mama Jo -> RE: Jela iz našeg detinjstva (4.9.2017 23:15:49)
|
Kljukusa, na tome sam odrasla, moja baka je to staaaalno pravila, a kasnije i mama, mada dosta redje. Staro bosansko jelo, brzo, jednostavno, napravi se tj.ispece kao neka kora od krompira, i onda se zalije uljem, sirom, lukom... veruj da ni ja ne znam tacno sastojke, pa sam sad malo izguglala i evo recepta, skinula sam ga sa nekog sajta: Krompir oprati, oguliti, i fino narendati. Dodati narendani luk, so, biber, jaje, prašak za pecivo i 2 šolje brašna. Sve to zamutiti vodom, otprilike da tijesto bude slično kao za palačinke (ni previše rijetko, ni previše gusto). Fino umutiti kašikom i izliti u podmazanu uljem tepsiju. Peći na 200 stepeni 45 minuta Da napomenem ko voli može umutiti pavlaku sa sitno isjeckanim bjelim lukom i preliti preko kljukuše.
|
|
|
|