Peace*
|
IZVORNA PORUKA: degu Dosli smo u NS na pregled i zadrzali su nas u bolnici :-( ovde su uslovi katastrofalni, boksovi su maleni, mame imaju stolice, nema kreveta, ne znam kako cu izdrzati toliko nespavanja ovde. Teodora je prevristala dan, jedva je sisala, navikla je na tisinu i mir za dojenje a i za spavanje. Majke ovde nemaju hranu. Ja kao dojilja imam pravo, al nikako je danas nisam mogla ostaviti da bih isla da jedem. Sve u svemu sam sokirana nasom lepom Srbijom. A pola zivota mi je odnelo njeno plakanje danas i uvodjenje braunile. IZVORNA PORUKA: wivern Degu nadam se samo da ce te brzo izaci. Sta je sa T, zaato su vas ostavili? IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Degu o uslovima neću komentarisati. Užas. A podsetila si me na Anino postavljanje braunile. Ti, ma koliko ti teško, moraš da budeš prisebn i smirena. Ne plače ona zato što je boli postavljanje braunile, već što joj je to ne poznato i svi oko nje su nepoznati. Ja sam znala i da dreknem na Anu (stoji da je bla oho starija nego tvoja, ali svejedno). Da što pre izađete. IZVORNA PORUKA: milicicak Degu Ne znam sta da ti kazem osim izdrzi, proci ce Drzim palceve da sve bude u redu IZVORNA PORUKA: serpica Degu a sta je sa malom? IZVORNA PORUKA: little_one Idiotluk, bijesna sam kako su grozni uslovi kod vas u Srbiji. Ja sam mislila da su nase bolnice grozne, sve sa bubasvabama i sobama bez podova, ali sa obe svoje sam prosla bolnicu, ja sa Aleksandrom kroz dnevnu bolnicu dobijala svaki dan krevet i obroke u sobi, mm kad je bio sa Andreom imao svoju posebnu sobu (zbog drugih majki) sa Andreom i naravno obroke, al ovo sto rade majkama, porodiljama i dojiljama u Srbiji je groznoooo...zemljo, otvori se... Degu, izdrzi, nadam se da ce vam sto prije zavrsiti pretrage i pustiti kuci. IZVORNA PORUKA: soni besna sam i ja zbog ovog...grozni su, svi svi...oni zvalavi politicari glupaci i jos gluplji narod sto im tapse i veruje... nemaju vodu, hranu, krevet u bolnicama...pa gde su to obnavljali i poboljsavali uslove gde ?!!! uffff.... IZVORNA PORUKA: little_one IZVORNA PORUKA: Peace* Jel zna neko na kakav pregled je degu došla u NS? Zašto su zadržani u bolnici? Zbog krvarenja u stolici i sumnje na alergiju na PKM. Mislim da je na gastroenterologiji al nisam sigurna. IZVORNA PORUKA: Peace* Bzvz. Zašto je drže tamo? Ako se neko čuje sa njom, neka pokuša da se dogovori da dobija obrok na odeljenju, ja sam to uspela, možda uspe i ona. Ali ja sam bila na imunologiji. IZVORNA PORUKA: little_one Ma kakav, rekli joj ako hoce da jede da ostavi bebu samu i da ide na sprat, vjerovatno u kantinu da jede. Hej, bebu od 5 mjeseci, sramota. I ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da majka koja treba da doji tu bebu i brine o njoj ne moze da dobije krevet da legne i da odmori i da ne moze da dobije obrok u sobu. Strasno. IZVORNA PORUKA: Peace* Može, može. Ona ima krevet 100% ali na odeljenju za majke za dojilje. To je na 4om spratu. Ja sam se tamo penjala kada mama dođe da se istuširam, i jednom da spavam par sati (za 10 dana). Ostalo sam provela na stolici (ja sam uspela da izboxujem da donesem kamp stolicu, ali smela sam da je otvorim tek oko ponoći, i da je sklanjam pre dolaska lekara, znači pre 6h ujutru). IZVORNA PORUKA: little_one A ona je valjda na drugom spratu, i ne, ne daju joj krevet, samo stolicu je dobila, nije sklopila oci citavu noc, jela je ono sto su joj uspjeli donijeti jer ona nije iz NS. Razocarana sam, ona se vjerovatno boji i pobuniti jer brine za bebu pa nece da se nadmudruje sa sestrama. A majka je koja doji bebu. IZVORNA PORUKA: Peace* Znam mače, sve. I ja sam bila na drugom spratu. Gore sam išla samo kad mama dođe. Ako beba ima klasičan krevet, može leći sa bebom noću, samo mora ustati ujutru pre nego što dođu dr. Ako beba ima krevetac, onda joj nema pomoći. Prvu noć sam spavala tako što sam sedela na stolici, a glavom naslonjena na krevetac, jer nam je bila pokvarena bočna strana krevetca, nije mogla da se digne. Pisala sam ovde: KLIK Taj prvi post je moj. Ako su je stavili na eliminacionu dijetu, bilo bi pametno da jede to što joj u bolnici spremaju. To ti dođe kao neka vrsta obuke u ishrani. Meni je zaista mnogo značilo, tada sam napokon shvatila šta to zaista znači. Ne znam sa kim je u sobi, ide vikend, znači pre ponedeljka neće sigurno kući. Ako u sobi ima nekih mama sa decom, ili tinejdžera (tj tinejdžerki), one su voljne da pomognu, da pričuvaju bebe dok mama obavi osnovne potrebe, na 15ak min, a bebe su uglavnom srećne jer su te žene i te tinejdžerke odmorne, smirene i nasmejane. Bebe to osete. Mora da se snađe! Prenesi joj to, molim te, ako se čuješ sa njom. I nek ne brine što beba ne sisa, beba će taman da navikne da ne bude tišina, počeće da sisa, videće koliko će joj biti lakše kad se vrati kući i ne bude morala da hoda na prstima.