Anoniman -> RE: Letovanje 2012 (18.7.2012 20:11:10)
|
detaljan opis jedne drugarice dakle, ja sitoniju ne dozivljavam kao dobar odmor sa malim detetom, jer ima dosta uvala, prelepih plazica sa kamenjem, peskom, uglavnom mešano, ali nije nekako komforno. i da, vruce je, nikad ne moze da bude prijatno kao na pr. na tasosu, gde su uzgred plaze kao pravljene za porodice sa malom decom. ali .... back to sythonia. Mesta gde sam ja/mi bili: 1. Vurvuru (gleda na istok) prelepa priroda, nestvarne boje vode (zeleno plavo) i neba + neobicno rastinje, totalna egzotika, ali plaze ... uske, male, dosta kamena, put iznad glave i sl. Sad, pricali su mi ljudi da su odsedali u kucama gde imas svoj izlazak na plazu i da je bilo strava, super domacini, mirno, puno borove sume i sl. Ako ubodete tako nekog super. 2. Sarti (isto gleda na istok, što znači da ti sunce zalazi iza ledja). Pravo turističko, lepo mesto sa mnogo mađara, nemaca i srba. Mi smo bili u novom delu Sartija koji ima ogromnu peščanu plažu i plitko more. Ostali deo Sartija, da kazem centar je guzva, lezaljka do lezaljke, suveniri, brodici, zabava na vodi, u vodi i oko vode :) U Sartiju svako popodne duva vetrić sa Atosa i on pravi talase. Nekad male, nekad velike. Dakle Sarti da, ali isključivo novi deo. 3. Toroni (gleda na zapad, što znači da ti sunce zalazi u more). Ja ovo u zivotu ne bih primetila, ali mom mužu nije ugođaj kad mu sunce ne zalazi u vodu. Mesto je bezveze, nema ništa, ali ima ogromnu peščanu plažu mirno i uglavnom plitko more i nema gužve. Ima par restorančića, dugačko šetalište uz more, par radnjica i to je to. Nema nikakvu zdravstvenu ustanovu, čak ni apoteku. Ima brdo dece iz celog sveta, mirno more, pesak (ne neki nezaboravni, ali je pesak). Jaaaako je velika plaža i nema šanse da vam neko stavi noge na glavu. Dakle Toroni da, ako poneseš sve što ti treba i ne treba iz Soluna. Ostala mesta koja vredi videti su Neas Marmaras, zanimljiv, ali nije za kolica, jer je sav gore-dole i u stepenicama. Resort Porto Karas, bili mnogi, niko se nije specijalno odusevio, a cene veoma jake. Nikiti i Metamorfosis su mesta na pocetku poluostrva, veštački napravljena, ima pesak, ima plitko more, ima nove kućice, ali nema nista vise. Nema dusu, sto bi se reklo. I na kraju, skoro mi je jedna zena pričala da je 10 godina sa porodicom bila u mestu Kalamici, na samom vrhu i da im je bilo super. E sad, sta to znaci, to već ne znam.
|
|
|
|