Verus -> Cevcice od testa (manikoti) sa spanacem (9.5.2009 16:38:01)
|
8 manikoti cevchica ili skoljki od testa (kaneloni) 2 kasicice maslinovog ulja mala glavica sitno seckanog crnog luka pakovanje (300g) zamrznuto spanaca (odlediti) solja rikota-sira od delimicno obranog mleka 115 g mocarela-sira od delimicno obranog mleka, krupno rendanog 1/4 solje rendanog parmezana kasicica mrvljenog susenog bosiljka 1/4 kasicice belog luka u prahu (ili svezeg) 1/4 kasicice soli 1 1/4 solje paradajz sosa 300g pecurki, iseckanih na listice 1. u velikoj posudi sa blago posoljenom kljucalom vodom skuvajte testeninu (8 min). Ocedite i ostavite da se malo ohladi 2. U medjuvremenu, u osrednjem teflonskom tiganju ili serpi zagrejte kasicicu ulja, na umerenoj vatri, dodajte crni luk i przite dok ne omeksa, 5 min. 3. Delimicno ocedite spanac u cediljki, tako da zadrzi izvesnu kol. tecnosti. U velikoj posudi pomesajte spanac, rikota sir, mocarelu, parmezan, bosiljak, beli luk i so. 4. Zagrejte rernu na 175C. 5. Uzmite cetvrt solje paradajz sosa i razmazite ga po dnu vatrostalne cinije ili keramicke posude (dimenzija priblizno 30x20x5cm). Napunite cevcice dobro spanacem sa obe strane. Poredjajte ih u ciniju u jednom sloju, prelijte ostatkom paradjz sosa, i prekrijte folijom. 6. Pecite oko 30 minuta. 7. U poslednjih 5 min. pecenja, zagrejte ostatak ulja u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte pecurke i przite dok malo ne omeksaju, oko 2min. Punjene cevcice prelijte pecurkama i posluzite Porcija sadrzi: 382 kalorije, 26 g. proteina, 40 g. ugljenih hidrata, 14 g. masti, 7 g. nezasicenih masti, 37 mg holesterola, 5 g biljnih vlakana, 1111 mg natrijuma.
|
|
|
|