nenja22 -> RE: Ragade (17.5.2012 20:15:18)
|
ja ragade nisam imala, mislim najvise zahvaljujuci tome sto sam prvih oko mesec dojila preko vesacke bradavice (a ovo jer su mi inace bradavice bile skroz uucene) plus sam naizmenicno dojila i pumpala mleko, pa su verovatno tako postepeno ocvrsle...ali mislim da kad se ragade naprave da je tesko izbeci da krv, ako je ima, dospe u mleko...i isto mislim da ima zena koje doje i pored ragada, a i one koje ne, sve to mislim ima dosta veze sa stepenom tolerancije bola i uopste kakv osecaj ti je oko toga, a to uglavnom ne mozes znati dok se ne nadjes u datoj situaciji...ovo pricam na osnovu procitanih raznih prica, a plus iz bliskog mi okruzenja, kuma, koja je pre porodjaja bila u fazonu da ce, da, naravno dojiti ako to bude islo lako, a cimati se preterano jok, hoce ona da je smirena i zadovoljna, a mleko ce ovo ili ono beba svakako imati...a takva je zena da sam ja to skroz mislila da je za njen slucaj ok, nervozna nikakvo dobro ne bi bebi cinila, sisala ona ili ne...a evo je sad, dva meseca posle, polomi se bogami vise od mene cini mi se i te kako, dva puta pred, jednom sa mastitisom, ragade krvarece i sva ta neka s**nja sto mogu da te snadju, a ona ne odustaje i bas je u fazonu da zeli da tera dokle god mleka ima...
|
|
|
|