mihi -> RE: Bojkot vakcinacije (24.1.2011 21:52:59)
|
IZVORNA PORUKA: Brana Ja sam protiv vakcinacije jer je nasa prijateljica bila direktorka Torlaka i zena je rekla da privatne vakcine tipa Pentaxin ne prolaze kontrole nego da ih privatnici uvoze na crno i rekla je i koji ljudi to rade,takodje nekoliko primera mojih prijatelja cija su deca imala posledice ispitane i uzrok je otkriven od strane strucnjaka da je u pitanju vakcinacija,takodje jedan od nacelnika za vakcinaciju je javno pricao da je njegovo dete dobilo autizam od vakcina i apelovao da se ne primaju,imam i neki video o americkom expertu koji je isto tako javno pricao sta se stavlja u vakcine da bi se izazivala razna oboljenja da bi se onda opet pravile vakcine za lecenje tih bolesti itd....U nekim zemljama Amerika,Australija,ima ih jos ne mogu sada svih da se set__im vakcinacija ne postoji i nikom nista ne fali prema tome ja sam moje dete vakcinisala do 8 meseci ali primao je Torlakove vakcine i to je to! Takodje Hib vakcina je americkog porekla i ne ispitana je a da je se bebama! Sta je falilo nasim bakama koje nisu prmale vakcine,zdravije su zivele,nije bilo toliko problema sa zatrudnjivanjem itd...Moj pedijatar kada sam rodila Lakija u startu mi je rekao nemoj da mu dajes Vigantol jer on radi taj posao vec 40 godina i prateci uticaj tih kapi rekao je da deca dobijaju kostana ostecenja i da mu dajem Ad kapi i na kraju se ispostavilo da se Vigantol ukida javno! Ja nisam losa majka i ne ugrozavam svoje dete time sto mu necu davati da prima vakcine nego kao i druge majke sto misle da je dobro davati tako i ja mislim da ne treba davati! Naravno svako ima svoje misljenje i ne treba nikome osporavati da uradi ono sto misli da je najbolje za svoje dete! Ne volim da odgovaram na ovakve proizvoljne postove ali zarad istine mora. trebalo bi više strana da opišem proces registracije lekova, no Pentaxim vakcina e zvanično registrovana u Srbiji i kontroliše se svaka serija koja se uvozi. Naravno vakcine se kontrolišu u laboratoriji Agencije za lekove i medicinska sredstva, prema tome ta tvrdnja nije istinita. Već sam napisala da SZO prati epidemiološku situaciju i na osnovu toga propisuje program vakcinacije, mi nemamo isti program kao Amerika i Australija, oni vakcinišu npr protiv ovčijih boginja a mi ne. Afričke zemlje imaju drugačije bolesti i drugačiji program vakcinacije. Što se tiče toga da vakcine izazivaju autizam, do danas nema ni jedne naučne potvrde o tome, sve u to spekulacije i predpostavke. I na kraju vakcinacija dece je obavezna zakonom. A ko želi da ugrozava zdravlje svoje dece neka to radi na svoju odgovornost.
|
|
|
|