Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 9.5.2009 16:38:01
|
|
|
|
Verus
|
8 manikoti cevchica ili skoljki od testa (kaneloni) 2 kasicice maslinovog ulja mala glavica sitno seckanog crnog luka pakovanje (300g) zamrznuto spanaca (odlediti) solja rikota-sira od delimicno obranog mleka 115 g mocarela-sira od delimicno obranog mleka, krupno rendanog 1/4 solje rendanog parmezana kasicica mrvljenog susenog bosiljka 1/4 kasicice belog luka u prahu (ili svezeg) 1/4 kasicice soli 1 1/4 solje paradajz sosa 300g pecurki, iseckanih na listice 1. u velikoj posudi sa blago posoljenom kljucalom vodom skuvajte testeninu (8 min). Ocedite i ostavite da se malo ohladi 2. U medjuvremenu, u osrednjem teflonskom tiganju ili serpi zagrejte kasicicu ulja, na umerenoj vatri, dodajte crni luk i przite dok ne omeksa, 5 min. 3. Delimicno ocedite spanac u cediljki, tako da zadrzi izvesnu kol. tecnosti. U velikoj posudi pomesajte spanac, rikota sir, mocarelu, parmezan, bosiljak, beli luk i so. 4. Zagrejte rernu na 175C. 5. Uzmite cetvrt solje paradajz sosa i razmazite ga po dnu vatrostalne cinije ili keramicke posude (dimenzija priblizno 30x20x5cm). Napunite cevcice dobro spanacem sa obe strane. Poredjajte ih u ciniju u jednom sloju, prelijte ostatkom paradjz sosa, i prekrijte folijom. 6. Pecite oko 30 minuta. 7. U poslednjih 5 min. pecenja, zagrejte ostatak ulja u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte pecurke i przite dok malo ne omeksaju, oko 2min. Punjene cevcice prelijte pecurkama i posluzite Porcija sadrzi: 382 kalorije, 26 g. proteina, 40 g. ugljenih hidrata, 14 g. masti, 7 g. nezasicenih masti, 37 mg holesterola, 5 g biljnih vlakana, 1111 mg natrijuma.
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 9.5.2009 16:59:12
|
|
|
|
mihi
|
Ovo je super Verus ali malo komplikovano. Ima kod nas rikota sira kupovala sam ga za Tiramisu ali samo u velikim lancima a mocarele ima gde hoćeš.
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 9.5.2009 17:40:40
|
|
|
|
eugenija
|
Zvuči mljaccccccc... MmmmmMmmmm.....
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 9.5.2009 23:01:50
|
|
|
|
Verus
|
mihi mislim da moze i neki drugi sir, znaci da je mrvljen i ne previse slan....ne znam nije strasno, skuvas to testo, izmesas spanat sir luk i zacine, napunis i zapeces.....ja danas nisam pravila jer je kasno, a u 19h idemo na veceru, pa cu sutra, javicu vam kako je ispalo
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 9.5.2009 23:02:50
|
|
|
|
Ana RR
|
stavi i sličicu Verus
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 9.5.2009 23:06:12
|
|
|
|
Verus
|
Hocu Ance bas sam razmisljala o tome dok sam kucala da cu sutra praviti... slikacu pre nego sto smazemo pa cu da stavim! Jel neko zna da li se spanat sme podgrevati???
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 9.5.2009 23:08:00
|
|
|
|
Buba76
|
Na sme! Malo mi je komplikovan ovaj tvoj recept
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 12.5.2009 4:21:48
|
|
|
|
Verus
|
Bilo je fenomenalno! Servirala sam uz zelenu salatu, sa mladim lukom, svezim djumbirom i rendanom sargarepom. Trebalo mi je 30 minuta pripreme, i 30 minuta se peklo.
< Poruku je uredio Verus -- 12.5.2009 4:22:56 >
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 12.5.2009 15:10:53
|
|
|
|
Ana RR
|
Veeeruuuus! Njam, njam, kako dobro izgledaaaaaaa
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 12.5.2009 15:11:53
|
|
|
|
Verus
|
bilo je njaaam, vredno malo truda
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 12.5.2009 15:13:37
|
|
|
|
Ana RR
|
Nije to komlikovano, nešto slično sam jednom pravila. Joj baš sam gladnaaaaa!
|
|
|
|
RE: Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem 12.5.2009 18:16:00
|
|
|
|
Verus
|
i nije ana da znas! nego ja podgrejala to evo sada za rucak, pa cemo videti dal cu preziveti podgrejan spanat. Javicu vam. AKo ostanem ziva to jest.
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa eurokremomRingerajin kuvar: lesica RR
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?