spavanja. Tamo ih bude u 13:30 i rucak je u 14:00 Hm, a kod nas u vrtiću spavaju poslije ručka oko 12.30 i onda dobiju užinu, voće, kolače.
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 11:53:38
|
|
|
|
Jeca*
|
Isto kao kod mog sestrica u vrticu, ali iskreno meni je logicnije ovo kao kod luke. Bolje da spavkaju pa ruckaju nego da spavaju punih stomaka i rano mi nesto rucak. Ja dodjem po njega u 16-16:30...
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 14:46:53
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
i u svim našim vrtićima ovdje je ručak oko 11 i 45 i onda od 12 do 14 odmor ili ti ga spavanje pa užina elem imaju neki red koji sam kolko tolko uspjela uspostaviti doručak između 8 i 9, do 12 grickaju neko voće jer stvarno vole, ručak u zavisnosti od 13 (ako ne spavaju) pa do 15h, (ovaj dio važi za vikend) onda oko 17h neka kao uzina i izmeđ 19 i 20h je večera ne žalim se , moglo bi količinski više al jbg
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 15:18:19
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Kod nas je ručak u 12, ma ti si zmaj žena definitivno
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 15:58:57
|
|
|
|
NadaR
|
Milos ima 3 glavna slana obroka + ujutru kada ustane i uvece pred spavanje mlijeko! Tajming nam nije strogo odredjen , trudim se da bude u priblizno isto vrijeme, ali nekada pomjeri spavanje, a nekada u to vrijeme nismo kuci! Izmedju pojede 1-2 jabuke ili banane u toku dana , plazmu , kinder cokoladicu ili krem bananicu! Nije bas lud za mesom ,to moram da mu sitno isjeckam , stavim kecap i tako ce jedino pojesti! Od mlijecnih proizvoda moze ama bas sve , sve sireve , jogurt , sta god mu dam! Jedimo sto ne voli i nikada nije htio je riba
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 17:01:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Ima Luka tri obroka, uvek ima doručak, ručak i večeru, samo što je probirljiv. Na kraju pojede što stavim pred njega, ali to ide uz užasna natezanja. Ima i užine tipa palačinka, kolač. Al je mršav pa mršav. Razmisliću o tom b-vitaminu, Jeco. Ptaću pedijatra šta o tome misli. I Luka pije vitamine, Pikovit sa prebiotikom.
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 17:09:55
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja znam Tašo za b vitamin, da pojačava apetit baš jako, Luka je već velik, on sigurno sme, naravno, u dogovoru sa dr. A je l' ti Luka u fazonu da hoće samo nezdravu hranu (tipa stalno bi jeo testa, mesa i krompira, kolače) ili voli i povrće i voće, ali samo određeno od svega?
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 18:38:41
|
|
|
|
Jeca*
|
naravno da sme. Moj Luka je pio taj beviplex kad je imao onaj stomacni virus pre par meseci, po nalogu lekara. To mu je ojacalo organizam i pojacalo apetit jer tad danima nista nije jeo. Beviplex je zakon!
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 21:01:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja A je l' ti Luka u fazonu da hoće samo nezdravu hranu (tipa stalno bi jeo testa, mesa i krompira, kolače) ili voli i povrće i voće, ali samo određeno od svega? meso, meso, meso. može spanać.
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 21:07:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Bar da nešto možeš da mu uvališ od povrća...pa on povrće onda baš ne voli, znam da si ti stroga po pitanju (ne)jela, i ako će radije da ostane gladan nego da pojede nešto što kaže da ne voli...Ne možeš da mu uvališ ni u fazama kad jede?
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 22.2.2011 23:21:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja nisam rekla da ne jede ostalo, već da ne voli. Ne teram ga da jede grašak (mrzi ga) i boraniju po nekada oprostim, ostalo se jede. Meni je svejedno dal će doručak jesti do ručka, ručak do večere, a večeru do ponoći, ali od stola ne ustaje dok ne pojede što mu je u tanjiru (ili makar većinu onoga što mu je u tanjiru).
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKEPesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Sanke Deda MrazaPreko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?