vukosava -> RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za dete? (24.7.2010 7:21:10)
|
IZVORNA PORUKA: prase IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: prase IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tashke I volim imena koja postoje u više različitih naroda u istom (ili veoma sličnom) obliku. Odnosno, da stranci mogu da ga izgovore. Uh meni treba takvo nekako ime. Recimo Mia je MAJA u engleskom govornom porducju jer I citaju kao AJ. UNA je JUNA. Moji poznanici koji zive u Kanadi su napisali sva imena koja su im dolazila u obzir za decu na papire, pa trazili od kolega sa posla da im to citaju... Tako su otpala imena Nemanja, Strahinja, Uros... Deca se na kraju zovu Filip i Aleksandar [sm=smiley1.gif] E to je dobra ideja. Meni treba ime za devojcicu, evo u ponedeljak sam saznala pol deteta. Neces mi verovati Aleksandra nam je bila prva varijanta a bice Filipovic, koja koincidencija... [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] Aleksandar/Aleksandra je prelepo internacionalno ime, akcentuje se malo razlicito, ali svako zna da ga procita... Da li da zahvalimo Aleksandru Makedonskom za to, ne znam. Jos i znacenje je lepo, potice od dve grcke reci "aleksis" i "andros" = "zastitnik" i "narod" = zastitnik/ca naroda. Kud ces bolje... E sad downside: neizbezni su nadimci. Ne poznajem ni jednog Aleksandra niti i jednu Aleksandru koji nisu Sandra, Sasa, Aca, Aleks itd. No, ja na primer spadam u ljude koji nemaju nista protiv nadimaka, sto je bar ocigledno iz mog nick-a [sm=jezicek.gif] I za kraj da odam tajnu zasto znam toliko o Aleksandrima... mm mi se tako zove [sm=smiley1.gif] A u vezi nadimaka... moji, svo drustvo u BG i ja ga zovemo Aca a njegovi i svo drustvo u rodnom gradu Sasa [sm=smiley36.gif] He he he. A pazi i ovaj tvist, odakle sam ja zvali bi da je decak Aco a odakle je moj muz bio bi Aca. Ovde pisu Alexander Alexandra i citaju Elegzendra tako nesto a tamo gde se selimo Alejandra i citaju Alehandra tako da smo odustali od tog imena. A da je devojcica bila bi verovatno Saska ili Sasha ili kako vec ima, a da znam jednu Aleksu tako joj je nadimak. Jao al je komplikovano smisliti ime. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|