Mimi123 -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (14.11.2022 13:54:28)
|
Da prenesem svoje iskustvo iz ovog porodilista. Posle svega, dosta je bilo i pozitivnih i negativnih strana. Isla sam privatno na preglede kod Maje Antic koja mi se zahvalila dva dana pre termina na saradnji i rekla da ne zeli da me vezuje za sebe i da dolazim u bolnicu na preglede na dva dana kod lekara koji je trenutno tu. Nisam znala kako ovo da shvatim, ali mi se uopste nije dopalo... Dva dana posle termina sam isla na pregled i "grublje" sam pregledana od strane lekara kojem ne znam ime. Rekao mi je da ce verovatno bolovi krenuti i da je uradio to da bi ubrzao stvari (presla sam termin). Tako i bi. Tog dana, kada su krenuli jaci bolovi, uputila sam se u porodiliste, sacekao me je neljubazni doktor Golubovic koji me je skoro pa izgrdio sto sam dosla (da bih se valjala od bolova da se zapravo poradjam, nisam se valjala od bolova ni kad sam se poradjala, takav sam tip) i rekao da sam samo jedan prst otvorena i da idem kuci, ali da dodjem sutra ujutru sto sam i uradila. Sve je to ok, osim sto ne razumem tako neprijatan pristup. Sutradan ujutru sam bila otvorena tri prsta i primljena sam. Sto se tice porodjaja, svi su veoma profesionalni bili, anesteziolog je hitno pozvan kad su krenuli jaci bolovi, epidural je dar sa neba. Veliko hvala mladom lekaru Miroslavu Nikolicu koji me je porodio, babica je isto bila super (ne znam njeno ime). Bebu mi nisu doneli 24h jer na akuserskom odeljenju nije bilo mesta i lezala sam na patologiji, pa je nisam podojila 24h (katastrofa). Generalno sam stekla utisak da svi lekari rade privatno i dovode svoje pacijente i da je zato ogromna guzva. Sudeci po iskustvima zena sa priprema, desavalo se u tom periodu kad sam se ja poradjala i da vracaju zene i salju ih u druga porodilista zbog manjka mesta. Baby friendly je veoma naporan i uprkos ljubaznosti osoblja, prepusteni ste manje-vise sami sebi (da nije zena iz sobe, ne znam sta bih).. Cuveni Marko Obradovic nije radio kad sam se ja porodila tako da sam izasla iz porodilista nemajuci pojma kako da dojim svoje dete (a edukovala sam se tokom trudnoce). Osoblje mi je nekoliko puta pomoglo da namest bebu bez detaljnijeg objasnjavanja. Sve u svemu, moj utisak je da nije toliko bajno kao sto se prica, ali svakako ima svoje dobre strane.
|
|
|
|