Didy -> RE: Letovanje 2011 (12.5.2011 12:25:54)
|
IZVORNA PORUKA: viking RR I ja sam išla na Krk prošle godine, to nije problem, ali ovo je Dalmacija, ne Istra. Velika je razlika. Mm i ja smo bili pre dve godine u Istri sa NS tablama, niko nas nije ni pogledao, a stalno smo negde lutali. Išli smo sve vreme kroz Hrvatsku auto putem, stajali u motele, na pumpe i bilo nam je neprijatno samo na jednoj pumpi pred Zagrebom (doživeli smo neke neprijatne komentare). Prošle godine su moji svekar i svekrva išli u selo odakle su svekrvini roditelji (okolina Zadra) i meštani im nisu dali nijednom da se spuste u Zadar sa NS tablama, rekli su im da nije bezbedno. Mm i ja smo išli isto u Zadar pre 4 godine, ali autobusom "Vojvodina". Na semaforu smo čekali zeleno svetlo i neki momci su počeli da udaraju po staklima i da viču nešto. Bilo je vrlo neprijatno, ne znam kako bih se osećala da smo bili autom, pogotovo još sa detetom. Ja stvarno nemam nikakvih predrasuda i često prelazimo u Hrvatsku, pošto je Bačka Palanka pogranično područje, ali tamo gde je baš bilo otvorenih sukoba za vreme rata, uvek možeš da naletiš na neku budalu sa nekim ružnim uspomenama. Ja se ne bih usudila ići u Dalmaciju sa srpskim tablama. Verovatno se ništa ne bi desilo, ali ne bih bila potpuno opuštena.
|
|
|
|