Jeca.V -> RE: Ishrana dece starije od dve godine (22.2.2015 15:04:12)
|
mi smo mesec dana mladji od vas i ja mislim da moj momak puno jede.Nije gojazan,ima 13,5 kg,ali jede ljudski.Danas za rucak dve pune velike kutlace paradajz corbe,jedno parce pohovanog belog mesa,3 kasike krompir pirea i 7,8 listova zelene salate.Z dorucak jede npr. dve przenice ali samo sredinu,2 snita pecenice ili domaceg suvog mesa i punu solju jogurta.Ako je neka kasa jede punu porciju.Ima dve vocne uzine,uvek pojede celu vocku ili npr.2 mandarine,ako je vocni jogurt trazi 2 komada i uvek posle voca trazi kao nagradu keks,coko bananicu,jednu kinder stanglicu.......Grickalice ne konzumiramo uopste.Probao je kokice,grisine i smoki.Ja kad uporedim kolicinu koje mi pojede dete od 10 godina i ovaj mali,dodje mu skoro na isto.Da zaboravih veceru,npr.dva parcete proje,gibanice,dve palacinke solja jogurta ili mleka u zavisnosti da li je vecera slatka ili slana.Vrlo cesto voli da pojede i ako je nesto ostalo od rucka a odgovara i za veceru.Zaboravih da kazem i da je dosta visok pa izgleda onako vitak.Nisam pametna i cesto razmisljam da li je to puno za njega?
|
|
|
|