Sanchy
|
Ma znam Torbice,ali kao mala beba ne mase rucicama i ne moze da unese ,ipak,ja ne bih i nisam ,dovoljno da mi neko kaze o od otrovno,sta znam..evo nasla sam jos nesto Nova istraživanja, proistekla iz prijavljenih neželjenih efekata u svetu, bacila su novo svetlo na ovu široko primenjenu supstancu. Naime, poznato je da se borna kiselina vrlo malo resorbuje kroz intaktnu, neoštećenu kožu, pa samim tim i nema neželjenih efekata. Problem nastaje kada se ovi preparati, posebno mast, nanosena kožu novorođenčeta - koja, naročito u toku prvog meseca, nema u potpunosti razvijenu odbrambenu funkciju, kao ni aktivnost lojnih žlezda i melanocita (pigmentnih ćelija), i tek se prilagođava spoljnoj sredini. Takva oset_ljiva, nežna, tanka koža je više sklona iritacijama, ojedu i upalnim procesima. Resorpcija kroz nju je neuporedivo veća. U svetu su zabeleženi slučajevi akutnog trovanja kroz veću površinu oštećene kože - koje se manifestuje povraćanjem, buncanjem, grčenjem mišića, bolovima u stomaku, povišenom temperaturom, oštećenjem bubrega, ređe jetre. Na koži potom nastaje osip, koji prelazi na sluzokože, a sve može da se završi kolapsom i šokom - koji, po pravilu, imaju smrtan ishod. I to zbog sporog izlučivanja borne kiseline i česte primene preparata koji je sadrže. Iz predostrožnosti, zbog mogućih komplikacija, zabranjena je upotreba borne kiseline u mastima i kremovima kao najšire primenjivanim za decu mlađu od tri godine. Ali, zabrana važi i za kupke, šampone, paste za zube, praškove za posipanje - što se tiče istog uzrasta. Preparati za stariju decu i odrasle su takođe strogo ograničeni i kontrolisani.
< Poruku je uredio Sanchy -- 12.1.2014 21:12:27 >
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|