cockic -> RE: Ishrana dece starije od dve godine (5.3.2015 9:44:27)
|
ovako dorucak ili vecera,sin jede i przena jaja ili kuvana on pojede 2.jedno mu je malo.a cera jede samo kuvano i ona nekad pojede dva nekad jedno.jogurt i hleb.mada hleb nekad hoce nekad ne,ceri se svidja cijabata sa semenkama.onda jos od suhomenskatog dimljenu curetinu,pileca prsa,sunku,pecenicu,slaninu....jednu i virsle ali jednom meseco i to uzmem one wudy velike ili one sa kackavaljem.parizere slabo,nekad hoce i onaj sa povrcem pipi.ja ga mnogo volim. rucak jedu sve,pasulj cera pocela skoro da ga jede pre ga brljavila,spanac,blitvu. sve corbe od provrca,musaka od krompira,grasak buranija,gulas,paprikas....sin voli paradaiz cera onako.mada mozda je bolje i da ga ne jde jer nije domaci.domaci imamo samo u avgustu prosle ga nije ni bilo[sm=smiley13.gif].jednu i zelenu salatu,krastavac,cveklu,kupus kiseo,svez,tursiju...e a ja u buraniju i paprikas,gulas,ubacujem tecni paradaiz mozda su zato navikli na njega.meni su svi ti ruckovi sa pola tetrapaka paradiza.cera jedino sto jos nije navikla je pirinac,ona ga nije htela ni sa 4 meseca u kasicama.tako da djuvec i pilav kod nas je retko kad na meniju.ne voli ni sutlijas ma sve gde je pirinac.mada ne voli ni mleko.samo piju jogurt oboje.tj.svi smo na jogurtu u velikim kolicinama mleko koristim samo kad mi treba za kolace i torte [sm=smiley36.gif] a vezano za jelovnik vrtica tj.dorucak dugo joj je trebalo da navikne na one sirne namaze sa celemo,jajima,slaninom.....bas svasta ubace i namazu na hleb.ali kazu da nije jednina.te namaze deca su odbijala u pocetu kazu da sad sve pojedu.mnogo su pre bacali hranu.jer deca nisu htela.tipa gricu i nece vise.a rucak evo bas danas je na meniju djuvec,ali ja svakako kuvam danas pa ce rucati kuci opet.
|
|
|
|