Anoniman -> RE: Refluks (GER) (8.12.2010 9:45:24)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Prva dva meseca je jako malo spavao i iz sna se cesto budio uz vrisak i plakanje. Kad je poceo da odbija jelo, onda je plakao kad mu se prinese flasica ustima, plakao i izvijao ledja, zabacivao glavu, vrteo se i povracao to sto proguta. Jedno vreme je jedino uspravno mogao da se smiri i zaspi, cim se polozi pocinjao je da vristi. Par dana pred konacno odbijanje jela, ceo dan je prevristao, nije spavao i ceo dan smo morali da ga nosamo uspravno. Bas danas pricam sa jednom mamom koja istu muku muci, evo vec 4 meseca se mucimo. NJena mala je mesec dana starija od Vanj, i otprilike u isto vreme je pocela da odbija hranu. Ej, 4 meseca, i ko zna jos koliko cemo ovako da guramo. Nisam ti potpuno odgovorila, on je sad potpuno drugaciji. Lepo je raspolozen i prilicno je veseo, osim kad ga teram da jede kasice. Evo i zasto-deca koja jedu u snu, u tom stanju opustenosti ne osecaju bol u jednjaku dok gutaju. Kad se probudi, sit je i nista ga ne boli, a ako ga i boli, muci, on povrati i opet je zadovoljan. Moje ovo i sad rade...ali nashla sam caku...da kad nece mleko...ja dam vode...i dok pije vodu...uhvatim sekundu da zamenim flashicu...i dalje dajem mleko...nekad mi to uspe...nekad ne.... ako ne uspe...hranim ih dole na krevetu pod nagibom, ili u stolici za hranjenje... Mada...generalno odlichno sad klopamo....Petra tamani kashice samo tako...jede i po 200 grama kashice po obroku...i pored toga oko 600-700 ml mleka na dan... prezadovoljna sam sada.... iako je ona mrshava beba,i ima 6700 g a za par dana puni 6 meseci... Sara nije bila toliki problem kao Petra...ali ona odlichno napreduje, 7300 je teshka, i jede po 700-800 ml mleka na dan...i 150 grama kashice
|
|
|
|