Sanchy -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 22:13:18)
|
Beta blokatori se dobijaju kod srcanih oboljenja,kao sto je vec napisano,tako da to nije sigurno dobijao,,ja sam pila konkor,koji je beta blokator zbog tahikardije koju sam potom izlecila homeopatski ali to nije ovde prica,,kortikosteroidi ako se primenjuju u duzem vremenskom periodu i na vecoj povrsini mogu da izazovu poremecaj u rastu i povecanu maljavost,,ja sam imala ekcem kao dete i mazali su me kortik.,poremecaj u rastu nemam ali maljavost bas bas,i ajde kod decaka ali kod devojcica to je bas bezveze,,najgore od svega sto mi se nikada nije povukao,govorili su u pubertetu ,vazi,samo je sada u mnogo blazem obliku i ne izbija tako cesto..bebac je sada super,nakon pocetnog pojavljivanja i izrazito suve koze,,nista mu nisam mazala osim maslinovog ulja,kupanje,i u hranu kasiku jednu,,ne koristimo nikakve kreme za telo nikakve kupke takodje ni sampon,citala sam negde da svaki sampon pa i deciji sadrze jedinjenja koja se ne preporucuju s obzirom da mogu uticati na razvoj alergija i smanjenje imuniteta,tako da od starta samo Sebamed sapun koji se i inace preporucuje za negu koze sklone atopicnim dermatitisima itd a u sebi ima vitamin E i pantenol..to je nase iskustvo i za sada je sve ok
|
|
|
|