|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
25.3.2011 12:55:43   
ivaj
Razredi ih najvise sto mozes,a da opet bude kasa.
I hvataj na kvarno,kao ja.

Mm kaze da je hranim bez predahauser posted image
Moram tako.
Nahranim na brzinu i gotovo.Ako krenem da je cekam da ona ispituje ukuse u ustima i ostalo,prodje voz.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 451
25.3.2011 12:56:01   
NadaR
 Mina,drago mi je da ide na bolje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 452
25.3.2011 21:34:12   
Anoniman
Jao Mina, kako se radujem lepim vestima! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 453
25.3.2011 21:49:09   
Daca88
Mina super vestiuser posted image user posted image user posted image
Baš mi dragouser posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 454
26.3.2011 8:14:47   
ivaj
Primetili smo da od cvrste hrane,Jelena najvise povrati pirincane pahuljice.
Moracu da joj dajem nesto drugo za veceru.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 455
26.3.2011 8:20:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Prolazi i proci ce. Sad samo da ga naucim da jede i guta kao sva druga deca. Ne znam samo kako kad se davi gustim kasama.

user posted image
Mozda da pokusas i das mu nesto da sam gricka ? Mozda ce tako da se snalazi bolje sa hranom ..

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 456
26.3.2011 8:52:56   
minavb
Probacu. Juce sam mu, pred kasu za rucak, dala malo gnjecenog brokolija. Nije progutao dok mu nisam dala i kasicicu vode. Sinoc pre vecere dala mrvicu kisle umocenu u jogurt, jedva promuljao i progutao. Danas cu da izgnjecim tikvicu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 457
26.3.2011 8:54:11   
minavb
IZVORNA PORUKA: ivaj

Primetili smo da od cvrste hrane,Jelena najvise povrati pirincane pahuljice.
Moracu da joj dajem nesto drugo za veceru.

I Vanja je njih izbacivao kao od sale, narocito one sa mlekom. Izlete kao da su voda. Probaj palentu za veceru, kod nas to pali. Em jede, em tesko povrati.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 458
26.3.2011 10:59:43   
ivaj
A sa cim ti pravis palentu?
Ne znam kako da joj dam kad ne jede mlecne proizvode.
Bezveze mi ako jede samo palentu.
Ili nijeuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 459
26.3.2011 11:22:11   
minavb
Mala je jos za mlecne preradjevine. Ja sam pocela kad je imao 6 meseci. Palentu skuvam u 150ml mleka i dodam pavlaku, a ti mozes ovako-skuvas kasiku palente u vodi, pa razredis adaptiranim mlekom i malo izblendiras zbog zrnaca. Probaj.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 460
28.3.2011 12:36:49   
minavb
Sad se vratismo od gastroenterloga. DIjagnoza potvrdjena, GER. Inace je sve norlano, osim sto dete refluksira pri bilo kakvom naporu. Prepisan Nexium 10mg svakog jutra, i za dve nedelje da se ponovo vidimo.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 461
28.3.2011 12:37:36   
Ana RR
Šta je Nexium, mina?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 462
28.3.2011 12:39:00   
minavb
Lek, inhibitor protonske pumpe. Vec ga je pio ali nam tada nije pomogao.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 463
28.3.2011 12:40:00   
*Alexx*
Sve je normalno, osim što refluksira? Meni zvuči kao oksimoron user posted image Kako Nexium deluje?

edit: videla tvoj post.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 464
28.3.2011 12:40:07   
Ana RR
Sad bi trebalo da mu pomogne? Srce malo user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 465
28.3.2011 12:41:41   
Anoniman
Minauser posted image možda mu ovaj put pomogne, sad jede čvrstu hranu i porastao je, pa će verovatno i lek drukčije prihvatiti.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 466
28.3.2011 12:42:03   
lesica
Koliko mi je samo zao kad vidim koliko se namuciste.user posted image Ali delovace lek valjda sad a i prerasce Vanja to.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 467
28.3.2011 12:42:35   
minavb
Cek da prepisem:
jednjak je normalan , transfer kontrasta iz jednjaka u zeludac normalan, osim kaskade u forniksu zeludca, ostali nalaz je normalan
uoceno je refluksiranje kontrasta iz jednjaka u zeludac kad se dete napreze...

Inhibitori protonske pumpe
Prvi inhibitor protonske pumpe bio je supstituisani benzimidazol-omeprazol. Deluje tako što ireverzibilno inhibira protonsku pumpu, krajnji korak na putu sekrecije kiseline. Značajno smanjuje i bazalnu i stimulisanu sekreciju kiseline u želucu. Neaktivan je pri neutralnom pH, ali pošto je slaba baza, nakuplja se u kiseloj sredini kanalića stimulisanih parijetalnih ćelija, gde biva i aktiviran. Zbog selektivnog nakupljanja u oblastima sa niskim pH, omeprazol ima specifično dejstvo na parijetalne ćelije. Ostali inhibitori protonske pumpe su lansoprazol, pantoprazol i rabeprazol. Pantoprazol se aktivira samo u izrazito niskom pH te je zato bolji od omeprazola. Koristi se za lečenje težih oblika peptičkog ulkusa i GERB-a. Važno je napomenuti da dolazi i u obliku intravenskih injekcija koje se koriste u bolnicama za lečenje teških oblika peptičkih bolesti.
Pantoprazol ulazi u metabolizam preko citohrom P 450 enzimskog sistema u jetri, tako da se ne isključuje mogućnost interakcije s lekovima.

Klinička primena: peptički ulkus, refluks ezofagitis, kombinovana terapija infekcije Helicobacter pylori, Zollinger-Ellisonov sindrom.

Nadjoh da su se mnogi zalecili uz pomoc Nexiuma.user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 28.3.2011 12:46:28 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 468
28.3.2011 12:44:39   
Anoniman
Žene , ne razumem se , je l' u tom momentu dete baš povrati sve što je pojelo ili šta ?
I do kad se tako pate ? user posted image Ima li rešenja ?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 469
28.3.2011 12:49:23   
minavb
Kako kad. Vanja nekad izbaci bas sve sto je pojeo a nekad polovinu. Inace, sad povazah napor-kad god se zakaslje dok jede, zagrcne ili kad se mucida proguta guscu kasu, sve izleti napolje. Kad gurne prst u grlo i samo malo se zakaslje, opet sve izleti napolje, kad se mnogo prevrce i napreze dok se igra, malo povrati...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 470
28.3.2011 12:53:20   
*Alexx*
Mina, držim fige (znam da ne znači puno, ali eto). Daj mu pivo, možda neće njega povratiti user posted image Pusti me, lupetam gluposti.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 471
28.3.2011 12:54:14   
minavb
Ne smem, moramo da izbegavamo tecnostiuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 472
28.3.2011 12:55:29   
Ana RR
Alex, baš me nasmeja user posted image vodićemo mi Vanju na beer fest, samo da još malo poraste user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 473
28.3.2011 12:58:27   
Anoniman
Dohvatih sad knjigu iz pedijatrije . Nađoh da se vraćanje hrane hoće dešavati i kod "slabijeg tonusa sfinktera kardije želuca" .
Piše , zato treba detetu prilikom hranjenja hranu stavljati na zadnji deo jezika . Kao , manje će se vraćati user posted image Verujem da ti ovo sve već znaš , ali eto , žvrljam ...

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 474
28.3.2011 13:00:47   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: minavb

Ne smem, moramo da izbegavamo tecnostiuser posted image

Dodaj mu pahuljice, da bude gusto user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here