Peace* -> RE: Seboroični dermatitis kod dece (15.1.2014 9:07:55)
|
jelena zvezda, evo šta bih ja radila (i jesam radila jedno vreme): Uzmi svesku, i piši šta jedeš (ako sam dobro razumela, isključivo dojiš). Ali pišeš SVE! Šolja kafe sa kašikom šećera. [sm=smiley36.gif] Piši neke dve nedelje, po datumima, i označavaj kada se pojavljuje to na licu. Meni iskreno nije logično da ekcem tako prođe posle dana pantenola, a na prvoj slici izgleda baš gadno. Pre bih rekla da je to neka urtikarija, kao reakcija na nešto. Ali obrati pažnju i na sledeću stvar: Ja sam koristila tečni deterdžent, neki sa bebom, mislim da je bio Persil Sensitive, i ispirala veš dva put. Oplemenjivač nisam koristila. Beba je nosila isključivo pamuk. Bebe sa ekcemom ne vole da se utopljavaju (ipak pazi, ne treba ti da nazebe jer je to pad imuniteta i ekcem će se pojaviti). Moje oboje dece se zacrveni ako ih mm ljubi a nije obrijan. Kupala sam ga u uljanoj kupci svaki dan, skupa je kao đavo, ako imaš neku vezu sa Francuskom, neka ti šalju odande. Tamo je oko 9-10eur, a kod nas je oko 2500din. Ne brišeš, tapkaš vodu sa bebe. Ako mažeš bebu, moraš sačekati da se krema lepo upije, ako je obučeš na neupijenu kremu, može se osuti. Ne znam sad na brzinu dalje. Stavi bebi rukavice da se ne bi češala. Ja bih verovatno odvela bebu da joj izvade krv u momentu pojavljivanja tog crvenila. Da li beba ima sluzave stolice? Najbitnije je da se ne sekiraš, naći ćeš rešenje, i sve će biti ok. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|