jelena038 -> RE: otisak trudnickog stomaka (23.4.2012 15:04:52)
|
nisam ja shvatila da je ovo delo nekog umetnika, mislila sam da su slike s neta, a i, bez ikakve ljutnje, ja rec umetnost ne bih bas tako olako koristila, posebno ne kad je u pitanju ovo. rekla sam sta mislim o temi, meni je ovo kic, nema nikakvu upotrebnu, niti umetnicku vrednost, jedino moze da ima emotivnu vrednost kome vlastiti stomak u tom trenutku toliko znaci. meni nije znacio nista posebno, vreca u kojoj raste dete, koje sam jedva cekala da se resim, a kad se dete rodilo, napravila sam mu otisak u posudi sa malterom i to planiram da zabetoniram u tatino stepeniste, na prvi stepenik, posto mu je najstariji unuk, da ima neku simboliku, tako cu i sa drugom decom od sestara, kad se porode. to je moje misljenje, ne znam zbog cega bih se suzdrzavala da ga iznesem. i meni je znacilo kad sam pravila otisak detetovog stopala da procitam u kom je materijalu najbolje to uraditi, da li je potrebno bacati pare ili mozes sam, i sl. ne vidim razlog da ne napisem i ja svoje iskustvo sa gipsom, jer su mi obe noge bile par puta u istom i vrlo sam cesto slikala po njemu. nema tu, po meni, niceg posebnog.. i prilicno kicasto izgleda. isto sam reagovala kad sam videla da neke zene cuvaju osuseni pupak svojih beba, za uspomenu. meni je to bljak. al razumem da neko to voli..
|
|
|
|