Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 21.3.2014 20:46:15
|
|
|
|
dunja RR
|
U ponedeljak radila KS i urin, sve ok, čak mi je i šećer prilično pao, što me raduje (sa 5,9 na 5,19).
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 24.3.2014 10:07:58
|
|
|
|
ivaMark
|
Evo i mene... Ks u najboljem redu a u urinu imam dosta soli Ca karbonata i povecani Le (15-20) kaze dr da su povecni zbog peska u mokraci... da pijem Prolim vodu i da ponovim nalaze pocetkom maja.
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 12:26:32
|
|
|
|
Štetica
|
Imam pitanja za iskusne trudnice. Kada ste prvi put radile KS i Urin u trudnoci,tj u kojoj nedelji? I da za sve RH- mame,kada su vam prvi put u trudnoci radjena antitela? To mi je sve nepoznanica,a najvise mi je za ta antitela,jer ja sam AB- a mm 0+. Posle kiretaze(maj 2011) sam primila rogam,ili kako se vec zove ta injekcija.
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 14:11:04
|
|
|
|
bossanova
|
Za antitela, koliko se secam, posle 20te nedelje su poceli da me salju na redovne provere. Inace, isto sam AB- a muz B+
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 14:12:01
|
|
|
|
bossanova
|
I, da, zaboravih, krvnu sliku i urin sam radila pre 2 nedelje, u 11 nedelji. (da ne zbunjujem, ovo mi je druga trudnoća, za antitela se sećam iz prve, još me u ovoj nisu slali).
< Poruku je uredio bossanova -- 23.5.2014 14:13:27 >
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 15:41:22
|
|
|
|
Mariya
|
Ja sam KS i urin radila odmah, cim je dr. konstatovao trudnocu,(6ned.) odmah mi je dao upute za laboratoriju i radila sam ih svakih mesec dana do 5. meseca, dalje na mesec ipo/2 meseca. Dosad sam 4x vadila krv, a 21. ned. sam. Sto se tice antitela, to neznam, ja sam rh+.
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 16:14:59
|
|
|
|
Štetica
|
Hvala
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 16:49:04
|
|
|
|
Njica
|
Stetice, ja sam isto AB+ a bebin tata 0+, pre par dana kad sam usla u 12 nedelju sam pitala moju doktorku u Frontu kad da radim proveru antitela i ona mi je rekla u 16.nedelji. Nadam se da sam pomogla,pozdrav
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 13:41:06
|
|
|
|
vonavoj
|
radila sam analizu krvi,25.ta nedelja..i van granice mi je HCT 0.347...(0.356-0,470) PCT 0,140 (0,190-0,36) PDW 17,4 (15,5-17,1) HGB 122 (119-157)
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:20:15
|
|
|
|
Njica
|
Bravo vonavoj i meni su te brojke bas slicne a HBG isto 122. I ja sam radila detekciju antitela, ne razumem se u sve nalaze, a za jedan je bas obelezeno tamnom bojom: WBC 10.8 ( 4.0 - 10.0 ), Ako neko moze da mi pojasni znacenje i da li je to okej vrednost, bila bih zahvalna
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:25:52
|
|
|
|
wivern
|
Njica WBC su leukociti, povecan broj oznacava neku infekciju, ali mislim i da se to u trudnoci cesto desava tj da leukociti budu povecani. Tebi je to malo iznad granice tako da sigurno nije nista strasno a ni specijalno.
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:28:45
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Njica Stetice, ja sam isto AB+ a bebin tata 0+, pre par dana kad sam usla u 12 nedelju sam pitala moju doktorku u Frontu kad da radim proveru antitela i ona mi je rekla u 16.nedelji. Nadam se da sam pomogla,pozdrav A sto se to radi kad oboje imate pozitivan RH faktor?
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:38:20
|
|
|
|
Njica
|
Verolina,moja greska u postu, ja sam AB- Wivern, hvala ti, moji leukociti su uvek poviseni a i sad u trudnoci su sto je normalno, znaci WBC na nalazu sa skrininga za pojavu antitela u trudnoci su isto moji neki leukociti? Poviseni su mi takodje LYM 3.39 (1.00-2,50) Za ovaj nalaz takodje je obelezeno ali sve bojom da je van granica normale. Nisam se zabrinula, samo ceSkam i tumacim nalaze, znate kako je to
< Poruku je uredio Njica -- 30.6.2014 14:40:45 >
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:50:05
|
|
|
|
wivern
|
LYM su limfociti i oni bi trebalo da stvaraju antitela za odbranu od virusa. w wbc su leukociti i na tom nalazu, ja barem mislim Razumem te u potpunosti za analize, ja prosli put dobijem urin sa masom bakterija i urinokulturu na kojoj pise da nema urinarne infekcije ali ima gomila razlicitih bakterija i odlepim. A dr mi objasni da je to sasvim normalno u trudnoci i da se tu cesto izbacuje i pesak Ja ove nedelje radim analize pa cu videti koja je moja dobitna kombinacija
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:56:18
|
|
|
|
Njica
|
Bas isto tako i jaaaa, sve su normalni nalazi ali opet ih nesto ponekad pogledas kao da nisu. A jesu! Hvala ti wivern puno , ove nedelje smo sve nesto vredne.
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.7.2014 11:08:22
|
|
|
|
plačljiva
|
Ja sam pre par dana radila krvnu sliku i jetrini parametri AST i ALT su mi povišeni...Baš sam zabrinuta.Hoće li utrogestan kada se pije da ošteti jetru?Ima li neka iskustva
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:45:57
|
|
|
|
Ipokrisia
|
meni sad stigose nalazi urina , sve je ok osim sto vidim da nekih ploccastih celija ima dosta.Ne znam sta to znaci i da li normalno da tako bude u trudnoci?
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:49:08
|
|
|
|
Klarita
|
Nije bas normalno ali nije pa ni da se sekiras mnogo, Ja bih ti savetovala da povecas unos tecnosti, tj vode i bistrih sokova i bice sve ok!
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:51:56
|
|
|
|
Ipokrisia
|
a koji je razlog njihovog povecanja? ne verujem da su bakterije jer pise malo, a i ostalo je sve u ref vrednostima
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:53:12
|
|
|
|
Ipokrisia
|
svakako cekam i nalaz urinokulture da vidim mozda ipak ima nekih bakterija
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:02:05
|
|
|
|
wivern
|
Ako su epitelne celije u pitanju one nemaju neki veci znacaj. Sto kaze Klarita mozes povecati unos tecnosti to svakako ne skodi, ali ako je samo to problemcic mislim da neces morati nista.
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:04:13
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Hvala Klarita i Wiv! Ne pise da li su epitelne ili neke druge, samo pise plocaste, konzilijum je radio pregled.Mozda ne bi bilo lose malo Prolom da pijem, da iscisti to.
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:07:07
|
|
|
|
wivern
|
Mozes prolom a mozes i onaj caj od \josifa Pancica za trudnice tj bakterije u mokraci. On je super, jer se cesto kod trudnica javlja i pesak u mokraci i svasta nesto a sa njim se lepo iscistis.
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:12:50
|
|
|
|
Ipokrisia
|
A muz je predavao bocicu umesto mene, i valjda ga pitali da li sam trudnica i on rekao da jesam i da sam 20. nedelja a ja 16. i oni napisali u izvestaju da sam 20.,nadam se da to nije od neke vaznosti kad kontrolisu urin
|
|
|
|
RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:43:29
|
|
|
|
wivern
|
Toliko o muskarcima , nema veze koja si nedelja bitno je da se setio da si trudna
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?