choopa choops -> RE: Polazak u „veliku školu“ :-) (29.3.2016 15:48:58)
|
Raspada mi se internet danima. Luda sam! Mod on je 2010 u septembru puni 6g i mora da krene, da. Kod nas su govorili da je obavezno predškolsko, ali nije. Meni je žao što on neće da ide. Ali jednostavno je to bila svakodnevna borba [sm=smiley13.gif] Plač svako jutro, nervoza... Na kraju sam ga ispisala, jer mi se ne plaća 40e mjesečno a svi patimo. L ide cijele godine drugu smjenu, i njihove vannastavne aktivnosti u jednom momentu nismo znali gdje udaramo. Tako da mi je u neku ruku laknulo kad sam ga ispisala, bar sad imamo jutro zajedničko, ovako se nismo skupljali u kući cijeli dan [sm=smiley13.gif] Inače, u toj grupi u vrtiću je bilo oko 30 dječaka i 10 djevojčica. To je haos!!! Mada se on super uklapao i sa poganim i sa dobrim dječacima, djevojčice su bile zaljubljene u njega [sm=smiley36.gif] a vaspitačice ga obažavale jer je, kako kažu, jako dobar i poslušan. Ni dan danas ne znam šta izaziva tu njegovu odbojnost prema vrtiću?! Nekako mislim da njemu najviše smeta to ustajanje. On je spavalica. Zato se i bojim ako će u školu, jer ona počinje u 7:30h! A što se tiče učiteljica...Pa mislim da će ih biti 4 ili 5 kojeće da vode prvake. Od njih je jedna ludača koju sam lično čula kako viče na djecu tipa: MAgarćče jedan, konju, debilu...! Druga je stari kov, ne vodi djecu nigdje, ni na jednu priredbu, predstavu, izlet. Samo škola i domaći. Treća se tek udala, kažu da nije loša, ali vrlo vjerovatno će uskoro i na porodilljno. I tako. Čekam da vidim insajderske informacije ko će još da bude u opticaju pa ćemo vidjet. Kažem, grč me hvata od muke, jer se bojim kako će se on prilagoditi. Nekako je sa L sve bilo lakše, em je ona (pre)društvena, em su učiteljice bile bolje (mi dobili najbolju!). Ali dobro, šta je tu je. Trebamo da primimo vakcinu i da završimo taj pregled u DZ, a islim da je testiranje u školi tek u maju?! Edit: Kod nas je podijeljeno po godini, znači sad kreće 2010 godište, bez obzira da li su rođeni u januaru ili decembru! Užas!
|
|
|
|